reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

A u mnie od 3 dni boli lekko spojenie i kłuje w lewej pachwinie, ja nie wiem czy za dużo chodziłam czy może kucałam czy po prostu na tym etapie ciąży tak jest ale wkurza mnie to straszliwie :/ da się coś z tym zrobić?

Ps. Pogoda każdego dnia coraz bardziej przygnębiająca ehhh

reklama
Dzień dobry.

Jak fajnie nie musieć wychodzić ze starszym do przedszkola. Dziś mąż ma wolne to pojechał dowieźć Kubę.
No a ja sobie mogę leżeć w łóżku.

Itucha mnie czasem bolą różne miejsca bez powodu a czasem z przeciążenia. Najlepszy jest odpoczynek.

13x13 to jak Ci tak dobrze idzie pranie i prasowanie to podrzucę Ci moje ;)

Maui zdrówka. Nawet na lipie i szałwii jest napisane że w ciąży nie można.

Itucha mnie boli spojenie łonowe już 2 miesiąc było 2 tyg spokoju a teraz znowu więc nie wiem od czego to zależy. Kawałek podniosłam torbę z zakupami w tamtym tyg i ból wrócił, może to było przyczyną. Straszne to upierdliwe przy przekręcaniu na drugi bok, wstawaniu no i nogi się nie da podnieść do góry :(
U mnie dla odmiany dzisiaj piękne słońce, ciekawe na jak długo :)
Też bardzo chce karmić piersią kupilam już nawet maść na skutki i herbatke laktacyjna, w laktator i osłonki na piersi też się zaopatrze.
Jak to jest z tymi butelkami aventu, które mają imitowac pierś bo nie ukrywam że mam pewne plany na siebie i będę musiała zostawiać z kimś małą na prawie cały dzień i tak się zastanawiam czy taka butla nie zaburzy kp

Jak to jest z tymi butelkami aventu, które mają imitowac pierś bo nie ukrywam że mam pewne plany na siebie i będę musiała zostawiać z kimś małą na prawie cały dzień i tak się zastanawiam czy taka butla nie zaburzy kp

Alu miejmy nadzieję, że nie w pierwszym miesiącu... noworodek w pierwszym miesiącu nie odróżnia matki od siebie i pomijając pierś zostawic na cały dzień to nieporozumienie, chyba że ktoś ma operację albo siedzi w więzieniu :cool2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja już po oddaniu krwi i moczu. Czekam na śniadanie, mąż robi. Będzie śledzik ;)

Itucha mnie boli spojenie od kilku tygodni, najgorzej w nocy, jak się przewracam z boku na bok albo jak mam wstać z łóżka. Jak chodzę to nie czuję tego bólu na szczęście.
Chyba się zdrzemnę po śniadaniu, bo pobudka o 5.30 to nie dla mnie już :p

Hej!
Wyspałam się dziś i wstałam bez bólu głowy, więc jestem jak zmartwychwstała. W nocy jeszcze migrena się czaiła, ale w porę wzięłam Apap i przeszło. Oby to był dobry dzień dla odmiany.

Ala, a co planujesz? :cool2: Też mam plany na siebie, a mianowicie tak 2 m-ce po porodzie chciałabym wrócić na siłownię/fitness z 2-3 razy w tygodniu na początek po godzince, półtorej. I daj Boże SN, bo po CC nie potrenuję sobie za szybko. Podobno rana potrzebuje około pół roku na dokładne zabliźnienie. Chciałabym w tym czasie zostawiać małą u mojej mamy, która mieszka zaraz obok siłowni. Mam nadzieję, że się uda :)

Do magicznego momentu donoszenia ciąży pozostało mi równiutko 6 tygodni, do TP 9, ale liczę na to, że przywitam córkę gdzieś pomiędzy :) Mógłby być 28 kwietnia - urodziny mojego brata, a przyszłego chrzestnego :D
Jakoś mi tak lżej jak sobie liczę te tygodnie. Lubię widzieć światełko w tunelu.

Cześć i czołem :)

Niesia_88 ja też się wyspalam - nie przypominam sobie kiedy mi się tak dobrze spało :) :) na siku wstałam raz po 3 . Padłam wczoraj zaraz po you can dance i obudziłam się twraz o 9 :) normalnie szok :)
Mnie to od 2 dni cały czas coś w kroku kuje :/ nie wiem czy to rozciągające się wiązadla czy coś innego.

Tygodnie uplywaja jakby nie patrzył :) w pon wchodzę w 32 tyg a to oznacza że za 7-8 tyg będzie cc .
Chyba dziś się wybiorę na 15 minutowy spacer bo tak patrząc przez okno to u mnie ładna pogoda nie pada nie wieje ale podejrzewam ,ze jest zimno :)

Dzisiaj przyszla mi paczka lapacz snow do pokoju malego (do tego nowego pokoju nie tu do mamy ) Czekam dziś jeszcE na 4 paczki ciekawe czy połowa z nich chociaż dotrze - kocyki i pościele , wanienka I stelarz ,zasłony do pokoju małego i plakaty na ścianę .

Miłego dnia :-)

reklama
Maui Ala pisała o jednym dniu, nie tygodniu ;)

Niesia_88 a ty kawę pijesz? Bo ja tak miałam ze bez kawy mnie głowa bolała. Taka uzależniona byłam. Teraz o dziwo nie potrzebuje jej do egzystencji więc ograniczam. Ja planuje po skończeniu połogu biegać. Więc też mam nadzieje ze obejdzie się bez cc. Na początek bieganie to godzina tylko wiec nawet między karmieniami u mnie da się to w komponować. A ćwiczyc w domu będę jeszcze.

Do góry