reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka466 powiem z doświadczenia lepiej z dwa dni przed glukoza nie jedz slodyczy bo ja sie najadłam ciastek i później cyrki wyszły a teraz 3 dni muszę odlezec w szpitalu i jeszcze raz pić tą glukozę więc lepiej było nie ulegać zachciankom;-) ;)
Mam zamiar już ograniczyć słodkie. A idę na glukozę na sam koniec stycznia. Muszę mężowi powiedzieć, że ma mnie pilnować.

kaylla, to spróbuj faktycznie nie brać jednej dawki...

reklama
Hej dziewczyny:) u mnie leniwa niedziela:)
Kaylla a moze tak prozaicznie, była długa kąpiel ostatnio? To podobno wysusza skore.. Albo poprostu rośniesz i twoja skóra tak reaguje? Ja często obserwuje popołudniami swędzenie pleców, brzucha, ud, czasami nawet łydek. I jak dobrze nawilże ciało to następnego dnia jest ok.
Glukoza, glukoza...ja dalej nie wiem kiedy mój lekarz mi ja zrobi... Mam wizytę w czwartek, zapytam co i jak. Bo obciążenie robi sie do 28tc, tak?
Z obserwacji... Jest mi coraz ciężej, ciężej sie ruszać, ciężej trzymać dietę.... Gdzie ten maj:D

Kaylla w ciąży wszystko może być. Alergia też. Swędzenie skóry to nie tylko cholestaza.

Ala_25 niejedzenie słodyczy 3 dni przed badaniem glukozy nic nie daje. Bo jak na czczo masz dobry cukier tzn. że już dawno z tamtym cukrem organizm sobie poradził. A lepiej żeby wynik był wiarygodny a nie zaniżony, bo cukrzyca w ciąży nie jest dobra dla dziecka i matki.

Basia89 obciążenie można badać nie ważne od tygodnia ciąży, bo jak jest cukrzyca to po 28 tc nie minie. Kiedyś badano po 32 tc, ale odkryli ze to za późno i dlatego zalecają wcześniej między 24-28.

Też chcę już maj. Już chodzę też dużo wolniej. Gorzej się schylić, postać itd.

No ja tez juz z chodzeniem mam kiepsko za szybko sie mecze a butow to za miesiaac beedzie mi maz zapinaal :D juz mi ssie zle schylac ale mysle ze damy rade do majja znow tak wiele nie zostalo:)

Ja to z chodzeniem, ubieraniem butów itp to mam jeszcze looz, ale z ta aktywnością moja choc ćwiczę kilka razy w tyg, to ostatnio widzę ze mogę mniej. Szybciej sie mecze, oddech przyspiesza, pocę sie. A przecież zestawy ćwiczeń zawsze wysiłkowo podobne. Wiec nie ma co, trzeba już powoli hamować, zeby krzywdy nie zrobić sobie i maleństwu. Moze więcej spacerów, basen jest dla mnie jeszcze ok... Mam nadzieje ze nie zalegne na ostatnie miesiące przed TV :D

Wiem wiem że lepiej wykryć cukrzycę a nie ryzykować zdrowie tylko chodziło mi o to żeby nie przesadzać bo ja naprawdę sporo tego ciasta zjadłam i już nadczczo wyszedł mi podwyższony cukier. Tak czytałam żeby specjalnie nie ograniczac węglowodanów by wynik był wiarygodny:happy:

Witam Was dopiero teraz :)

Nie zgadniecie ile wczoraj czekałam na tego księdza! zaledwie 8,5h :D Paranoja jakaś, a był u Nas może z 5 min :/

Po obiadku dziś mała się pokręciła trochę aż brzuch mi się ruszał :D aj jakie to wspaniałe :)
Jutro wizyta u gin, ciekawe czy wreszcie skieruje mnie na jakieś badania ;/

O, skoro tak piszecie o tych słodyczach to chyba też muszę sobie odciąć spożywanie, a ostatnio dość troszkę tego wcinam :D

Ja na szczęście jestem stała w planach kupna wózka :D za tydzień jeszcze raz pojedziemy z mężem go oglądać, testować i nie sądzę żeby coś się pozmieniało :)

Malutka - takiej organizacji w szufladach to jeszcze nie widziałam! :D ciekawe ile wytrzymuje.

Brzusio rośnie, wczoraj miałam już mały problem z zasunięciem kurtki :D a jak się udało to była trochę opięta :D hehe

Byłam dziś w Smyku i H&M - większość ubranek poprzebieranych już bardzo jeśli chodzi o wyprzedaż :(
Jutro atakuje C&A, muszę sprawdzić gatunek, bo nie kupowałam tam nigdy, a sporo ciuszków mi się podoba, chyba że któraś z Was testowała może? :D

reklama
sylwiaal moja córka ma body i pajace z c&a. Jak dla mnie super jakość.
Jakaś dziwna moda na wózki z kubełkową spacerówką...owszem są bardzo ładne ale... Nasze dzieci w spacerówki przesiądą się zimą. Co za tym idzie dojdzie kombinezon i jakiś spiworek dziecku będzie bardzo ciasno. Poza tym maluch nie siedzi tylko wisi na pasach. Takie jest moje zdanie ☺

Do góry