reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczynki noc nawet dobrze przespana. Co do ktg to u mnie w przychodni od 36 tygodnia robią przed kazda wizyta a po 38 tygodniu nawet co pare dni każą ma samo ktg przyjść pielęgniarka bierze wydruk i jak jest Oki to pacjentka idzie do domu a jak cos nie tak to do gabinetu ma konsultacje

reklama
Hello :)
U mnie w miarę dobra noc ale raz mnie wybudzil straszny bol brzucha tzn mały się tak rozciagnal , że myślałam że mi brzucho peknie (mój biedny Mąż tak się przestraszył ze usnac nie mógł ) a jak się przebudzilam o 6 to już nie spał juz na nogach chodził bo się zestresowal nocą.
Co do ktg to u mnie.chyba od 37 lub 38 dopiero . A od 39 co 3 dni. Ale odnośnie tego musze się dowiedzieć dokładnie na najbliższej wizycie.

Wiecie , chciałam jechać dziś do wawy do agata meble ale ja i mąż jakoś się boimy :( i nie wiem czy ja się w ogóle udam tam w czasie ciąży bo jak teraz się boję to in za tydzień czy miesiąc się będę bać jeszcze gorzej :/

Witam :-)

Jej jaka pogoda nie ciekawa.. wczoraj piękne słonko, ponad 10st, okna pomyte, a tu przez nocke biało sie zrobiło i temp na minus spadła :/ ja chce juz wiosne...

Co do ktg to ja nie wiem jak to u mnie wygląda, nic mi na ten temat lekarz nie wspominal, ale mamy jeszcze czas. Ostatnio pobral mi cytologie a na kolejnej wizycie pobierze wymaz.

U mnie dzisiaj nocka ładnie przespana, bo zasnelam juz przed 24 i bez wstawania spałam do 7. Ale śniły mi sie jakies glupoty, nawet nie pamiętam co dokładnie ale nie przyjemne rzeczy..

Kaylla, kurcze w Twoim przypadku te wizyty powinny być częściej. Musisz przycisnąć lekarza.

Ewa
ja bym na Twoim miejscu nie jechała, będziecie się denerwować za bardzo. I często w Agata Meble nie ma wielu rzeczy wystawionych, a czas oczekiwania jest drastyczny...przynajmniej w Poznaniu.

Ja miałam dobrą noc, nawet nie wiem kiedy mąż wstał do pracy. Przed chwilką wstałam, bo dziś ma być kurier z paczką, najprawdopodobniej z łóżeczkiem. Więc zaraz idę się ubrać i śniadanko ogarnąć jakieś. Kuba obudził się ze mną, tak fika mi w brzuchu, że nic tylko go nagrywać.
Chciałam jechać do mamy przed SR, ale jest tak chora, że masakra. Wszystkich kładzie grypa po kolei. Najpierw teściowie, mąż, tata, brat a teraz mama. A ja nadal się trzymam :) uff. Oby tak zostało.

Ewa optymistko obys miała racje :-)

Malutka oby Cie nie wzięło, bo mnie chyba cos próbuje.. od rana katar i jakby gardlo próbowało bolec, chyba wczoraj przy tych oknach mnie trochę zawialo..

Kasik, ja dzielnie walczę!! Nic mnie nie weźmie. Mąż chciał myć okna, a ja do niego: oo nie, bo znów będziesz chory a ja wtedy znów wyprowadzka, a w tej chwili to już dalej niż przedtem. Bo już Poznań albo pod Konin, chyba że do kogoś znajomego bym poszła mieszkać :D :D

Sąsiedzi wiedzą, że jestem w ciąży. Jest to dla mnie szokiem, bo myślałam, że nie widać tak brzuszka w kurtce. A wczoraj zaczepiła nas sąsiadka z pierwszego piętra.

No ja mam wrażenie, ze mi ostatnio brzucho sie znacznie powiększyl, i nawet nie wiem kiedy, juz go pod kurtka zaczyna byc widać :p

reklama
Kaylla zapytaj po prostu lekarza o to. Zobaczysz co Ci powie i wtedy może jakoś Ci będzie lżej podjąć decyzję.

Czytam tak Wasze relacje ze SR i powiem Wam, ze zazdroszczę. Tu w Anglii jak chodziłam przed córką to były 2 spotkania po 2 h, które szczerze mówiąc g*wno dały. Szkoda było tracić czas. Może gdzieś prywatnie inaczej to wygląda, ale to podstawowe to porażka jak dla mnie. Więcej się dowiedziałam tutaj od Was niż stamtąd :D

nie mówcie mi nawet o śniegu. Mama z samego rana wysłała mi zdjęcie gdzie wszystko białe. Ja się pytam: czy jak byłam 2 tyg w PL to nie mogło tak być chociaż przez parę dni tylko deszcz, deszcz, deszcz....? :/ wrrrr
U córki zaczyna się chyba seria trudnych pytań ;) wracamy wieczorem, patrzy w niebo i pyta się kto włączył gwiazdki... :D

Do góry