reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Czesc dziewczyny..ja mam 33 lata to moja druga ciąża mam córkę Vanesse ma 11lat.Witam nowe koleżanki...U mnie od piątku 9 tydz.i muszę powiedzieć objawy ustały pozostały tylko nabrzmiale i bolące piersi i w sumie to wszystko czuje się dobrze mam mega wielką ochotę na owoce numer 1 jabłka potem nektarynki brzoskwinie Uwielbiam.Już nie moge doczekać się wizyty u lekarza byle do 7 października jestem ciekawa jak urosło maleństwo..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam 26 lat i mam już niespełna 6letniego Synka, także troche spora różnica wieku będzie między moimi dziećmi ;)
Zawsze chciałam dzieci po roku, jednak jak to w życiu - potoczyło się inaczej :)

Jeśli chodzi o sampoczucie to ja dopiero po 12 zaczynam jakoś funkcjonować.. Do południa jestem niedożycia a czym bliżej wieczoru to mam coraz bardziej wzdęty i obolały brzuch - strasznie mi to dokucza.
A jeśli chodzi o odżywiania to niestety jedzenie mnie odpycha (szczególnie smazone), wszystko stoi mi w gardle. Jedyne co mi nie szkodzi i dominuje to warzywa, owoce i zupy :-)

Hej. Mam 32 lata, to moja druga ciąża. Syn skonczył rok i 7 miesięcy.
Tym razem ciężej wszystko znoszę.

Ps. Co poradźcie na zaparcia i mega wzdęcia. Czuję, że niedługo eksploduję...

Dziewczyny otwórzmy wątek pogaduchy i tam będziemy pisały co chcemy. Myślę, że wtedy każdy będzie zadowolony a tu będzie bardziej przejrzyście .
Za chwilę założę taki wątek.

to powstal ten watek czy nie? bo sie pogubialam w czytaniu o tym...

Hej. Mam 32 lata, to moja druga ciąża. Syn skonczył rok i 7 miesięcy.
Tym razem ciężej wszystko znoszę.

Ps. Co poradźcie na zaparcia i mega wzdęcia. Czuję, że niedługo eksploduję...

Moja coreczka ma 18mcy.
na zaparcia to w sumei ja jadlam w 1szej ciazy platki owsiane rano.. ale czy az tak mi t pomagalo to nie wiem. Mysle ze to jakos samo sie potem ureguluje...
ja w 1szejc ciazy ciagle mialam w tym problem. chyba prawie cala ciaze. sorry jak to nie pocieszylo ciebie!
wogole te ciaze to sa takie do bani! sorry, ja na poczatku jestem I jest ot moja druga ciaza I cierpiliwosci u mnie brak!!! tak sie emcze terz szczegolnie ze musze sie zajmowac coreczka ktora przeciez musi jesc jedzonko ogotwana a ja nic poza krakersami to nie moge wsunac...ach te poczatki...
czy natura nie mogla byc lagodniejsza dla nas kobiet!!!!!!!!!!!!???????????

Tak wogole to sie przypomne bo jak sie zalogowalam tutaj 2yg temu tak 2dni po przedstawieniu sie znieknelam tak mnie objawy poczatkowych mdlosic walnely znog z dnia na dzien ze nie mialam sily.
wtedy to bylam jedynie po tescie domowym.
teraz juz jestem po 1szej wizycie u lekarza rodzinnego, ktora po przebadaniu mojego moczu u siebie w gabinecie, potwierdzila moja ciaze na ponad 7tydz. dostalam skierowanie na badanie krwi I teraz mam koljena wizyte za ponad tydzien. mam tez 1sze usg w nastepnym tygodniu.

Czesc dziewczyny ja nie zywa jestem Bo corka stwierdzila o 2 ze juz sie wyspala takze prawue xala box nie spalam ...

13x13 ale dobrze ze jestes pod opieka lekarzy :)

Ja w styczniu 24, corka w kwietniu 3 I to moja drugs ciaza :)

IDE die szykowac I IDE z Zuzia do kosciola na odpust takze do pozniej :)

Milej niedzieli ... A I co do objawow juz pisalam wczesniej w pierwszej ciazy tez nie mialam ovjawow tylko Te rece mi smierdzialy czosnkiem I spalam duzo a Teraz to raz w tyg glowa boli brzuch mdli a tak to spoko czasami czesciej brzuch boli :)

WOW! ja to nie moge uwierzyc ze to wogole mozliwe. kochana to niesamowicie wielkie szczescie mialas w tej 1szej ciazy! no I teraz tez lekko to przechodzisz. Nie ma co tylko sie cieszyc!!

To chyba najstarsza tu jestem hihi, mam 37 lat i mam 10 letniego synka Michała ❤

Urszula ja mam 35 lat I coreczke 18mcy.
Od razu mam pytanie do ciebie jakie badania tobie zalecano juz?
Jaw piatek bylam u lekarki rodzinnej dopiero by potwierdzic ciaze I na wejsciu mi powiedziala ze w tym Roku skonczylam 35lat I jestem na progu pozwyzszonego ryzyka I bede miec wiecej badan jednak ze ja sie ze czulam te mdlosci mnie meczyly to nie zalapalam o co dolkaldnie chodzi bo ona I tak ich teraz nie bedzie mi robic.
1sze us mam miec w nast tyg a potem mnie ma zobaczyc I zacznie mnie keirowac dopiero an niektore badania. a pod opieke ginekologa/poloznika mam dopeiro byc skeirowana po skonczeniu 12tego tyg. Mieszkam zagranica I tak tutja jest. dziwnie no ale coz zrobic.
pozdrawiam wszystkei was majoweczki!

Hej:tak:
Wczoraj nie miałam jak zajrzeć ale jakos udało mi się teraz na szybko przeczytać;-)
Witam nowe kolezanki:tak:
Za chwile budze moja Myszke, ide zlapac za maszynke bo po przedszkolu mam wizyte u gina i trzeba jakos wygladac na podglądzie:tak:
Za chwile skoncze 28 lat i mam 5 letnia coreczke:tak:
Objawow jakiś szczególnych to teraz brak poza wzdęciami i zaparciami:zawstydzona/y:

Czesc dziewczyny :)

Szyszunia Kacha dajcie znac po wizytach na pewno bedzie dobrze :)

happymamusia przyjedz do mnie nazrywasz sobie jablek brzoskwin i winogron ile bedziesz chciala bo pelno tego mam a nie nadazam jesc heh

KAmi duzo wody no i mi np rosol pomaga :)

Etka u mnie tez zero cierpliwosci z byle powodu wybucham a wczoraj bylam z cora w kosciele zaczela marudzic wlaczac zababwki bo kupila sobie na tym odpuscie to myslalam ze wyjde z siebie a zaraz mialam lzy w oczach brrr no i co do tych objawow to fakt bardzo lagodnie przeszlam pierwsza ciaze oprocz komplikacji na poczatku i przy porodzie aaa no i pamietam jak moja mama raz przyniosla cos ze szpitala chyba swinska wtedy panowala i moja mama ja zlapala to 3 dni lezalam i zdychalam ani sie podniesc ani nic wymioty biegunka goraczka i jeszcze opiernicz od szefowej zebralam ze ona wiedziala ze tak bedzie ze bede brala l4

Etka a ty spac nie mozesz w nocy ? :D czy ogladalas ksiezyc ? no i edytuj posty ;p

Mania ja tez mam jutro wizye na 17 :D

Dobra to na tyle bo cora wstala i mi wisi na laptopie juz raz mi skasowala tego posta takze do pozniej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam poniedziałkowo

Ja też funkcjonuje dopiero od południa. Dzisiaj jakoś udało mi się wstać, ale wczoraj już spałam o 20.30. Rano muszę coś zjeść, udaje mi się tak z pół kanapki a i tak mam mdłości i zbiera mnie na wymioty.

Kciuki za wizyty dzisiejsze. Ja też dziś mam. Mógłby mi założyć kartę, skierować na badania i dać zaświadczenie do pracy. Zresztą to będzie chyba ostatnia wizyta u niego, bo jest trudno dostępny na razie, bo się dalej dokształca a i tak już ma studia MBA.

Do góry