reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Basia pozostaje Wam zyczyc szerokiej drogi:happy2:
Niesia przeszlam to co Ty wiem co rano czulas:-( :( Mi sie wtedy o ponad 1cm skrocila szyjka i bylo duzo krwi. Caly dzien potrzebowalam, aby jakos sie otrzasnac.
Teraz to pozostaje brac leki i oszczedzac sie. Tak sobie tez mowie, ze byle ten 30tc zaczac, ale widomo najlepiej donosic ciaze.
Czesto kobiety ze skrocona szyjka i nawet rozwarciem we wczesniejszych tygodniach przenosza ciaze, wiec trzeba byc pozytywej mysli i nie wyobrazac sobie najgorszych scenariuszy;-) ;)

Po tej glukozie to chyba czesty objaw, ze chce sie spac:biggrin2:

Niesia odpoczywaj dużo!! Dacie radę.

Mój Maluch to już mnie tak skopuje, że nawet jak stoję to go czuje. Bo tak to na leżąco tylko czułam, a dzisiaj w sklepie to bum, bum matkę po brzuchu.
Dzisiaj zamówiliśmy kanapę do pokoju Kubusia. Będzie na czym spać i usiąść. Jeszcze później po resztę rzeczy od znajomej. Tam na pewno będzie mata edukacyjna i bujak.Nie mogę się doczekać :)

Zapisałam się do klubu Musteli i dostanę coś do testowania :)

A ja dzisiaj dalej się mecze ze swedzeniem. Nie dość, że mnie to męczy fizycznie, to jeszcze psychicznie, bo cały czas panikuje. Naczytalam się w necie co to może być, i jestem przerażona. Byłam dzisiaj u internisty, rozmawiałam też przez telefon z ginekologiem. Obydwoje twierdzą, że to może być uczulenie na duomox, ale też nie musi. Odstawiłam duomox, dostałam też skierowanie na badania w kierunku cholestazy. Teraz trzeba czekać na wyniki. Boję się dziewczyny...

kaylla, nie czytaj tego co piszą w necia! To najgorsze co my robimy w ciąży, wkręcamy sobie te rzeczy! Spokojnie zrób badania i czekaj na wyniki. Będzie dobrze wszystko. Musisz być dobrej myśli, stres w naszym stanie nie służy też.

Kaylla - mnie też dzisiaj wszystko swędzi! :) I też panikuje...
Jednak póki co staram się racjonalnie mówić, że jest zima, kaloryfery grzeją i moja skóra ma prawo być sucha i swędzieć. A mam tak, że mnie zaswędzi w różnych miejscach :/

A jakie konkretnie badania CI lekarz kazał zrobić w kierunku cholestazy?

Dziewczyny, szkoda panikować na zaś. Może zwróćcie uwagę, jakich kosmetyków używacie do mycia ciała i przeciwrozstępowych. Nasza skóra w tym czasie jest szczególnie wrażliwa i potrzebuje solidnego nawilżenia. Wiele popularnych marek ma w składzie samą chemię, mało substancji aktywnych, parabeny, parafinę, która nas zapycha, może alkohol w składzie być też obecny, który wysusza, oleje mineralne (które wcale nie są dobre). Zwróćcie uwagę na skład kosmetyków, balsamów, itp. Ja mogę polecić Wam p.rozstępom kosmetyki, których używam:

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226
https://mamamio.com.pl/44-the-tummy-rub-butter.html

Jasmina na cholestazę robi się badania na wątrobę.

Kaylla mnie też skóra swędzi. Nie ma co panikować i sobie wkręcać. Dwa to czekaj spokojnie na wyniki a jak wyjdą złe to dopiero zacznij się martwić. Kciuki. I nie czytaj w necie za dużo.

Ja w tej ciąży mam tak suchą skórę, że tyle co ja balsamów używam na nogi to nigdy wcześniej tyle nie potrzebowałam. Nawet usta mam cały czas spierzchnięte a wcześniej nigdy z tym problemów nie miałam.

reklama
Oj dziewczyny moze faktycznie to jest od kremow w ciazy trzeba niestety na wszystko uwarzac. Ja jakk sie polozylam o 13 to nie chcialo mi sie wstawac :/ a o 14:45 trzeba bylo isc po corke :) jak wrucilam to posprzatalam po obiedzie bo wczesniej mi sie nie chcialo pranie powiesilam i usiadlam bo kregosup zaczol bolec :p teraz patrze na ukryta prawde :p przez ta glukoze to chyba przestane cukrowac kawe i herbate:p

Do góry