reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Z tego co się orientuje to tak. Takie zapalenie bezobjawowe. Ja to miałam, miałam bardzo podwyższony poziom leukocytów w moczu i nie odczuwałam żadnego bólu.

reklama
Izunia30 kiedy masz lekarza? Jak nie masz szybko to idż do ogólnego. Furaginę na pewno dostaniesz, jak nie inny antybiotyk

Basi89 nie kuś :) ja to mam taki dobry przepis na kokosanki bo to u mnie tradycyjne ciasto świąteczne ale roboty trochę z tym jest. Uwielbiam piec ale co z tego jak teraz się muszę ograniczać :( za to upiekę sobie pierś z kurczaka z pieczarkami i serem.
Dziewczyny myślicie już trochę o porodzie bo ja to się zaczynam bać a cesarki jeszcze bardziej z dwojga złego wolę się męczyć przed a nie po ;)

Dziewczyny złapał mnie ból w podbrzuszu, trzyma od godziny, ale tylko gdy stoję. Taki jakby skurcz. Mała sie rusza, ale ja nie bardzo mogę... Chłopak bedzie w domu za godzinę. Wzięłam magnez, nie puszcza. Leżę z poduszka pod dupa i czekam.... Czy to moze być ciałko małej wypchane z jednej strony, albo kokosanki?

Ala_25 czasem myślę o porodzie już a bardziej o tym kiedy mnie weźmie. :) Poprzednim razem miałam o tyle fajnie bo byłam akurat w szpitalu jak mi sie akcja porodowa zaczęła, bo wcześniej zgłosiłam się z krwawieniem i mnie zatrzymali na sprawdzenie wydolności łożyska i tak już potem zostałam i urodziłam.

Basi89 gdyby to był skurcz to by odpuścił i pojawił się znowu. Może za długo stałaś. Sam magnez nie działa od razu na rozluźnienie, bo to nie działa jak tabletka przeciwbólowa czy rozluźniająca. Tu trzeba brać magnez regularnie a w razie potrzeby zwiększyć dawkę jednorazowo.

Mnie właśnie też stwardniał brzuch siedząc aż było to nieprzyjemne i się zastanawiam czy to dziecko czy to skurcz, trwało kilkadziesiąt sekund.

reklama
Gosia biorę, wzięłam dodatkowo. Normalnie jakby cos weszło w bok brzucha i sie wypchalo... Moze to jednak te moje wypieki...

Do góry