reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka to pewnie jakiś ucisk, ja też od kilku dni czuję ból pod żebrami i ciężko mi się oddycha. Aż się boję co to będzie później.
Ala moja mała raz przez 3-4 dni ledwo się ruszała, już byłam nieźle wystraszona ale minęły jej te gorsze dni i kopie jak wariatka. Moja babcia mówi że przecież takie małe też musi czasem pospać i poodpoczywać jakiś czas ;-)
A co do rąk na brzuchu to pamiętam jak koleżance zabronili nawet myć brzuch i cycki pod prysznicem. Ale jak tu nie dotykać? To tatuś też nie może kopniaków poczuć?

reklama
Mnie czasem też kuje w klatce i się ciężko oddycha. A mój wczoraj mi dał 5 mocnych kopow raz mnie tak zabolało ze mi łzy poplynely. Był bardzo ruchliwy i prosilam żeby się uspokoił (a myślę że taka reakcja była.po coli) bo bardzo mi się odbijalo wczoraj po jedzeniu i złe się czułam i wysłałam męża po cole i po coli przeszło bo się porządnie odbiło :)

Bry z SORu. Obudziłam się z bólem w klatce piersiowej, dwa razy zemdlałam mężowi. Przywiózł mnie do szpitala. Dostałam kroplówkę i czekam na lekarza. Ciekawe co powie. Mały się strasznie wierci, martwię się.

Malutka466 będzie dobrze. Pewnie jakies osłabienie. Czytałam ze zdarza się to w III trymestrze. Dzidziuś coraz więcej z nas wyciąga i może być osłabienie organizmu. Trzymaj się :*

To super ze wszystko w porządku . Mi przepisali aspargin na niski potas i magnez.
A jak ból ? Odpuścił troszkę?

Banany? To patrz ja jem codziennie rano od 2 lat banana na śniadanie z owsianka i czasem nawet w dzień i tez lipa wyniki :/ juz niedługo się polozysz:) a ja znowu marze żeby się podnieść z tego wyra . Dziś mi znowu niedobrze , chyba mały mi uciska konkretnie na żołądek :/

Zapisałam się na te warsztaty o których niedawno pisalyscie "bezpieczny maluch" 23.02 w wawie. Ciekawe czy znajdzie się miejsce jeszcze . Czy któraś może tam będzie ?
Ja jeszcze musze zadzwonić do ginekolog swojej i zapytać o pozwolenie na taki wyjazd czy w moim stanie mogę odbyć podróż do wawy :)

Malutka466 to dobrze, że jest w porządku z Kubusiem. Rzeczywiście może to nerwoból. Najważniejsze, że Cię przebadali.

13x13 dobrze, że u Ciebie nic poważnego.

Ja mam obecnie +9 na wadze i waga stoi mi w miejscu na razie od kiedy jestem na diecie.

W nocy a w zasadzie nad ranem zaczynają łapać mnie też skurcze w łydki, mimo, że łykam sporo magnezu. Chyba musze zacząć łykać magnez z potasem.

Moje dziecko to kopie już mocno pod żebrami, nad pępkiem. Wczoraj czułam jak nogami się rozpoczął, może się przeciągał.

Wczoraj też była impreza urodzinowa mojego syna. Od rana tak się narobiłam, że potem chodzić nie mogłam, bo rwa mi w dwie strony wlazła :( Na szczęście po nocy przeszło.

Ja dziś się nie ruszam do kina. A na film to raczej na Pitbull nowego bym poszła.

reklama
Pitbull ponoć bardzo zajebisty :) mąż mówi ze najlepszy Polski jaki oglądał . Kurde ja mam kino przed nosem wstęp za darmo i nawet nie korzystam bo się boję siedzieć tyle :(

Do góry