reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja przez pierwszym porodem nie miałam siary. Ciekawe od czego to zależy.

Dzisiaj dotarł mój rożek ;) poza kosmetykami i częścią rzeczy z apteki mam wszystko dla dziecka :)

Pamiętacie może jak długo po narodzinach podaje się Wit d+k przy karmieniu piersią? 3 miesiące czy miesiąc? Po później wiem, że sama Wit d.

Kaylla, nie wiem co Ci poradzić. Pewnie ostrożności nigdy za wiele.

reklama
Boliwia do ukończenia 3 miesiąca życia od 8 doby przy karmieniu piersią. Jeszcze doczytałam na necie.

Kaylla nie wiem co Ci radzić. Ale chyba lepiej się położyć do szpitala.

Ewa dlaczego za kratami jesteś??????
Gosia Lew zakupiłam dziś w Mark&spencer 2 staniki z wkładkami i myślę, że powoli powinnam w takich spać z dodatkowa jednorazową wkładką, bo widzę na biustonoszach codziennie siarę...

Poznanianki- proponuję czwartek lub piątek na spotkanie. Może na prv uzgodnimy co i gdzie?

dopiero zlądowałam - od 13 w trasie - urzędy, notariaty, nawet o NFZ zahaczyłam i wygenerowałam dostęp do ZIP, 2 smyki, galeria malta i mam dość- leżę umyta!
Ok, ok. To jutro na priv się zgadamy :)
Ale miałaś wycieczkę dzisiaj, podziwiam. Ja czasem już sapie, jak stara babcinka.

Kaylla, ja bym chyba wolała szpital na Twoim miejscu. Lepiej mieć pod kontrolą wszystko, skoro można to czemu nie. Wiem, że to kolejny stres dla Ciebie, ale to już blisko terminu będzie, będziesz pod opieką i stałą kontrolą lekarzy. Ale chyba takie położenie się w 34 tygodniu to musi być ze skierowaniem od lekarza, jeśli nic się nie dzieje.

Mi póki co siara się nie pojawiła, moja mama mówiła, że ona nie miała przed żadnym porodem. Może i ja tak będę mieć.

GosiaLew, dzięki, tez właśnie doczytałam w książeczce zdrowia córki. Czyli jednak warto kupić duże opakowanie.

Kaylla nie jestem lekarzem, ale koleżanka lekarka miała cholestazę w ciąży i chodziła do skurczy normalnie, choć ponoć przy okazji wskazanie do cesary miała, co kiedyś pisałam, bo podobno tak przy cholestazie powinno być.

Wszystko PODOBNO
Musisz lekarza posłuchać na ile uważa, że trzeba...

Czy też wypijacie litry wody? Jesc mi się nie chce, ale wypijam chyba skrzynię dziennie...

GosiaLew, dzięki, tez właśnie doczytałam w książeczce zdrowia córki. Czyli jednak warto kupić duże opakowanie.
Jakby tylko było miesiąc to by producenci nie robili dużych opakowań.

Ja będąc w szpitalu na patologii z synem to spotkałam dziewczynę z scholestaza to miała wywoływane i na nią nie działała oksytocyna i musiała kupić żel. Jak to się skończyło to nie wiem, bo gadałyśmy przed pokojem usg a byłyśmy na innych salach.

W ogóle to od 36 tc powinno chodzić na Ktg a nie wszyscy lekarze o tym mówią, że trzeba ani nie kierują.

Malutka - wiem, że ze skierowaniem. W piątek idę do mojego lekarza, to musiałabym od niego wydębić.

Maui - wiem, że tak się da. Ale z drugiej strony jak wtedy w styczniu przeczytałam cały internet o cholestazie, to z reguły jeśli coś się zaczynało złego dziać, to najczęściej tak po 36 tygodniu. A niestety nie zawsze człowiek jest w stanie wyłapać, że coś się dzieje, bo to, że nagle wyniki by mi się pogarszały, żadnych objawów nie daje:/ Więc szpital na pewno byłby bezpieczniejszą opcją.

reklama
A jak wygląda to ktg? Jest na NFZ jak ktoś ma takie wizyty, czy trzeba płacić? Bo np w SR kosztuje jednorazowo 35 zł, dużo. Biorąc pod uwagę fakt, że leży się ok, 30 minut do godziny.

A ta witamina jest w normalnej cenie, jak lekarz przepisze, czy jakaś refundacja? Bo ja na razie małe opakowanie kupiłam, bo miałam dylemat właśnie taki.

Do góry