Ania_Beata
Fanka BB :)
Basi, to ja jestem spokojna o Ciebie. Jak zniosłaś ból dziary na plecach, zniesiesz ból porodowy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tylko 1 na 100 ZZO podane jest prawidłowo. To, że jest anestezjolog to spoko, ale on powinien być cały czas na sali porodowej i co 2h podawać kolejną dawkę. A ty powinnaś być mobilna i mieć znieczulone tylko pewne receptory, a nie od pasa w dół. Źle podane ZZO powoduje znieczulenie połowy ciała i nie czujesz parcia, a więc współpraca z Tobą jest niemalże zerowa.Odradzała ZZO, ale też dolargan bardzo.
O rety... a ciężarna powinna już teraz za chwilę mieć wizytę... Dramat z tym NFZ.Ja się strasznie bałam pierwszego porodu i tego, że nie dam rady z bólu. Myślałam tylko o zzo. A ponieważ nie mogłam mieć to jakoś nastawienie mi się zmieniło i dałam rady a bóle miałam z krzyża. Bardzo dobra jest piłka, prysznice, pomagają, masowanie. Dopóki nie ma partych to skurcze są krótkotrwałe, ale ich liczba wymęcza. Tak samo jak odejdą wody i nachodzą skurcze jest gorzej ponoć, ja miałam to szczęście, że mi wody odeszły 1,5 godziny przed urodzeniem.
Wiecie jak trudno jest o wizytę u diabetologa na nfz w Gdansku. Na termin czeka się najkrócej 3 tygodnie.
A jak jak będę podchodzić do cc to moje tatuaże tez będą jakimś przeciwskazaniem do znieczulenia? Jak to jest ? Orientujesz się ?Jako małolata wpadłam w nałóg tatuowania ciała mam pięknego old schoola na połowie pleców w kolorze, z barwnikiem mega głęboko wpuszczonym. I z obawy na przepuszczenie barwnika w rdzeń kręgowy nie dostałam pozwolenia od anestezjologa na znieczulenie... :/
Możesz mieć cc pod narkozą a nie zzo.A jak jak będę podchodzić do cc to moje tatuaże tez będą jakimś przeciwskazaniem do znieczulenia? Jak to jest ? Orientujesz się ?
Dzięki . Jeszcze w sumie z moja gin nie gadalam i się nie orientowalam w tych sprawach dlatego pytamMożesz mieć cc pod narkozą a nie zzo.
U mnie tak było, bo miałam mało płytkowość i gdybym miała mieć cesarkę to tylko pod narkozą. Inaczej krwotku mogłabym dostać.