reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Widzę, że nie tylko ja mam zły dzień.

Też muszę się wyżalić...
We wtorek byłam na konsultacji u innego lekarza i potwierdził diagnozę mojego prowadzącego - szyjka jest miękka. Nadal się nie skraca - wynosi 3,7 cm, ale jak to powiedział "nie wiadomo co będzie za tydzień". A ja aplikując luteinę czuję jak byk, że szyjka w części pochwowej jest coraz mniej wyczuwalna i dostaję do głowy :( Nie chcę co chwilę latać na IP. Biorę zalecone leki i staram się jak najwięcej leżeć, mimo że dostałam zielone światło na normalny tryb życia. Dziś na dodatek boli mnie podbrzusze, czuję jakby takie ciągnięcie w dół. Też tak macie? Poza tym Pola jest bardzo nisko, czuję jej ruchy ledwo nad spojeniem łonowym.
Mam nadzieję, że dotrwam do wizyty 28 stycznia i nie stracę do tego czasu wszystkich włosów na głowie. Mam zamiar wprost zapytać lekarza na ile jestem zagrożona przedwczesnym porodem i ewentualnie poprosić o założenie pessara.

Wczoraj wg. bellybestfrienda minęłam granicę przeżywalności płodu, ale co to za granica? Poród w 24 tc to byłby jakiś koszmar... Nawet nie chcę o tym myśleć.

Ciąża była dla mnie zaskoczeniem, ale powiem Wam, że nie sądziłam, że można pokochać dziecko tak bardzo jeszcze przed jego narodzinami. O siebie się nie martwię, drżę całą sobą o nią.

Wybaczcie, że dziś tak pesymistycznie z mojej strony.

reklama
Och dziewczyny co to za jakis dzionek smutny..

Sylwia nie dziwie sie, ze sie zdenerwowalas :/ u mnie ksiądz na kolędzie byl wczoraj. Dosłownie 3 minuty i caly blok raczej szybko obrobil. Od 15 do 16:45 przeszedl 3 klatki, my w 4 mieszkamy więc na koniec do nas dotarl.

Niesia ech ta szyjka :-( nie zamartwiaj sie na zapas i odpoczywaj duzo.. a ten pessar to nie bylby zly pomysl.

A ja caly dzień dzis w kuchni spedzam.. juz mam dosc powoli.
Ale moze ma ktos chęć na racuszka? :-)

Załączniki

• 1452963107496.jpg
    1452963107496.jpg
    90,3 KB · Wyświetleń: 73
Cześć dziewczyny, my dziś jeździliśmy oglądać wózki. Pierwotnie mój typ to była nowa Stella Maxi Cosi, ale jak ją zobaczyłam na żywo, nie w necie, miłość uleciała. Wydaje mi się, że bardzo mała jest spacerówka, w dodatku bardzo nisko, niemal nad ziemią zamocowana. Koła, które producent rekomenduje jako 'na każdy teren' są małe, niepompowane, ze słabą amortyzacją. Ale nie ma tego złego, stara miłość mija, nadchodzi nowa: zakochałam się w wózku Joolz Day, oglądałam, macałam i na 90 proc. go kupimy. ❤️

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Pomalutku zaczynam wracać do świata żywych. Nie jest jeszcze rewelacyjnie, ale jest znacznie lepiej niż poprzednio. Od środy w zasadzie nie mam tak znacznej temperatury, mogłam odstawić apap, bo temperatura nie przekraczała 38 stopni. Teraz w zasadzie spadła już całkiem. Od 2-3 dni męczy mnie za to masakryczny kaszel, zwłaszcza jak leżę, czasami po prostu mam wrażenie że się duszę. Od kaszlu boli mnie i klatka piersiowa i brzuch. Wczoraj byłam jeszcze raz u lekarza i dostałam jednak ten Duomox. Na szczęście lekarka powiedziała, że żadnych zmian w płucach/oskrzelach nie widzi, więc ten kaszel to po prostu kolejny objaw grypy. Biorę leki, dalej siedzę w domu i próbuję wyzdrowieć. Słaba jestem niesamowicie, trochę posiedzę przy kompie, i od razu muszę się położyć. Pewnie znowu schudłam z tego wszystkiego, bo apetytu nie mam praktycznie w ogóle. Wszystko co jem, to w siebie wmuszam.

Nie mogę się doczekać, kiedy w końcu wrócę do pełni sił.

Brrr ja dzisiaj to zmarzłam na dworzę.

Dziewczynki wiem gdzie przyjmuje Wandelt, widziałam jego stronkę i spotkałam się z bardzo dobrymi opiniami na jego temat.
Z tym, że zastanawiam się czy na usg 3d udać się właśnie do niego czy może znacie jakieś lepsze miejsca/spacjalistów w tej dziedzinie, bo jak mam już widać kase to chce mieć najlepszą opcję :biggrin2:

W piątek też się wybieram na przegląd mojej jamy ustnej. Niby moje ząbki były w dobrej kondycji i nie wymagały żadnego leczenia, ale zobaczymy czy ciąża nie wprowadziła jakiś zmian ;]

Sylwia ja też nienawidze tego oczekiwania na księdza, niby chodzi od jakieś godziny, a tu kawka tu herbatka i pół dnia się za nim wyczekuje i zmarnowany czas..
Ja jeszcze co roku wysłuchuje tą sama gadkę o ślubie :growl:

Niesia, ale Twoja szyjka ma bardzo dobrą długość, więc moim zdaniem wystarczy to co wizyte kontrolować i się tak nieprzejmować ;-) ;) Tym bardziej, że bierzesz już luteine.
Główka do góry!:tak:

Kaylla a jaką dawkę masz zapisana tego leku? Ja już naszczęscie po, mam nadzieje, że choróbsko opuściło nas raz na zawsze :tak: Dużo zdrówka !

Ja dziś też troche polatałam po sklepach nacieszyć oko i pooglądać wózki. Oczywiście wróciłam do domku z bolącymi plecami i odpoczywam.
Dzisiaj nigdzie na niego nie trafiłam, ale nie moge się oprzeć Quinny :(
Cały czas mi chodzi po głowie..
Któraś z Was też się na niego czai:sorry:

Niesia_88 przy takiej długości ci chyba pessara nie założą. Zresztą pessar jak się ma to i tak trzeba leżeć. Poza tym przez to jest wiele infekcji też. Lepiej przy tej długości szyjki leż jak najwięcej.

Ewelina89 a ty chcesz quinny mood? nie dawno któraś na wątku albo tym albo wyprawkowym zdjęcie umieszczała takiego różowego. Mi one nie pasują.

Kylla zdrówka. Dobrze, że już lepiej. A kaszel to chyba najgorszy jest.

Ja to wózki chce w poniedziałek pojechać pooglądać. Dzisiaj czytałam opinie na temat tych wózków, które są na mojej liście typów i o ile większość chwali wersje z gondolą, to już spacerówki dobrych opinie nie mają. I teraz to już zgłupiała jestem, bo gondola to tylko góra do 9 miesiąca starczy a spacerówka to trochę się pojeździ. A niektóre wózki te nowsze modele nie mają opinie jeszcze.

Dziś moje dziecko wyciągnęła mnie na plac kulkowy, potem jeszcze byliśmy z godzinę na dworze i teraz to już prawie zasypiam.

Evelina89 - Ja Duomox biorę 2 razy po 1 tabletce (1g). Ogólnie dzwoniłam też do Urbaniaka z pytaniem, czy mogę brać i mi pozwolił.

Niesia granica przezywalnosci płodu oznacza, ze lekarze bedą starać sie utrzymać dziecko przy życiu w razie porodu. Przed ta data nie podejmują raczej takich prób...

Hej wszystkim :)
U nas pierwszy raz śnieg, tzn pierwszy raz go widzę w tym roku :D daje mu... 3h i zniknie jak znam życie. Takie uroki życia w UK.
Dziewczyny co do dentysty. Miałam robionego zęba w II trymestrze i normalnie ze znieczuleniem. Można robić zęby, nawet trzeba. Chociażby ze względu na maluszka. Znieczulenie jest jakieś inne i bezpieczne.
Wczoraj miałam wizytę u położnej i wszystko w porządku. Wyniki z krwi w normie, serduszko bije jak powinno :) następna wizyta za 3 tyg i jeszcze badania na cukrzycę... nie wiem jak ja to zniose, bo ciągle głodna jestem :D
Dowiedziałam się, żeby krzyżyki nie bolały to trzeba leżeć/spac w pozycji pół siedzącej. Coś na zasadzie łóżek szpitalach podnoszonych górna częścią. Nigdy w życiu bym tak nie zasnęła :D
Moja córa chora. Goraczkuje od wczoraj. Ech... mam nadzieje tylko, że mi się nie oberwie i jakoś mnie to ominie, aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że będzie ciężko... rozebralo ja dosłownie wczoraj przez noc. Jak nigdy. Bez żadnego ostrzeżenia. Tyle moich żali ;)
Milej niedzieli dla wszystkich :)

reklama
Hej dziewczyny :) ja czekam na kolęde
U nas chodzą franciszkanie jestem ciekawa ile będę czekał chociaż u nas w bloku mało osób otwiera w mojej klatce ja jako pierwsza to może szybko przeleci :) mały chwile kopał teraz spokojnie jest :) milej i spokojnej niedzieli :)

Do góry