reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja też mam dzisiaj jakiś dzień zwątpienia. Wybrałam się oglądać wózki ale myślałam, że już nic z tego nie wyjdzie tak mnie bolał pęcherz. Chciało mi się płakać bo poczułam się jak niewolnik toalety :D teraz niestety też boli mnie spojenie, ledwo wstaje z kanapy :(
Gosi Lew gratulacje chłopaka :)
Ja czasami już jeżdżę bez pasa bo boję się, że w trakcie ostrego hamowania za bardzo mnie ścianie a mam łożysko na przedniej stronie. Już kiedyś uderzył nas samochód w tył to pamiętam jak mnie brzuch bolał po tej stłuczce.
I oczywiście znowu skusiłam się na zakupy w 5-10-15, nie potrafię się oprzeć tym malutkim ciuszkom :)

reklama
Ala, jazda bez pasów jest jeszcze gorsza niż z pasami... Dobrze zapięty pas przy użyciu adaptera lub tak ułożony, żeby nie uciskał brzucha nie ma prawa zrobić krzywdy Tobie i dziecku.
Tylko nasz kraj ma jakiś chory wymysł, że ciężarne nie muszą zapinać pasów.

Godzina 4 a ja od 2 godzin nie śpię oszaleć można... Chce sie spać ale nie można usnąć meczy mnie ta bezsenność od tygodnia ... Mala sie rusza ja spać nie mogę siku i 2 godziny a na dodatek odzywa mi sie kolano po operacji i bol jest okropny oszaleć można :(

Ja na szczęście w miarę dobrze spałam. Budziłam się w nocy ale szybko zasypiałam. Na noc musiałam wygrzać sobie termoforem plecy bo niestety nerwoból nie odpuszcza. A mąż nasmarował mi nogi żelem na opuchliznę bo sporo się wczoraj nachodziłam (swoją drogą polecam Dzidziuś żel dla kobiet w ciąży).
Co do chorób to nas narazie omijają ale panuje tu epidemia grypy więc się trochę obawiam. I dalej się waham czy szczepić się tymi szczepionkami na grypę i krztusiec czy nie :-?

GosiaLew gratuluję drugiego synusia :)
Myśleliście juz nad imieniem? U nas miał być Tymek ale zaczynamy rozważać inne imiona. Wydaje mi się, że to tak spontanicznie przy końcu wyjdzie jakie to imię dostanie nasz syn. Z córką było tak samo.

A to ja dziś nocke przespalam o dziwo świetnie, jak zasnelam kolo 24 tak wstałam dopiero niedawno.
Dziś, korzystając z wolnej soboty, mam w planach przejść sie po meblowych sklepach popatrzec za szafą do pokoju. Bo w wyniku przemeblowania jakie mnie czeka strace dwie szafki na ciuchy, więc będę potrzebować czegoś innego, węższego.

Jak pisałam w nocy nie spalam zasnęłam o 4.30 i wstalam teraz obudziły mnie skurcze brzucha mam nadzieje ze chwilowe bo sa nawet delikatne... Masakra co za noc .... Dzis jadę do mamy mąż idzie do pracy to ja wybywam :p

Ja niestety dalej kwitne w szpitalu. Dzisiaj na obchodzie był jakiś inny młodszy lekarz, nie ten profesor co ostatnio, miałam wrażenie że podejmowanie decyzji nie leży w jego gestii. Powiedział, że jeszcze poobserwuja, i jak wszystko będzie ok, to mnie wypisza. Zapytałam czy po weekendzie, to stwierdził, że po weekendzie będzie decyzja. Obstawiam, że w weekend zadnycch badań mi nie zrobią, dopiero w poniedziałek rano pobiora krew i w zależności od wyników podejmą decyzję.

Ech, umrę z nudow przez ten weekend:/

reklama
Kaylla weekendy w szpitalu są najgorsze. Trzymaj się jakoś.

Izunia30 ja i mój Kuba chcemy od początku Patryka, ale mój mąż nie chce.

Kasik90 dobrze, że masz wolna sobotę. Do kiedy zamierzasz pracować?

Mnie zdenerwowała wczoraj moja mama. Mówię, jej, że będzie syn a ona że szkoda. Odpowiedziałam jej żeby nie mówiła o moim dziecku, że szkoda kim jest jak się nie ma na to wpływu. A po porodzie to będzie ukochany wnusio, bo najmłodszy.

Ostatnia edycja:
Do góry