reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ewa! Każdy rodzi sie chory- na życie :) a Twój syn, oprocz życia bedzie zdrowym, różowym i puchatym chłopcem :) dobrze, ze masz tego lekarza, wydaje sie być mądrym i ogarniętym doktorem.

reklama
Ewa spokojnie dopóki jesteś w ciązy dziecku nic nie grozi. po porodzie mały dostanie antybiotyk i będzie ok. Miałam koleżanki, które miały paciorkowce i dzieci są zdrowe. Dlatego wszystkie robimy wymaz pod kątem paciorkowca i jest potrzebny do szpitala żeby podać dziecku od razu antybiotyk.

Oby wszystko było okej . Chciałabym juz mieć to wszystko za sobą. Na prawdę przez ta cała ciążę chyba pełnego tygodnia bez zmartwień nie miałam :(
Profesor ti bardzo fajny facet i konkretny , nie owijania w bawełnę mówi prosto z mostu no i myślę że się zna na zeczy . Pracuje po całej Polsce i tylko lata z miejsca do miejsca i do tego wyjezdza na konferencje zagraniczne. Bardzo dużo mi pomógł - dzięki niemu jestem w ciąży. :)

Ewa u mnie pewnie skończy się tak samo bo ja też nie mogę tych swoich wyleczyć i pewnie antybiotyk do porodu i potem dziecku echhh też mnie to martwi ale teraz ważne żeby sie rozwarcie nie robiło żeby dalej nie przenikały.

Jak ja mam.krazek to chyba puki mi go nie zdejmuje to rozwarcia nie będzie ?
Kameleonleon musimy być silne :( ale to już końcówka i jak zwykle jakieś schody :(

Czesto dają doustnie ale zazwyczaj jak jest już posiew i wiadomo na co wrażliwe. Dobrze bybyło dopochwowy probiotyk wtedy dodać sobie.

reklama
Czytałam, że przy krążku może zrobić się rozwarcie i wtedy sam się on zsuwa, ale to już chyba muszą być bardzo mocne skurcze. Jak myślałam, że też będę miała krążek to na rożnych forach może o dwóch takich przypadkach przeczytałam, że akcja porodowa się zaczęła i krążek sam zszedł, ale tamte dziewczyny miały go zakładanego na resztki szyjki typu 1cm. U Ciebie Ewa na pewno dotrzyma do końca, zwłaszcza jak się jeszcze ostatnio wydłużyła :)

Do góry