reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

A ja też mam jakiś dzień do dupy chodz moje dni nie są jakoś urozmaicone bo ciągle jestem w domu w wyrze coś tam się pokrece zawsze po domu :) Mój M ma dziś dzień wychodne i poszedł się napić no i jestem ciekawa o której mi zejdzie do domu .. Faceci :)

reklama
GosiaLew lekarz mi właśnie tak powiedzial ze tylko cukry mierzyc i jak przyjade jutro to w poniedzialek wypuszcza, nie myslalam ze te 148 przy normie 140 to jakis wielki problem ale heca jeszcze nigdy nie bylam w szpitalu :D
Ja z jedzeniem mam tak, ze musze cos przegryzc przed spaniem bo jak mnie głód dopadnie w nocy to nie ma mocnych tak ssie az żołądek dziwnie kuje i nie usne.
W ogóle po wizycie u dentysty mogę się załamać mam chyba z 6 zębów do leczenia niby jakieś nieduże te ubytki ale 6? Co ta ciąża robi z człowiekiem, jeszcze nigdy tak nie miałam z reguły był to 1 ząbek jeśli jakiś się znalazł. Kurcze nie wiem czy nie sprawdzić tego u innego dentysty.

Ala ja mam 11 :) a zawsze miałam zdrowe zęby i zero problemów :) i to takie mi się ubytki zrobiły ze kilka kanalowo ale to dopiero po porodzie na razie mam zakładane opatrunki.

Współczuję Ci Ewa90 to u mnie jeszcze nie jest najgorzej będę leczyć powoli chociaż radziła zdążyć przed porodem ale u mnie raczej nie jest to pilne bo nic mnie nie boli nawet jak jem słodkości. Juz się nie będę tak spinac bo na wizyty trzeba czekac u niej koło 3 tyg wiec do maja sie średnio wyrobie a i wydatek to nie mały. Faktycznie o zęby trzeba dbać bo widziałam co ciąża potrafiła zrobić z nimi u niektórych dziewczyn a w dzisiejszych czasach ładny usmiech jest bardzo wazny:biggrin2:

Evelina89 Wandelt przyjmuje na Strzeszyńskiej, ale nie wiem czy 3D robi. Na pewno na Wildzie dr Moszyński i dr Szpurek mają 3D.
Malutka zainspirowałaś mnie z organizacją komody- skorzystam J
Ania-Beata Witaj w klubie J Poznań pozdrawia.

Od 3 do 6 rano kolejna noc z głowy. Do tego mam refluks albo żołądek w gardle. Makabra. Nie wiem już co robić- ohyda…

Współczuję tego leczenia zębów… ja ostatnio byłam na wizycie, ale u mnie wszystko ok. Może dlatego, że w sumie nie mam takiej wielkiej ochoty na słodycze. Dzisiaj zjadłam trochę lodów cynamonowych i pewnie mi to na długi czas wystarczy. Ważyłam się dzisiaj i na wadze wyskoczyło 73 kg a ja wcale nie czuję, że aż tyle przybrałam. Moja koleżanka mnie pociesza, że ona bez ciąży waży 75 ;)
Ktoś pytał o szczepienia w ciąży… ja się szczepiłam przeciwko grypie chyba miesiąc temu i lżej przeszłam ostatnią infekcję.

Melduję się pierwsza w sobotę. Miałam dzisiaj taki ciężki sen, że jak się obudziłam to miałam skurcz. Podejrzewam, że jedno z drugim się nałożył i to był skurcz przepowiadający.
Dzieć dalej się słabo rusza. Ale się rusza. Już nie mam tak, że na wieczór się położę to zaczynają się kopniaki, teraz cisza jest. Dzisiaj rano się poprzeciagało trochę. I znowu spokój.

Hajduczka to z wagą idziemy podobnie. Mam nadzieję, że nie przekroczę 80 kg na końcówce. Chociaż ja mam koleżankę, która jak zaczynała ciążę to ważyła ponad 80 kg. Przytyła do 100 kg. A teraz waży coś koło 68.

reklama
No to ja druga, od rana na nogach. Na 7 bylam w kościele, bo byla msza za sp.dziadkow męża. Później do piekarni po świeże pieczywko a teraz robie ciasto tacie na imieniny :-)

Gosia moja mala tez sie mało rusza. Ale już ja dzis poczulam z 2 razy, także na razie spokojna jestem :-)

U mnie na wadze z +4, a gdzie tam do konca :p juz mnie parę osób poceszylo, ze teraz dopiero zaczne przybierać..

Do góry