reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny w wątku przydatne linki przeczytałam że można wybrać się do Starego Browaru na warsztaty przyszłych mam.
Wpadłam na pomysł spotkania dla mam mieszkających w Poznaniu w dniu 29stycznia właśnie w Starym Browarze mogłybysmy posłuchać potem jakas herbatka soczek.
Serdecznie Zapraszam może któraś chętna na pogaduchy.
Szczerze nie mam teraz wielu spotkań z przyszłymi mamusiami i chętnie bym porozmawiała;)

reklama
U mnie ubranka juz przebrane po córce. Trzeba będzie coś dokupić na początek, bo jednak tych najmniejszych to nie za wiele, ale jest jeszcze czas. Póki co dostałam od koleżanki leżaczek i karuzele do łóżeczka. Wczoraj kupiliśmy wózek od koleżanki, bo chciała się pozbyć z racji, że jej miejsce zajmował tak więc u mnie problem wózka z głowy. Miałam już nie kupować używanego, bo przy córce to był niewypał, ale ten jest w ogóle nie zniszczony :)
Co do wagi to u mnie +8 ale zrzucimy po porodzie :) tez się już ledwo dopinam w kurtki i zaopatrzylam się w płaszczyk ciazowy :)
Dziewczyny zastanawia mnie jedna rzecz :D sprawdza się u Was "przesąd", że okrągły brzuszek na dziewczynkę a w szpic to chłopak? :D

Ja mam odstający i jest chłopiec a z córką miałam odstający ale też rozchodzi się na boki. Coś chyba w tym jest :)

Evelina89 lekarz mi nie powiedział o wadze, ja sie nie pytalam. To zreszta i tak jest orientacyjne, wiec za bardzo mnie nie interesowało :) mi wystarczy słowo lekarza, ze ładnie rośnie i wszystko ok :)

Madzia tak jak dziewczyny piszą, lepiej zostać w domu z takim maleństwem, nie wiadomo też kiedy urodzisz, lepiej nie ryzykować, ponoć przez pierwszy miesiąc lepiej unikać przepełnionych ludźmi miejsc.
Ja będę mieć wesele w lipcu i też się zastanawiam już teraz czy się wybrać, ale myślę że jak wszystko z małą będzie w porządku to chociaż na trochę pójdziemy.

Co po prania to jeszcze się nie zastanawiałam, ale chyba lovela.

Kameleonleon - ważne że się polepsza. Czasami lepiej być w szpitalu tyle ile potrzeba, tam się dobrze Tobą zajmują i mają szanse pomóc gdyby coś się działo.

Madzia0903 będziesz w połogu, nie wiadomo kiedy urodzisz, bo możesz przenosić parę dni, wiec nawet dla Ciebie to będzie dyskomfort. Dodatkowo Ty i dziecko będziecie się siebie uczyć, wiec też nie wiadomo jak to będzie.

W płatkach mydlanych ja prałam kilka razy, jak moje dziecko było mega wysypane, ma atopowe zapalenie skóry. Z tymi płatkami to jest robota, bo to trzeba rozpuścić najpierw, żeby pralki nie zapchać. Ja prałam w dzidziusiu długo, potem w jelpie, czasem w loveli. Rzeczy Kuby do tej pory muszę prać osobno ze względu na jego azs. Jest jeszcze biały jeleń.

Evelina89 to jutro muszę pojechać po tę lovelę.

Kameleonleon - dobrze, że lepiej już u Was.

reklama
Do góry