reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Co do skóry to ja też mam z nią problemy w ciąży. Na twarzy mam zaczerwienioną na policzkach z wysypką i ropnymi grudkami. Na dłoniach sucha skorupa miejscami. A ogólnie nienawidzę się smarować wszelkimi kremami i balsamami więc smaruję tylko jak mnie mocno swędzi :/

reklama
No i zrobiło mi die smutno mąż druga zmiana to mnie dziś mama odwiedzisla żebym sama nie siedziala ale pierwszy raz od naszego slubu ( 4 miesiące temu ) mama się popłakała ze jest sama ze jej brakuje mnie ze nie ma się do kogo odezwać ... Ona pojechała a ja siedzę i placze

No i zrobiło mi die smutno mąż druga zmiana to mnie dziś mama odwiedzisla żebym sama nie siedziala ale pierwszy raz od naszego slubu ( 4 miesiące temu ) mama się popłakała ze jest sama ze jej brakuje mnie ze nie ma się do kogo odezwać ... Ona pojechała a ja siedzę i placze

Madzia ja nie mieszkam z mamą już 4 lata a do tej pory jak sobie pomyślę o tym, że może siedzi sama w domu i nie ma z kim porozmawiać to łzy mi stają w oczach. Ale niestety taka jest kolej rzeczy. Moja mama nigdy nie powiedziała nic złego na temat mojej wyprowadzki, a np. mam ciotkę która wprost mówi, że nie pozwoli swojemu synowi się od niej wyprowadzić. To jest dopiero patologia :p

Witajcie dziś :)
Oj zawsze się będzie smutno robiło, mama to jednak mama. Ja ze swoimi rodzicami rok czasu już nie mieszkam i powiem wam, że gdyby nie to że blisko mieszkają bo zaledwie jakieś 10min piechotką to bym niewytrzymała :D mimo, że są jacy są ale zawsze można na nich polegać.
Dziś oboje się ekscytowali, że babcia wózek kupuje, a dziadek mebelki do pokoiku Lenki. hehe

Mój gin zrobił postęp :D zlecił mi badania, w tym jakże uwielbianą przez Was glukozę :D myślę, że pod koniec tyg ją zrobię albo na początku przyszłego. Z szyjką też wszystko w porządku.

Reserved robi kolekcje Newborn dla najmniejszych słodziaków :) piękne modele.

Sylwiaal to fajnych masz rodziców. Moja mama to raczej z tych co odkładają wszystko najlepiej po urodzeniu dziecka. Dlatego jak jej powiedziałam wczoraj, że już robię zamówienia co chcę z Polski to oczy wytrzeszczyła :)

Wiola - oj moja mama zmienną jest. Raz jej mówię, że oglądam ciuszki to afera że jeszcze za wcześnie itd. Ale jak dowiedziała się że dziewczynka będzie to się zmieniła, ostatnio jak byłam z nią w sklepie przyłapałam ją że sama jakieś tam ubranka już oglądała :D hehe Oni tak mówią tylko, wiem, że pomoc jakąś od nich dostaniemy ale bez przesady :)

Ja niestety juz nie mam mamy 7lat smutna historia od meza strony nie ma ojca ale tez dlugo. Za to mam tate i macoche :D i fajna teaciowa !:) fakt faktem tata mi nie pomoze poniewaz jest nas w domu 7 i mowi ze jakk dalby jednemu to i drugiemu musi dac a skad ma tez brac na to wszystko . Tyle ze wszystkim wesele wyprawil ci ktorzy wyszli za maz siostrze dal ponad 8 tysiecy. Mysmy z mezem powiedzieli ze sami chcemy sobie odprawic i dal nam poltora tysiaca wieecej tez nie chcielismy poniewaz przepisal mi dom ( taki domek gdzie 4 rodziny mieszkajaa) a w tym ogrodek narazie tam nie mieszkamy tata tam mieszka ale mamy tez do niego jakies 20min z buta a tesciowa mamy blisko bo ino 5 min :) ona jest sama wiec prawie w dzien dzien u nas jest na kawie :) fakt ze brakuje mi mamy ale widocznie tak musialo byc i teraz patrzy na nas poprostu z gory :)
Moj maly od samego popoludnia szaleje :) raz go czuje za pempkiem a raz calkiem na dole :p

reklama
Niesia no to teraz pora na odpoczynek i leniuchowanie, a wszystko będzie dobrze :-)

Kylla nie zamartwiaj sie na zapas, bo ani to nie jest dobre dla Ciebie ani dla dzidzi, także musisz uzbroic sie w cierpliwość i czekać na wyniki badań. Trzymamy kciuki, zeby bylo wszystko okej :-)

Tez mam suchą skórę, zwłaszcza na dłoniach, czasami wręcz sa cale biale w tych wszystkich rowkach i liniach papilarnych. Masakra :/

Jutro rozpoczynam z M zajęcia w szkole rodzenia, ciekawa jestem jak będzie :-)

Do góry