reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Myślałam, że jestem najstarszą mamuśką a tu zaskoczenie :) Mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża. Zdążyliśmy wziąć ślub w czerwcu a z podróży poślubnej pamiątka przyjechała ;)

Ja ciągle mam wymioty :( Wczoraj tak mnie wieczorem wymęczyło, że dostałam przeokropnego bólu głowy (nigdy takiego nie miałam) - leżałam i płakałam. W końcu złamałam moją obietnicę i połknęłam ibuprom bo nie miałam apapu. Pierwsza myśl była taka, że przecież przecinek odczuwa mój stres i strach a ja byłam przerażona tym bólem.

MamciaLena - pocieszę Cię - nie czuję, że jestem w ciąży, czuje się jak w czasie grypy żołądkowej trwającej już ok 2.5tygodnia. Wrażenia są te same. Zero radości z czegokolwiek, ze świadomości ciążowej to tylko żal do samej siebie, że nie mogę dać dziecku nic dobrego bo zwracam.

Mój mąż kocha sałatki, surówki - wszystko byle dużo warzyw. Ostatnio od mojej mamy dostał jakieś oliwy z bazylią, czosnkiem, tymiankiem... toż to jest morderstwo dla mnie. Ten zapach powoduje u mnie takie wymioty, ze szok...:crazy:

MAnia wiem latwo mowic trudno zrobic ale spokojnie wytrzymaj do jutrzejszej wizyty ja mialam podobna historie tylko u mnie beta wyniosla ponizej 2 a jestem w ciazy pozniej okazalo sie ze zla bete zrobilam ... trzymam kciuki i nie smutaj

szyszunia ty tez sie uspokoj gdyby byla pozamaciczna lekarz by to zobaczyl :) urojona tez to na pewno nie jest bo testy bylyby negatywne :) ja jak bylam u lekarza prawie w7 tyg to ledwo co bylo widoczne to na pewno jest bardzo wczesna ciaza i dlatego jej nie widac :) dla porownania WP_20150921_18_43_00_Pro.jpg dodam ze te pierwsze usg to myslalam ze jestem w prawie 7 tyg a ciaza jest mlodsza o ok tydzien do dwoch tyg glowa do gory :)

Załączniki

• WP_20150921_18_43_00_Pro.jpg
    WP_20150921_18_43_00_Pro.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
Dzwoniłam do innego lekarza... Powiedzial zebym zrobila jeszcze w srode bete i jak nie wzrosnie to trzeba bedzie wywolac miesiaczke...

Witam właśnie przegryzam migdały i popijam kefirem :szok: Wiem ryzykowne ale te smaki są silniejsze. Co robicie dziś do jedzenia bo mnie naszło na kapuśniaczki drożdżowe do tego barszczyk czerwony mniam :D jeszcze jak by się same zrobiły hehe . W środę w końcu lekarz bo juz cierpliwości mi zaczyna brakować. Jestem taka ciekawa czy wszystko jest ok

Dzwoniłam do innego lekarza... Powiedzial zebym zrobila jeszcze w srode bete i jak nie wzrosnie to trzeba bedzie wywolac miesiaczke...

Jestem dobrej myśli i życzę żeby beta rosła jak szalona, a przynajmniej tyle ile powinna. Będzie dobrze trzeba w to wierzyć, najważniejsze to nie denerwuj się.

mania dokładnie powtórz betę to jest najbardziej miarodajne. Czasem bywa że jak sie jest w ciąży bliźniaczej a jeden zarodek obumiera wtedy beta spada lub nie wzrasta.

U mnie najbardziej uciążliwym objawem są ciągle mdłości, piersi na szczęście trochę mniej bolą a może już się przyzwyczaiłam ;) no i brak apetytu, tak jak już niektóre mamuśki pisały jadłabym tylko owoce, warzywa, zupy i piła hektolitry wody :D

Co do wieku to ja też mam skończone 31 lat i to moja pierwsza ciąża bo wcześniejsze dwie niestety poroniłam ale teraz wygląda, że w końcu będzie dobrze :)

reklama
Do góry