reklama
Malutka466
Fanka BB :)
Ja bardziej niż cesarki boję się porodu zabiegowego: kleszcze czy wyciąg (chyba tak to się nazywa). To mnie bardziej przeraża...
CC na życzenie moje bym sobie nie zrobiła, nie i koniec.
Dzisiaj jestem padnięta. Byliśmy na giełdzie odzieżowej i w Factory Outlecie, a potem składaliśmy MALMA z Ikei. Jest super. Teraz tylko brakuje tam łóżeczka i kanapy i pokój Kubusia gotowy.
CC na życzenie moje bym sobie nie zrobiła, nie i koniec.
Dzisiaj jestem padnięta. Byliśmy na giełdzie odzieżowej i w Factory Outlecie, a potem składaliśmy MALMA z Ikei. Jest super. Teraz tylko brakuje tam łóżeczka i kanapy i pokój Kubusia gotowy.
Dziewczyny ja jestem po cc (nie na życzenie). Bardzo żałuję że nie miałam szansy próbować rodzic naturalnie. Ba ja nawet nie wiem co to skurcz! Ale ale to cc było nie uniknione i dzięki Bogu trafiłam na położna która nas uratowala. Cc tzn.dochodzenie do siebie jest bolące i ciężkie.
Ja nie chce cc... Wiadomo jak bedzie mus to mus ale na zyczenie? Nie nie Znieczulenia sie boje i bede probowala bez. Raz sie udalo wiec moze bedzie powtorka W praniu wszystko wyjdzie. A moze akurat zaczne krzyczec ze chce znieczulenie Moj gin jest tez anestezjologiem to mam full wypas
Olenka tez ciagle gadam ze przez corke do tego maja nie dokulam
Olenka tez ciagle gadam ze przez corke do tego maja nie dokulam
Ja raczej też wolę naturalnie bo to leżenie po cesarce na pewno jest trudne, po sn od razu można zająć się dzieckiem i szybciej się do domu wraca tylko ostatnio coś sobie wkrecilam jak mnie bolał brzuch, że spojenie mi się rozchodzi a wtedy poród nie jest możliwy. Na szczęście lekarz powiedział; że ja tego nie mam ale już postanowiłam nie nakrecac się na żadną z opcji bo tego jak się będzie rodzić nie da się przewidzieć.
W ogóle są jakieś sposoby na przekrecenie bobasa? Ja czytałam, że basen pomaga ale może jest coś jeszcze co pozwoli go zmusić do zmiany pozycji
W ogóle są jakieś sposoby na przekrecenie bobasa? Ja czytałam, że basen pomaga ale może jest coś jeszcze co pozwoli go zmusić do zmiany pozycji
hajduczka
Jeżeli chodzi o poród… to ja staram się za bardzo jeszcze tym nie stresować, bo wiem, że mogę zacząć panikować. Przez to moje spojenie może czekać mnie cc. Muszę jeszcze porozmawiać z położną na ten temat.
Tak na marginesie to jestem dzieckiem, które przyszło na świat dzięki kleszczom. Z relacji świadków wiem, że miałam odkształconą główkę jeszcze przez kilka tygodni po porodzie, poza tym wszystko było ok.
Szpital, w którym będę rodzić w UK oferuje poród w wodzie. Moja znajoma z tego skorzystała i była bardzo zadowolona więc może zdecyduje się na taką opcję. Poza tym nie jestem przeciwniczką łagodzenia bólu więc chętnie wezmę to, co pozwoli mi przetrwać.
Mąż uświadomiony, będzie przy porodzie; z zastrzeżeniem, że ma nie oglądać krocza tylko trzymać za rękę I jakoś to oboje przetrwamy.
Tak na marginesie to jestem dzieckiem, które przyszło na świat dzięki kleszczom. Z relacji świadków wiem, że miałam odkształconą główkę jeszcze przez kilka tygodni po porodzie, poza tym wszystko było ok.
Szpital, w którym będę rodzić w UK oferuje poród w wodzie. Moja znajoma z tego skorzystała i była bardzo zadowolona więc może zdecyduje się na taką opcję. Poza tym nie jestem przeciwniczką łagodzenia bólu więc chętnie wezmę to, co pozwoli mi przetrwać.
Mąż uświadomiony, będzie przy porodzie; z zastrzeżeniem, że ma nie oglądać krocza tylko trzymać za rękę I jakoś to oboje przetrwamy.
Niesia_88
Dzień dobry, witam z III trymestru (zgodnie z bellybestfriendem)
Wczoraj wieczorem dopadło mnie okropne samopoczucie, trzęsło mnie, ciężko mi się oddychało i bolał żołądek. Teraz jest ok, dobrze spałam, ale już myślałam, że coś mnie bierze.
O której zazwyczaj jecie kolację?
Wczoraj wieczorem dopadło mnie okropne samopoczucie, trzęsło mnie, ciężko mi się oddychało i bolał żołądek. Teraz jest ok, dobrze spałam, ale już myślałam, że coś mnie bierze.
O której zazwyczaj jecie kolację?
reklama
HELLO , wczoraj też się zalogowałam do bellybest wg tego również mam już 3 trymestr 27t4d(28tyg) ale ja uważam.że to 27 a nie 28
Ojej trzeslo? To dziwny objaw , ciekawe po czym taka reakcja.
Moja kolacja jest ostatnio 20-21 ale w nocy się budzę bardzo często , spać nie mogę , kregoslup mnie boli strasznie no i dziś od 4 spać nie mogłam bo mały chyba sobie dyskotekę urządził w brzuszku. No to nawet o tej 4 zjadłam bo mnie ssalo.
Ojej trzeslo? To dziwny objaw , ciekawe po czym taka reakcja.
Moja kolacja jest ostatnio 20-21 ale w nocy się budzę bardzo często , spać nie mogę , kregoslup mnie boli strasznie no i dziś od 4 spać nie mogłam bo mały chyba sobie dyskotekę urządził w brzuszku. No to nawet o tej 4 zjadłam bo mnie ssalo.