reklama
Pimpinellanisum
Zaciekawiona BB
Myślałam, że jestem najstarszą mamuśką a tu zaskoczenie Mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża. Zdążyliśmy wziąć ślub w czerwcu a z podróży poślubnej pamiątka przyjechała
Ja ciągle mam wymioty Wczoraj tak mnie wieczorem wymęczyło, że dostałam przeokropnego bólu głowy (nigdy takiego nie miałam) - leżałam i płakałam. W końcu złamałam moją obietnicę i połknęłam ibuprom bo nie miałam apapu. Pierwsza myśl była taka, że przecież przecinek odczuwa mój stres i strach a ja byłam przerażona tym bólem.
MamciaLena - pocieszę Cię - nie czuję, że jestem w ciąży, czuje się jak w czasie grypy żołądkowej trwającej już ok 2.5tygodnia. Wrażenia są te same. Zero radości z czegokolwiek, ze świadomości ciążowej to tylko żal do samej siebie, że nie mogę dać dziecku nic dobrego bo zwracam.
Mój mąż kocha sałatki, surówki - wszystko byle dużo warzyw. Ostatnio od mojej mamy dostał jakieś oliwy z bazylią, czosnkiem, tymiankiem... toż to jest morderstwo dla mnie. Ten zapach powoduje u mnie takie wymioty, ze szok...
Ja ciągle mam wymioty Wczoraj tak mnie wieczorem wymęczyło, że dostałam przeokropnego bólu głowy (nigdy takiego nie miałam) - leżałam i płakałam. W końcu złamałam moją obietnicę i połknęłam ibuprom bo nie miałam apapu. Pierwsza myśl była taka, że przecież przecinek odczuwa mój stres i strach a ja byłam przerażona tym bólem.
MamciaLena - pocieszę Cię - nie czuję, że jestem w ciąży, czuje się jak w czasie grypy żołądkowej trwającej już ok 2.5tygodnia. Wrażenia są te same. Zero radości z czegokolwiek, ze świadomości ciążowej to tylko żal do samej siebie, że nie mogę dać dziecku nic dobrego bo zwracam.
Mój mąż kocha sałatki, surówki - wszystko byle dużo warzyw. Ostatnio od mojej mamy dostał jakieś oliwy z bazylią, czosnkiem, tymiankiem... toż to jest morderstwo dla mnie. Ten zapach powoduje u mnie takie wymioty, ze szok...
MAnia wiem latwo mowic trudno zrobic ale spokojnie wytrzymaj do jutrzejszej wizyty ja mialam podobna historie tylko u mnie beta wyniosla ponizej 2 a jestem w ciazy pozniej okazalo sie ze zla bete zrobilam ... trzymam kciuki i nie smutaj
szyszunia ty tez sie uspokoj gdyby byla pozamaciczna lekarz by to zobaczyl urojona tez to na pewno nie jest bo testy bylyby negatywne ja jak bylam u lekarza prawie w7 tyg to ledwo co bylo widoczne to na pewno jest bardzo wczesna ciaza i dlatego jej nie widac dla porownania dodam ze te pierwsze usg to myslalam ze jestem w prawie 7 tyg a ciaza jest mlodsza o ok tydzien do dwoch tyg glowa do gory
szyszunia ty tez sie uspokoj gdyby byla pozamaciczna lekarz by to zobaczyl urojona tez to na pewno nie jest bo testy bylyby negatywne ja jak bylam u lekarza prawie w7 tyg to ledwo co bylo widoczne to na pewno jest bardzo wczesna ciaza i dlatego jej nie widac dla porownania dodam ze te pierwsze usg to myslalam ze jestem w prawie 7 tyg a ciaza jest mlodsza o ok tydzien do dwoch tyg glowa do gory
Załączniki
Ostatnia edycja:
Justyna Siorek
Fanka BB :)
Witam właśnie przegryzam migdały i popijam kefirem Wiem ryzykowne ale te smaki są silniejsze. Co robicie dziś do jedzenia bo mnie naszło na kapuśniaczki drożdżowe do tego barszczyk czerwony mniam jeszcze jak by się same zrobiły hehe . W środę w końcu lekarz bo juz cierpliwości mi zaczyna brakować. Jestem taka ciekawa czy wszystko jest ok
mamciaLena
Początkująca w BB
Dzwoniłam do innego lekarza... Powiedzial zebym zrobila jeszcze w srode bete i jak nie wzrosnie to trzeba bedzie wywolac miesiaczke...
Jestem dobrej myśli i życzę żeby beta rosła jak szalona, a przynajmniej tyle ile powinna. Będzie dobrze trzeba w to wierzyć, najważniejsze to nie denerwuj się.
U mnie najbardziej uciążliwym objawem są ciągle mdłości, piersi na szczęście trochę mniej bolą a może już się przyzwyczaiłam no i brak apetytu, tak jak już niektóre mamuśki pisały jadłabym tylko owoce, warzywa, zupy i piła hektolitry wody
Co do wieku to ja też mam skończone 31 lat i to moja pierwsza ciąża bo wcześniejsze dwie niestety poroniłam ale teraz wygląda, że w końcu będzie dobrze
Co do wieku to ja też mam skończone 31 lat i to moja pierwsza ciąża bo wcześniejsze dwie niestety poroniłam ale teraz wygląda, że w końcu będzie dobrze
reklama
Mialam problemy z netem i w końcu mogę napisac
Kropek ma 1,5 cm i serduszko bilo jaks szalonekolejna wizyta za 3tyg(dobrze bo już się zleklam, ze tak co 2 tyg bd chodzic i placic)
Fajnie na zdieciu się pepowina uchwycilaaa i na pewno 1 zarodek;-)
Kropek ma 1,5 cm i serduszko bilo jaks szalonekolejna wizyta za 3tyg(dobrze bo już się zleklam, ze tak co 2 tyg bd chodzic i placic)
Fajnie na zdieciu się pepowina uchwycilaaa i na pewno 1 zarodek;-)