reklama
GosiaLew
Fanka BB :)
Ewa spokojnie dopóki jesteś w ciązy dziecku nic nie grozi. po porodzie mały dostanie antybiotyk i będzie ok. Miałam koleżanki, które miały paciorkowce i dzieci są zdrowe. Dlatego wszystkie robimy wymaz pod kątem paciorkowca i jest potrzebny do szpitala żeby podać dziecku od razu antybiotyk.
Oby wszystko było okej . Chciałabym juz mieć to wszystko za sobą. Na prawdę przez ta cała ciążę chyba pełnego tygodnia bez zmartwień nie miałam
Profesor ti bardzo fajny facet i konkretny , nie owijania w bawełnę mówi prosto z mostu no i myślę że się zna na zeczy . Pracuje po całej Polsce i tylko lata z miejsca do miejsca i do tego wyjezdza na konferencje zagraniczne. Bardzo dużo mi pomógł - dzięki niemu jestem w ciąży.
Profesor ti bardzo fajny facet i konkretny , nie owijania w bawełnę mówi prosto z mostu no i myślę że się zna na zeczy . Pracuje po całej Polsce i tylko lata z miejsca do miejsca i do tego wyjezdza na konferencje zagraniczne. Bardzo dużo mi pomógł - dzięki niemu jestem w ciąży.
kameleonleon
Ewa u mnie pewnie skończy się tak samo bo ja też nie mogę tych swoich wyleczyć i pewnie antybiotyk do porodu i potem dziecku echhh też mnie to martwi ale teraz ważne żeby sie rozwarcie nie robiło żeby dalej nie przenikały.
szyszunia0803
antybiotyk mam doustnie
kameleonleon
Teoretycznie, ale na odchodzące wody nic nie poradzisz a to pęcherz płodowy chroni dziecko.
GosiaLew
A osłonę masz jakąś do tego antybiotyku? Priobiotyki? Bo może od tego brzuch Cię boli. Chociaż dziwne, że dostałaś tabletki doustnie.antybiotyk mam doustnie
kameleonleon
Czesto dają doustnie ale zazwyczaj jak jest już posiew i wiadomo na co wrażliwe. Dobrze bybyło dopochwowy probiotyk wtedy dodać sobie.
reklama
Niesia_88
Czytałam, że przy krążku może zrobić się rozwarcie i wtedy sam się on zsuwa, ale to już chyba muszą być bardzo mocne skurcze. Jak myślałam, że też będę miała krążek to na rożnych forach może o dwóch takich przypadkach przeczytałam, że akcja porodowa się zaczęła i krążek sam zszedł, ale tamte dziewczyny miały go zakładanego na resztki szyjki typu 1cm. U Ciebie Ewa na pewno dotrzyma do końca, zwłaszcza jak się jeszcze ostatnio wydłużyła