reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kaylla byle do jutrzejszego obchodu i może uda się do domku, Ja wypis odebrałam w innym dniu.

Ja już mam tygrysi brzuszek ( myślałam, że mnie to ominie, ale na samą końcówke jednak pojawiły się rozstępy ), więc niby teraz też samruje, ale jak dojdą nowe to trudno się mówi.
Choć już dwóch lekarzy zwróciło mi uwagę, że mam bardzo ładny brzuszek, więc tym bardziej się nie przejmuje.
Włosy, rozstępy - takie uroki ciąży.

Dzisiaj dzwonili do mnie z luxmedu, bo znowu mam pełno bakterii, ketony w moczu :oo2:
Do tego ostatnio z posiewu wyszła mi bakteriA ENTEROCCOCCUS FAECALIS.
Czy powinnam panikować? Czy wystarczy uromaxin,to akurat mam w domu, ale może lepsza furagina albo jeszcze coś innego?
Wizyte mam dopiero 9/2 :oo2:

A moja glukoza 69/119/89

reklama
To mi płaczliwość przeszła chyba. Bardziej mam coś w drugą stronę, wkurzam się, krzyczę, wydzieram na innych, jak coś idzie nie po mojej myśli... Szybko się irytuje i emocje wychodzą ze mnie.
Dzisiaj facet wyjechał tak nam przed samochód, że mąż musiał mnie powstrzymywać, żebym nie wysiadła i nie powiedziała czegoś kierowcy tamtego auta. A już pasy odpinałam :) agresja 10 jak to mówi moja mama.

A właśnie, posiadacie lub zamierzacie kupić adapter do pasów? Ja nie wyobrażam sobie nie zapinać pasów w ciąży, więc chyba zakupie taki adapter: http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-protection-oflife-i5819436982.html

Evelina, a nie możesz się skontaktować z lekarzem? A glukozy wynik masz super :D jednak w kwestii bakterii, bym dzwoniła do lekarza, albo podjechała do niego. Mi się wydaje, że na te bakterie nie pomoże furagina... wydaje mi się, że ta bakterie miała moja przyjaciółka i dostawała antybiotyk... Ale mówię, konieczna szybka rozmowa u lekarza!!

Kaylla byle do jutrzejszego obchodu i może uda się do domku, Ja wypis odebrałam w innym dniu. mam tygrysi brzuszek ( myślałam, że mnie to ominie, ale na samą końcówke jednak pojawiły się rozstępy ), więc niby teraz też samruje, ale jak dojdą nowe to trudno się mówi.
Choć już dwóch lekarzy zwróciło mi uwagę, że mam bardzo ładny brzuszek, więc tym bardziej się nie przejmuje.
Włosy, rozstępy - takie uroki ciąży.

Dzisiaj dzwonili do mnie z luxmedu, bo znowu mam pełno bakterii, ketony w moczu :oo2:
Do tego ostatnio z posiewu wyszła mi bakteriA ENTEROCCOCCUS FAECALIS.
Czy powinnam panikować? Czy wystarczy uromaxin,to akurat mam w domu, ale może lepsza furagina albo jeszcze coś innego?
Wizyte mam dopiero 9/2 :oo2:

A moja glukoza 69/119/89

Ja bym zadzwonila do lekarza i zapytala. Tylko nie wiem czy w weekend odbierze telefon lub oddzwoni, bo w weekend jeszcze nie dzwonilam:)

U mnie w moczu ok tylko te ketony. Pani doktor kazała mi jeść bardziej treściwe kolacje. Chyba synuś wysysa ze mnie wszystko w nocy. Za dwa tygodnie mocz do kontroli by sprawdzić czy ketony jeszcze są.

Ewelina89 ja bym to szybciej skonsultować z lekarzem. Czekanie tyle do 9.02 to wszystko może się zdarzyć. Nie wiem czy nawet nie pojechać na IP żeby coś konkretnego przepisał. A ty ciała kto nowe masz bo za mało jesz. Wyniki cukru masz dobre, wręcz niskie.

Malutka466 ja mam takie adaptery i ich nigdy nie używałam. Mi pas nie przeszkadza i zawsze zapinam.

Dzisiejszy dzień mnie wymeczył przez to jeżdżenie po lekarzach. Dostałam kataru jeszcze takiego cieknącego.
Jeszcze lekarz tak napisał mi na kartce dawkowanie duomox, że nie wiem czy tam jest 2x na dobę czy 3. No i w aptece sprzedano mi paski do glukometru przeterminowane :mad: Jutro muszę tam zadzwonić i powiedzieć że we wtorek będę to mi niech wynienią i niech znajdą moja receptę i przeczytają mi dawkowanie.

Maui dzięki za info o możliwości wypożyczenia. Widziałam internetowo, że można.
Mi pas teraz w płaszczu nie przeszkadza bardzo, ale nie wiem jak to będzie na finiszu.

Wziął mnie taki kaszel na wieczór, że ledwo oddycham... Mąż robi mi syrop z cebuli, a ja dogorywam w łóżku.

reklama
O matko dziewczyny ale produkujecie.. ledwo nadążam za Wami :-) staram sie regularnie podczytywac, ale na odpisywanie nie bylo czasu.

Gosia gratuluję drugiego synka, duzo z wyprawki będziesz mogła wykorzystac po starszym bracie :-)

Co do adapterow to ja raczej nie zamierzam kupowac, póki co pasy mi nie przeszkadzaja a i tak raczej malo autem jeżdżę, więc mysle, ze jakos dam rade.

Dziewczyny współczuję chorób :/ ale teraz takie pogody, ze o przeziebienie nie ciężko.. kurujcie sie predziutko i wracajcie do pełni witalności :-*

Co do humorkow to mi tez sie zdarza i placzliwosc i nerwowosc, takie przeplatane ale na szczęście nie non stop, mam nadzieje ze jednak jestem DO wytrzymania dla otoczenia :-D

Co do ruchow to moja mala raczej malo ruchliwa jest, ale lekarz kazal mi sie nie przejmować, ale w razie czego liczyc miedzy 19 a 21 ruchy i ma byc minimum 10, a jak tyle nie będzie to kazal do szpitala. Ale na razie jestem spokojna, dzisiaj mala sie jakos nad wyraz wierci, co mnie cieszy akurat :-)

Tej linii na brzuchu na razie nie mam, ale za to wlosy i owszem.

Do góry