reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, oj dawno....nie czułyśmy jeszcze ruchów, nie znałyśmy płci naszych Bobasków, a tu już niektóre 3 trymestr zaczynają.
U nas wersja ekonomiczna ;-) ;) czyli druga baba.
Buziaki i pozdrawiam.
Mam nadzieję być na bieżąco.

reklama
Rety. Mój syn to aktywny na noc taki, że hej! Mąż już od godziny śpi, ja próbowałam, ale moja mała wiercipięta mi nie pozwala. Ani na boku jednym, ani na drugim ani na plecach.

Ja mam jutro drugie zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawe o czym będzie.

Ja od wczoraj czuję duże i mocne naciąganie skóry na brzuchu zaraz pod piersiami. Trochę to nieprzyjemne :(

Misiura, to fajnie. Kolejna dziewczyna będzie :)

Madzia znam ten przesąd, ale spokojnie :)

Ja już nie śpię, mąż poszedł do pracy, a ja oglądam tv. Zaraz wstaję i zjem śniadanie. Kuba wariuje w brzuszku.

Witam :-)

Malutka to Twój maly żywotny i z wieczora i z rana. Moja mała raczej leniwa. Czuje ją od czasu do czasu, ale z zasypianiem nie mam problemu. Aczkolwiek wczoraj mialam.. ale z powodu innej dolegliwości.. taka mnie zgaga po bananie złapała, ze juz myślałam, ze mnie wypali od środka :/ i odbijanie, i uczucie ciężkości, i ogólny nie smak.. no nie pomyślałabym, ze sie tak banankiem załatwie. Mój mąż stwierdził, ze malutka chyba nie lubi bananow po dziadku (moim tacie) :D

Madzia ojj to nie za ciekawie.. ale zabobonem sie nie przejmuj. A gdzie sie oparzylas (w sensie jaką część ciala)?

Kasik90 ja mam zgagę nawet po wodzie. Praktycznie po wszystkim i wieczorem mnie męczy. Czasem już rano zjem śniadanie i czuję palenie.

Malutka466 moje też aktywne wieczorem ale na szczęście w nocy daje spać.

Ostatnimi dniami bałam się wejść na wagę. Brzuch mi wywalił i myślałam, że znowu przytyłam. Na szczęście waga bez zmian :)

I my sie meldujemy:biggrin2:
Cos nie moglysmy dzisiaj spac, ale dzieki temu obiadek juz zrobiony, posprzatane, pralka wstawiona a teraz zajadamy sniadanko;-) ;):happy: Ogarniemy sie i moze jakis spacerek zaliczymy:yes:
Obudzimysmy sie dzis niby nie wyspane,ale z powerem; cos czuje, ze popoludniu pade. A pod wieczor podgladamy Niunie - nie moge sie doczekac :rolleyes2::rofl::rolleyes:
Milego mroznego dzionka zyczymy!

My nie śpimy już kilka nocy. Laura w nocy tańczy w brzuszku i rozciąga go do granic możliwości. Przez cały dzień śpi i tylko delikatnie głaska mamę od środka a w nocy zaczyna dzikie harce. Słabo widzę moje przespane noce kiedy się urodzi :p

My nadal w szpitalu. Wczoraj bylo usg i sztjka sie od msc trzyma na 28 mm czyli nic sie nie zmienilo. Lezenie pomaga ale wstaje tylko do toalety. Maly ma juz 728 gr:) brzuch juz tak nie twardnieje ale dol pobolewa lekko.

reklama
Hey dziewczynki :)
My już też po sniadanku - nawet mamuśka wybrała się do fryzjera a tu taki zonk ze kolezance się pomyliło i myślała ze ja jutro przychodzę no i wróciłam z tłuszczem na włosach :D (jutro będziemy robić ombre - x racji ze mam tak seksowne odrosty to już wolę żeby mi tylko przeczesala i będzie szybko ombre jakoś wygladac:D)

Niesia trzymam za Ciebie kciuki - będzie na pewno dobrze . Ja od samego początku mam szyjke 3cm i w sumie ostatnio zaczęłam bardziej intensywnie o niej myśleć czy jest wciąż taka sama - lekarz dopiero 28 stycznia i aż mnie skręca do tego dnia bo chce wiedziec ze wszystko jest okej.

Kameleon u Ciebie tez na pewno będzie wszystko okej :) 3mam tez kciuki :) wytrwałości w lezeniu ! Ja też ogólnie ciągle leżę tylko tyle że wychodzę na spacer ale jakoś juz się tak przyzwyczailam ze wczęściej był mus i tak mi już zostalo (zresztą mam się bardo oszczedzac) Ogolnie wiem po sobie ze leżenie daje bardzo dużo - mi na początku pomogło tyle ze teraz nnoszę pod sercem mojego szkraba ♡ (a przecież nie dawali szans)

Z tym opazeniem to się nie przejmuj i nie dopuszcza takich myśli ze może dzidzia tez będzie mieć - nie ma co wierzyć w zabobony.

Mój mały jest bardzo aktywny , noce przesypiam ale fakt ze zasypiam dopiero o 2 bo wcześniej to nie da rady :/ do 2 sobie tańczy I wstaje o 7-8 i rozpoczyna swoją gimnastyke od nowa :D Ale mnie to akurat cieszy , kocham go czuć.

Miłego dnia dziewczynki :)
Do mnie dziś przychodzi dziewczyna oglądać suknie ślubną - mam nadzieje ze się jej pozbędziesz bo tylko zajmuje mi miejsce a teraz każda kasa się przyda :)

Do góry