reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja spodziewam się dziewczynki, a ciągle słyszę komplementy, że wyglądam kwitnąco... Pryszcze pojawiają się sporadycznie I pojedyncze, przed ciążą bywało gorzej. Brzuszek też mam taki "w szpic", a nie okrąglaśny. Chyba, że moja niunia jeednak okaże się chłopcem :)

Ja przy pierwszej ciąży ( dziewczynka) to urodę mi zabrała a teraz nie widzę różnicy :p teraz ma być chłopak juz na 100*%. A co do wagi to tez się normalnie przejmuje :( dopiero 23 tydzień a ja już mam *+8 kg ; ( a gdzie maj :( masakra jakąś brzuch tez mi wyskoczył ze jak wczoraj leżałam to musiałem wstać bo nie mogłam patrzeć :p nie wiem czy tyle jem ze tak szybko tyje sadze ze nie jem znów aż tyle. chyba sobie dietę zrobię i nie będę jeść. Ostatni posiłek zrobię sobie
O 18

Sylwiaal ja dostaje na badania skierowanie co miesiąc krew + mocz teraz dodatkowo tą glukozę robiłam i znowu toxo ale ja chodzę na fundusz. Dziwne, że badania moczu mi dobrze wychodzą a mam wrażenie że mnie pęcherz boli, siusiam też bardzo często :confused:
edziorka ja mam mieć dziewczynkę i tak jak piszesz to brzuch mam taki bardziej rozlazły, na pewno nie jest czubaty. Mi na początku mama nie chciała wierzyć, że będzie dziewczynka bo ładnie wyglądam. Co prawda mam kilka pryszczy ale wraz jakby mniej niż przed ciążą zresztą smaruje się olejkiem różanym i mi pomaga.
Teraz też rośnie mi brzuszek z dnia na dzień ale kurtkę mam akurat nową bo i tak miałam stare, wybrałam taką na wzór parki co by po ciąży też dobrze wyglądała.
Wczoraj po tej glukozie na poprawę humoru poszłam do fryzjera i na zakupy. Upolowałam ładną koszulę do karmienia za całe 25 zł, przynajmniej nie wygląda na babciowatą jak większość rozpinanych:biggrin2:
Opłaca się od razu kupić laktator? Często się z niego korzysta czy lepiej zostawić ten zakup na po porodzie?

Cześć Laseczki J
Nie spałam od 3.00 do 6.00 – w brzuchu widać plac zabaw J
Co do wózka – musze kupić 4 w 1 – gondola, spacerówka, fotelik i bazę, bo chcę wpinać na Isofix.
Torby – do wózka zmieniać nie będę, bo zawsze jest masa innych wydatków i jakoś nigdy nie zastanawiałam się czy można zmienić- jaka była, taka była i tyle. Mało isttne, chyba że ktoś nie ma auta i idzie z dzieckiem na długie zakupy i wszystko do niego musi mieć ze sobą przy sobie i jeszcze mieć gdzie pyrki włożyć.
Kg na plusie mam 13. Przyszła dziś sukienka wizytowa dla kobiet w ciąży, kupiona na Allegro, obcisła z luzem na brzuszek i widzę, że cut ciut na bioderkach doszło, ale skandalu nie ma, generalnie mam bebechy jak na bliźniaki, za to wszystko „z przodu” – taka piłka do koszykówki mniej więcej.
Zakupy robię w necie. Co do praktyki, każda z nas lubi/szuka czegoś innego trochę. 13x13 poleca laktator elektryczny- wygodny na pewno, ale ja niestety mam tak wrażliwe ciało, że bez ręcznej kontroli wyłabym chyba , a już na pewni nic bym nie odciągnęła. Jest tani, można mieć w razie co- ja miałam od przyjaciółki. No i bądź tu mądrym Panie Dzieju.
Komodę mam również ja któraś z Was VOX 20 letnią po dzieciach- właśnie przemalowałam na biało i chyba przy niej zostanę. Jakościowo lepsza niż nówki z IKEI, to fakt. Łożeczko zamówiiam w necie, jak już gdzieś pisałam.
Jutro idę na to paskudne badanie cukru. Mąż sobie tez bada, więc będę miała dobrowolne towarzystwo J W sobotę wyjeżdżamy i muszę być spakowana, zadbana, fryz zrobiony. Wczoraj byłam na pedicure z masażem stóp połączonym (cudownie, będę sobie na takie masaże chodzić nawet bez malowania), a jeszcze pazury zostały. Nie jeżdże na nartach, więc nie zamierzam sobie żałować na to co mi jeszcze zostało w repertuarze J może jestem teraz gruba, ale zamierzam być piękna i zadowolona! Co do przesądów, ze dziewczynka zabiera urodę, to wobec tego u mnie się nie sprawdziło w poprzedniej ciąży i o ile to dziewczynka na bank teraz, to już na pewno się nie sprawdziło, bo właśnie w tej ciąży wyglądam najładniej ze wszystkich trzech!
Kurtkę zimową kupiłam na wyprzedaży teraz H&M Mama- z 220 zł – teraz 75 zł było, ale może jeszcze spuścili? W czymś muszę chodzić, a jadę w góry, więc nie przepękam w czymkolwiek już.
No i tyle a razie
Dobrego dnia!

No to my dzisiaj sobie trochę pospaliśmy i dopiero po śniadańku i zabiaram się za dalsze sortowanie:happy:

Gosiu ale z tej Twojej Dzidzi wstydniś, długo się ukrywa :D Masz jakieś przeczucie co nosisz pod serduszkiem?
Moje przeczucie się sprawdziło i mam nadieje, że już się nie zmieni!:biggrin2:

13x13 nie jesteś sama! Mi też z dnia na dzień brzuchol porządnie wywaliło! Już teraz nie da się ukryć:-p

sjokolade daj później znać jak po wizycie! Mamy ten sam termin wyznaczony, ciekawe jak to wyjdzie w praktyce:sorry::-) :)

Sylwia te worki i tak są takie niepozorne, bo ciuszki są malusie i jak były poskładane to naprawde mnóstwo tego się znalało w takim worku
Te co mi się najbardziej podobają zostawiam, i też jeszcze musze poprzebierać odpowiednio do pory roku i rozmiarku,
a z reszty kompletuje zestawiki i wystawiam ( musze się tego pozbyć to zaraz się utopie w tych wszystkich lompkach )

Mój brzuszek przypomina mi piłeczkę, a raczej duża piła, ale do przodu idzie nie na boki, więc nie wiem czy to na chłopca czy dziewczynkę..?
Ale jakoś przesądna nie jestem:wink:
Cera już mi się uspokoiła, bo I trymestr to był dramat!

Ala może Dzidzia Ci uciska na pęcherz i stąd te pobolewania, częstomocz to niestety norma :oo2:
Ja przed ciążą to miałam z tym problem a teraz to się nasiliło :baffled:
Znajomi się zawsze śmiali, że mam pecherz jak orzeszek:laugh2:

Evelina89 być może uciska ale ja na razie nie czuje kopniaczków w jakieś konkretne narządy tylko po prostu wszędzie pod pępkiem i nie jest to bolesne :-) Spróbuje wziąć dzisiaj furaginę niby lekarz zalecił 3x dziennie ale mi zazwyczaj po jednej tabletce przechodzi a nie chcę truć malucha skoro wyniki są dobre więc jak już bardzo mi dokucza to pobolewanie to tylko wtedy zażywam lek. Jeszcze jutro czeka mnie dentysta mam nadzieję, że jest w miarę ok bo nie wiem czy każdy dentysta chce leczyć zęby kobietom w ciąży a ja bez znieczulenia się nie dam, dla mnie wiercenie jest najgorszym bólem jakiego do tej pory doświadczyłam, może to śmieszne w stosunku do bóli porodowych ale jeszcze nie wiem jak to jest :D

Ala_25 wolę rodzić niż wiercić bez znieczulenia :) A na pęcherz uciska też macica, która się powiększa stąd te bóle i częstomocz.

Ewelina89 jakoś nie mam przeczucia, raz mi się wydaje, że to córka, raz, że synek będzie nie wiem. wolę się nie nastawiać.

Z twarzą miałam problemy w pierwszym trymestrze, teraz się uspokoiło, nawet na plecach i dekolcie prawie nic nie mam. Włosy jak musiałam przed ciążą myć codziennie, teraz mogę co dwa dni.

Evelina89 po wizycie spoko ;) młody rośnie, coraz mniej miejsca ma, wiec za wiele już nie widać. Już nie pływa i nie fika. Nawet w ruchach to odczuwam - to już nie kopanie, pukanie, tylko raczej takie przewracanie sie i ocieranie całym małym ciałkiem o moje wnętrze ;p nie zawsze jest to przyjemne, ale całe szczęście wciąż bezbolesne.
Dostałam skierowanie na glukozę i mocz, mam zrobić na następna wizytę, czyli na 11 lutego. Glukoza 3-punktowa - tak powiedział - czyli kłują 3 razy? :///
Gin zbadał mi piersi, stwierdził ze gruczoły już sie niezle rozwijają. Sprawdzał, czy cos wydzielają, myślałam, ze umrę z bólu, jak ścisnął mi brodawkę :/ ale nic nie poleciało.
Ostatnio pobolewa mnie po prawej w dole brzucha, jakby na wysokości jajnika. Powiedział, ze macica na tendencje do prawoskrętu i może cały czas cos w tamtym rejonie uciskać, stad ból. Powinno pomoc leżenie na lewym boku. Ale mi sie naprawdę już sie nie chce leżeć w ciagu dnia, a w nocy nawet jak zasnę na lewym, to i tak budzę sie na prawym.
Wczoraj jeszcze byłam na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, każda z przyszłych mam dostała podarunek od Oilatum. Jakieś dwie probki, trzy książeczki-ulotki (typu - dlaczego przytulanie jest ważne) i malusienkie błękitne skarpetki. W grupie tak jak i tutaj - większość będzie miała córy :) wiec nie trafili z kolorem skarpetek ;) i to tyle z nowości!
Ja brzuch mam zwykły ciążowy, raczej okragly, a jest tam chłopak. Za to cera o niebo lepsza niż przed ciąża, każdy widzi od razu, co we mnie siedzi :)

reklama
Ala_25 to ja na Twoim miejscu właśnie tak bym postąpiła, 1tab furaginy dziennie i obserwować jak działa :)

Ja mam potwierdzony przez dwóch urologów zator na prawej nerce, a wyniki też wyszły najgorsze, ale to te ogólne moczu.

sjokolade a wiesz ile mniej więce synek waży? Jestem ciekawa jak z moja Maluda masowo:biggrin2: Pewnie nieźle przybrała skoro brzuchol tak mi wywaliło, ruchy też teraz już troszkę inaczej odczuwam.

Do góry