reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hey dziewczyny ;)
A ja siedzę u fryzjera , włosy zafarbowane (zrobiłam ombre ale już żałuję bo uwielbiałam swój blond , no ale po porodzie na pewno wrócę ) twraz siedzę pod sauna bo jeszcze mam odżywianie włosów - nie wiem jak wasze włosy ale moje są masakra (zastanawiam się czy to nie wina serii leków jakie lykalam jeszcze do niedawna )

Ja dziś idę do koleżanki będzie mi robić parę fotek z brzusiem :) Ma chłopaka fotografa wiec tez i ma dobry sprzęt a ze chce zostać tez w przyszłością Panią fotograf to niech się uczy na mnie. Ogólnie nad sesja z mężem myślałam kiedys i teraz się zastanawiam czy sens - może się wybiorę tez do mojej koleżanki Na parę ujęć w jakimś 33 tyg kiedy będę juuuz duza :D

Dziewczyny mam pytanie :
Czy Wam też tsk czesto twardnieje brzucho ? Bo ja nie wiem czy to mały się wypina tak bo czuję bardzo często w dwóch miejscach wzniesienia czy to macica ćwiczy ? Jakoś nie daje mi to spokoju :/ Dziś w nocy mnie obudziło tez takie napięcie i miałam wrażenie ze dziecko ułożyło się w poprzek bo zamiast piłki rozlał się tak jakby na bok i z dwóch boków były górki. Takie napinania nie mają żadnego wpływu na szyjke ? Jeszcze 8 dni i lekarz ale nie wiem czy ja wytrzymam do wizyty bo jakoś ciągle mi ta szyjka po głowie chodzi i zastanawiam się czy nie iść tego juz dziś skontrolować.
Jak jest u Was z tymi napinaniami ?

Piszecie o tych mięśniach kegla wiec postanowiłam podczas siedzenia pod parowania ponapinac się :)

reklama
Hej dziewczyny:) Boże wstałam dzis o 4, chłopak wychodził do pracy i przez pusty brzuch nie mogłyśmy z mała usnąć [emoji23] do 5 leżałam i próbowałam zasnąć po 5 poszłam do kuchni zrobić kanapkę [emoji23] i tak po 6 zasnęłam przy dokumentach o Aleksandrze wielkim i Kleopatrze... Wstałam obudzona telefonem taty o 10. Zauważyłam ze moi rodzice odkąd jakiegoś czasu maja parcie na kontakt ze mną. Ja wyprowadziłam sie z domu jako 17letnia dziewczyna i długo kontakty z nimi były niepoprawne. I dopiero jak poznałam mojego A i on mnie namówił na kontakt z mama to sie jakoś zaczęło układać.. I odkad mieszkamy za granica, pracujemy często dzwonią, dopytują i odliczają jak wypada nasz urlop w Polsce. Dzisiaj zeby mi powiedzieć ze bigos sie dla mnie robi:D
Co do dolegliwości ciążowych, wczoraj stało sie cos strasznego. Mam strasznie dużo wodnej wydzieliny od początku ciazy, coraz więcej. Wczoraj przeszłam sama siebie. Po toalecie, stanęłam przed oknem balkonowym, podniosłam ręce w celu rozciągnięcia pleców i tak ze mnie pociekło, ze wkładka mokra, majtki i spodnie tez. No wiec panika. Ale, ze już byłam na IP z tego powodu trzy razy mój chłopak, zimny samiec mówi mi spokojnie, połóż sie ja sie Tobą zajmę. Na boczku, licz ruchy, masz wody... Czekamy. Mała cały wieczór i noc miała bal, rano wygłodniała kazała mi robić dla nas śniadanie, teraz tez sie kreci. Brzuch nie stracił jędrności, nic nie boli, nie jest twardy, ani spięty. Chyba jest dobrze. Ale czy bedzie mnie tak zalewać następne trzy miesiące??? Muszę zakupić te paski do sprawdzania wód bo sie wykończę. Któraś z pan korzysta? Jutro wizyta u lekarza, to sie pozale na wszystko:D

Noni lipa nie ma szans zeby mnie wypuscili bo pomimo, że szyjka sie nie skrocila to w usg wyszlo ze jest delikatne wpuklenie. Dr powiedzial, ze gdyby tak zostalo to nie jest to niepokojace ale musza mi to kontrolowac bo jak sie bedzie poglebiac to mnie przewioza do szpitala specjalistycznego w Wa-wie. W 26 tyg tez chca mi na wszelki wypadek podac sterydy na rozwoj pluc. Wiec leze dalej ..... dam rade , juz tu leze 3 tyg wiec poleze jeszcze.....

Papierki lakmusowe kupilam juz dawno bo wkladki sa drogie i tyloo w necie znalazlam po 40 xl za szt a papierki to 10 szt i masz na dluuuuugo a w razie czego uspokaja. Raz pi globulkach w szpitalu spanikowalam bo wodna wydzielina mnie zalala, a w szpitalu powiedzieli ze oni nie maja zeby sprawdzic i tylko taka szmatke daja zeby na mia polecialo i ogladaja pod mikroskopem czy cos. Zalamalam sie bo wszedzie pisza ze w szpitalu moga sprawdzic. To sama sobie wyjelam z torby papierkini dprawdzilam...

Ostatnia edycja:
Mnie też zalewa, chyba taki czas na nas przyszedł po prostu. Ale miałam już dwa razy kontrolowany stan wód i zawsze jest w normie więc to taka wydzielina po prostu. Ale mało to przyjemne :-/

Kameleonleon dobrze ze jesteś pod opieka lekarzy. Gdyby pfu pfu cos sie działo lekarze od razu zareagują wiec odpoczywaj:)
Jak to jest z tymi papierkami, bo tez czytałam o nich tylko nie bardzo wiem jaki kolor papierka powinien mnie zaniepokoić? Jadę do Polski w sobotę to sie zaopatrze i będę spokojniejsza.

Ania_Beata ja tak byłam spakowana w 35 tygodniu wcześniej z synem.

Ewa90 mi też twardnieje brzuch. Czasem jak leżę, czasem jak chodzę. Raz wybudzi mnie skurcz w nocy, taki jeden mocniejszy. A jak dzieć się wypina to tez twardy jest. Generalnie nie powinno to mieć wpływu na szyjkę, bo te twardnienie brzucha to jeśli są to skurcze i ustępują po chwili to raczej skurcze HB

Basi89 jak mi czasem pocieknie to też jestem cała mokra i to często właśnie jak coś się robi, nagle wstanie, podniesie ręce. Basi89 to jak kupisz paierki to będzie informacja na opakowaniu jaki kolor ma mieć. Ja nigdy ich nie używałam.

Kameleon najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, w domu byś się zamartwiała.

Mam dziś dzień pod tytułem nic mi się nie chce.

Ja w tej ciazy to zostanę mastercheff'em :D dzis pierwsze kokosanki:D przed ciaza nawet by mi do głowy nie przyszło zeby cos upiec. A teraz jak siedzę w domu, szukam, kombinuje i działam :) oczywiście zawsze cos pójdzie nie tak, ale od czego jest spryt i wyobraźnia :D

Ja dzis koniec z nic nie robieniem za długo obijania dzis porządki w szafie do tego wypiorę ciuszki dla malej i posegreguję :) ale najpierw kawusia mąż poszedł do pracy to mogę działać :)

Ja dziś wstałam po 10, wyspałam się na szczęście. Kuba jakiś spokojny w brzuszku.
Zrobiłam obiad, gołąbki bez zawijania, mało ambitnie, ale nic mi się ostatnio nie chce. Mąż zaraz wróci z pracy to będziemy szamać. Później jedziemy oglądać wózek.. oby nam podpasował.

Chyba popsułam sobie laptopa :( nie chce mi się ładować. Mąż musi zerknąć na to. Przyszła do mnie paczka z wieloma rzeczami dla mamy i dziecka. Nie mam miejsca już na te rzeczy.

Wczoraj w szkole rodzenia było o diecie. Az tak źle się nie odżywiamy, jak sądziłam, że usłyszymy. Co do kawy to pani dietetyk mówiła, że można pić do 3 filiżanek (nie kubków) kawy, ale sypanej, nie rozpuszczalnej.

reklama
Witajcie :)
Odebrałam dzisiaj wyniki. W moczu mam leukocyty czy to oznacza zapalenie pęcherza? Nie czuje żeby mnie coś bolało czy piekło, skąd to się wzięło?

Do góry