reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

No niby tak , ale ja zaraz myślę że pozycja siedząca uciska na szyjke i co i rusz tylko o tej szyjce myślę . A gin sama powiedziała ze mam leżeć i na spacery chodzić i tak się słucham.
Ja też czuję ucisk jak siedzę, dlatego siedzę pół leżąc (dlatego ta przestrzeń przed potrzebna", albo na bokach. Jak masz możliwość chodzić na seanse w tygodniu od rana jak jest 5 osób na krzyż to idź i połóż sobie nogi na fotel przed sobą. Ja tak robię :-) a jak kino puste, to nikt sie nie wkurza i nie interesuje.

reklama
U nas w mieście małe kino . I jak coś graja ciekawego tak jak teraz to cała sala. Ewentualnie seans może mi puścić mąż po robocie ale to o 22 gdzieś a wtedy to już mi się nie chce .
Idę we wtorek Na planetę singli zobaczymy jak to zniose :)

Oj dziewczyny, byle do maja i jak najmniej nieprzewidzianych wizyt na ip! Tez zastanawia mnie ten zakaz dotykania brzucha i chociaz staram sie tego nie robic, to mysle czy np.leżąc na boku, kręcąc się w łóźku czy przykrywajac kołdrą też nie dotykam brzucha?
Też męczę się z infekcjami... najpierw bakterie, a teraz grzybica chyba przez ten antybiotyk. Czy któraś z was pokonała jakoś raz a dobrze problem grzybicy?

Ojj co za niedobre informacje z rana.
Malutka odpoczywaj, najwazniejsze ze z Kubuniem jest wszystko w porzadku. :)

Gisia mnie tez strasznie skurcze lapia w nocy :( lydki, palce u stop a ostatnio gora stopy tak ze nie da sie wylezec :/ musze koniecznie to zglosic na wizycie bo tylko biore witaminy nic wiecej.

Mialam straszna noc polozylam sie wczesniej i za cholere nie moglam usnac lewy bok odpada caly brzuch sie napinal prawy niewygodnie dopiero na plecach jakos chwilowo usnelam po czym kochany maz zaczal podchrapywac sobie :/ rano spiecie z tesciami mieli przyjechac do nas po 11 a zjawili sie o 9tej! Zdziwieni bardzo.. co za ludzie i jak tu sie z takimi umawiac.. wrrr.

Oj dziewczyny, byle do maja i jak najmniej nieprzewidzianych wizyt na ip! Tez zastanawia mnie ten zakaz dotykania brzucha i chociaz staram sie tego nie robic, to mysle czy np.leżąc na boku, kręcąc się w łóźku czy przykrywajac kołdrą też nie dotykam brzucha?
Też męczę się z infekcjami... najpierw bakterie, a teraz grzybica chyba przez ten antybiotyk. Czy któraś z was pokonała jakoś raz a dobrze problem grzybicy?

Ci do dotykania brzucha nie slyszalam o tym a dosc czesto gladze sie po nim dotykam by czuc mala.

Z grzybica walczylam dosc dlugo zazwyczaj nieskutecznie. Na poczatku ciazy mialam kuracje najpierw 3dniowa, nie pomogla pozniej dostalam inne tabletki dopochwowe na 14dni (niestety nie pamietam nazwy ale dowiem sie w srode jak cos) i problem wreszcie zniknal:)

Dziękuję dziewczyny :* jestem już w domu. Zjadłam i idę spać. Męża wysłałam do apteki po te leki. Aspargin i paracetamol mi zapisał. Ból zniknął :) najważniejsze, że Kuba rośnie, jak na drożdżach. Z tego usg wychodzi, że ma 971g już. Dobrze też, że moje wyniki ok. Jutro zadzwonię do rodzinnego się umówić po skierowanie na badania krwi, żeby ze świeżymi iść do ginekologa.

Dziękuję dziewczyny :* jestem już w domu. Zjadłam i idę spać. Męża wysłałam do apteki po te leki. Aspargin i paracetamol mi zapisał. Ból zniknął :) najważniejsze, że Kuba rośnie, jak na drożdżach. Z tego usg wychodzi, że ma 971g już. Dobrze też, że moje wyniki ok. Jutro zadzwonię do rodzinnego się umówić po skierowanie na badania krwi, żeby ze świeżymi iść do ginekologa.
Wypoczywaj :-*
A który Ty jesteś tyg obecnie ?

Sylwiaal w ciążowych witamina najczęściej nie ma magnezu. To nawet możesz sobie sama kupić. Ja się zastanawiam tylko czy ja łykam za mało, może mi się magnez nie wchłania a może się szybko wypłukuje z organizmu. Albo brak potasu.
Z teściami tak to jest. Wczoraj robiłam imprezę urodzinowa dla syna i się rodzinka zjechała. Za prosiłam wszystkich na obiad, narobiłam się tak, że szok a teścia, że on po obiedzie jest :mad:

Janka w ciąży jak się coś doczepi to trudno się tego pozbyć. Ja w sumie też byłam niedawno na antybiotyku. Na razie walczę z paskudztwami.

reklama
Malutka trzymajcie sie z Kubusiem!
Jestesmy z Wami!:tak:
Ten zament w szpitalach to jakas masakra, bo czlowiek lezy w niepewnosci i nawet nie moze nic sie dowiedziec:(
Gdzie lezycie?

Do góry