reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

O isle to chyba nawet mam w swojej apteczce.
Ja idę po 13 pobrać krew w szpitalu i jeszcze raz crp sprawdzić. Bo osttanio robiłam w laboratorium i tam tak dziwnie jest zinterpretowany wynik pisze na małej karteczce norma do 6 a w miejscu wykropkowanym długopisem mój wynik "poniżej 6" .

reklama
Ewa mnie rozłożyło wczoraj... Zaczęło sie od zatkanego nosa i lekkiego pieczenia w gardle... Nie moge oddychać nosem, wiec gardło boli coraz bardziej... I zgaga mnie tez trochu meczy... Ja leczę sie domowymi sposobami(czosnek, miód, cytryna i płukanka z soli na gardło)plus dzisiaj postanowiłam wysmarować vickiem zatoki i gardło. I efekt jest taki, ze z nosa zaczyna schodzić, wiec myśle, ze uporam się z tym dziadostwem na dniach. Nic mnie tak nie meczy w przeziębieniu jak katar i zatkany nos :/

Ewa90 uniben/tantum verde - uniben tańszy. Działa znieczulająco, więc super pomaga na początkach przeziębienia. Isla dobrze nawilża. Można stosować to i to, bo sam uniben /tantum verde wysusza. No i plus domowe sposoby. Na mnie dobrze działa herbata z lipy.

Malutka466 współczuję bólu głowy.

U mnie piękne słonko świeci, cieplutko, zaraz idziemy na dwór i do sklepu. Właśnie sobie uświadomiłam, ze nie mam kurtki na wiosnę, przymierzyłam płaszcz i stwierdzam, że wystarczy lekko guziki przeszyć i będzie git. Poza tym jeszcze trochę i będzie można nosić normalne ciuchy :) Oglądałam sobie nowe wiosenne kolekcje, normalnie aż mi się zachciało w coś takiego ubrać.

Dzięki dziewczyny coś mi tam mąż na pewno kupi :)
Ja ugotowalam zupę teraz sobie jem obiadek i oglądam zaległości Singielki :).

Malutka na głowę jest dobra kapusta rozbita :) lub okłady zimne lub chłodzące plastry :)
Oby Ci przeszło nienawidzę bólu głowy a migreny to już w ogóle .
Ale jest piękna pogoda. GOSIA mi też chcę się ubrać w takie wiosenne ciuszki ale ja z mojej garderoby w żadne portki się nie mieszcze bo wszystkie miałam 34/36 , żyję nadzieja , że po porodzie szybko będę mogła się w nie wbić . A pociesza mnie fakt ze będą to wakacje no i będzie się nosić zwiewne kiecuszki :)

Ewa czekam na męża aż wróci z pracy i mi zafunduje okład, bo ja nawet nie mam siły z łóżka wstać. Jak wstaje to zaraz mi niedobrze...Wczoraj on, dzisiaj ja.
Ale rozmawiałam z mamą i też cierpi dzisiaj na ból głowy, do tego okazało się, że jej grypa wcale grypą nie jest, tylko zapaleniem oskrzeli i ma zwolnienie z pracy aż do świąt :( dobrze że mnie nie zaraziła niczym, bo bym pewnie zdychała.

Ja też nie mam nic na wiosnę, w co się zapnę, albo będę rozpięta chodzić, albo kupię coś w lumpie może.

Oj współczuję malutka oby Ci szybciutko przeszło !
Ja tak samo planuje chodzić rozpieeta , szkoda mi kasy na coś nowego co zaraz będzie za duże .

reklama
Ale jest piękna pogoda. GOSIA mi też chcę się ubrać w takie wiosenne ciuszki ale ja z mojej garderoby w żadne portki się nie mieszcze bo wszystkie miałam 34/36 , żyję nadzieja , że po porodzie szybko będę mogła się w nie wbić . A pociesza mnie fakt ze będą to wakacje no i będzie się nosić zwiewne kiecuszki :)
Ewa ja tez sie zastanawiam kiedy bede gotowa na moje ultra rurki:D pocieszam się faktem, ze bedzie ciepło, mam dużo sukieneczek, tunik i ktrotkich gatkow ktore rozmiarowo odpowiadają 36 wiec jest nadzieja :D

Do góry