reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ala, z tą położną domową to jest fajna sprawa. Do nas też tak przychodzi. Jest fajnie i kameralnie, u nas w domu.

reklama
U mnie 30 z przodu będzie od poniedziałku wg om.

Dzisiaj pierwszy raz skorzystałam z kasy pierszenstwa carefourze na złotych tarasach. Nie przejmował się czy komuś to przeszkadza czy nie w końcu po to ta kasa jest a ja jestem prawie w 8 miesiącu.

13x13 szczepionka ma być dostępna ponoć od kwietnia.

Melduje posłusznie ze wszystkie negatywne guziczki które mi sie powciskały usunęłam jak by się znowu zdążyło pisac śmiało
Co do kas pierwszeństwa to kasjerka powinna być wyczulona na takie osoby w kolejce i reagować a tym czasem to one często udają ze nie widza ciężarnej.

Mi położna mamusia zafundowała jak byłam pierwszy raz na porodówce.
Był zakaz odwiedzin, ja bardzo cierpiłam, przepływ informacji kiepski i oczywiście moja mother chciała dobrze i przysłała do mnie tą kobiete, a ja ją przegoniłam :D I tak urodziłam dopiero po 3 dniach..
Było strasznie, naprawde nikomu nie życze tego co mi się przydażyło i takiego porodu, ale teraz wiem ( tak się pocieszam ), że jak wtedy przeżyłam i dałam rade to i teraz dam rade i żadne pieniądze mi w tym nie pomogą.
Najważniejsze, aby z córeczką było wszystko dobrze.

Ja sie porodu troche boje czym blizej tym wiecej pytan mam. Moj pierwszy porod byl ok jak bym nie byla w szpitalu to chyba w drodze bym urodzila nawet skorczy nie czulam wiec zobaczymy jak to bedzie tym razem.

A ja.znowu się porodu nie boje tzn cesarki. Ja często rozmyślam czy damy sobie rade ,czy będziemy umieli kąpać pielęgnować uspokoić itp .

Ja pierwszego porodu w ogóle się nie bałam. Teraz boje się panicznie, bo już wiem, co mnie czeka. Zresztą nie wyobrażam sobie rodzic po tak długim czasie leżenia :/

A ja.znowu się porodu nie boje tzn cesarki. Ja często rozmyślam czy damy sobie rade ,czy będziemy umieli kąpać pielęgnować uspokoić itp .

Ewa90 dasz radę. Na pewno mama Ci pomoże. Po cesarce to żebyś szybko doszła do siebie tylko.

Ja się nie nastawiać na poród bo to w sumie nie wiadomo jak teraz będzie. Mam nadzieję, że nie gorzej niż za pierwszym razem. Wtedy też starałam się nie nastawiać nie wiadomo jak bo nie chciałam wpaść w panikę a nie wiedziałam co mnie czekać będzie. A i tak odwrotu już nie ma.

Ewa90 opieka nad dzieckiem to sama wychodzi jakos tak instynktownie a nawet jesli cos nie wychodzi nikt wszystkiego od razu nie umiał robic idealnie ważne żeby się nie denerwowac i nie zniechęcać. Postaraj sie tez miec przy sobie kogoś komu ufasz i możesz liczyć na pomoc, poradę i dobre slowo.

reklama
Kurde dziewczyny mam za sobą męczący dzień, a to dopiero połowa. Druga spędzę w łożku, bo moja mała znowu wypięła sie z prawej strony i cos mi uciska. Boli tak, ze zdecydowałam sie na wizyte i gin. Zrobił mi usg i ktg. Z mała wszystko ok, podobno z racji gabarytów i ułożenia, moze być tak, że bedzie bolec do konca :/ druga ewentualność to wyrostek[emoji15] ale mam nadzieje, ze to jednak zgnieciony nerw... Z dobrych informacji dotarły do mnie paczki dla małej:) i piękna wiosna za oknem. Odpoczywam :)

Do góry