reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Co do tych ruchów to ja tak myśle, bo teraz dzieci już powinny tak regularnie nas "kopać"... A u mnie od jakiegoś czasu mała daje znać popołudniu przez jakiś czas i pozniej wieczorem jak już leżę w łożku. Natomiast rano i w ciagu dnia cisza. Moze mała już jest tak ustawiona, że nad ranem i przed południem śpi? Jak myślicie? Bo martwi mnie to jej lenistwo... Ale właśnie teraz pokazuje co potrafi, wiec chyba nie ma co panikować ;) w przyszłym tygodniu wizyta- podpytam mojego doktorka.

reklama
Mój Kuba ewidentnie mnie kopie, jak usiądę jakoś dziwnie, że lekko brzuch przygniatam. Kopie wtedy dopóki nie usiądę inaczej i przestaje. I on o różnych porach kopie. Dzisiaj np. kopał mnie bardzo często, a wczoraj martwiłam się co się z nim dzieje, bo kopnął mnie dopiero koło 22. A dziś to brzuch normalnie mi falował.
On często mnie kopie też po jedzeniu a już tym bardziej, jak zjem coś słodkiego. Ponoć to jest patent, żeby pobudzić dziecko i sprawdzić czy ok z nim. Jak dostanie cukrów to powinien jakoś zareagować.

Gosia - masz rację, pewnie się spierze to.

A chciałam Wam pokazać fajny sposób na organizację komody dla dziecka. chyba zastosuje podobny system.
06.jpg

Dziewczyny w wątku przydatne linki przeczytałam że można wybrać się do Starego Browaru na warsztaty przyszłych mam.
Wpadłam na pomysł spotkania dla mam mieszkających w Poznaniu w dniu 29stycznia właśnie w Starym Browarze mogłybysmy posłuchać potem jakas herbatka soczek.
Serdecznie Zapraszam może któraś chętna na pogaduchy.
Szczerze nie mam teraz wielu spotkań z przyszłymi mamusiami i chętnie bym porozmawiała;)
Ja jestem chętna, ale nie mogę znaleźć tej informacji, że to w Browcu jest.

Malutka fajny ten sposób już go gdzieś widziałam. Ja w sumie też chcę tak składać tylko bez tych kartek jaki rodzaj czego gdzie jest bo ja sobie zestawami będę układać a oddzielnie wrazie co body jak się zabudzi na zmianę. No jakoś to będzie :p podejrzewam ze chwile będzie porządek a później to już może być gorzej :p

Alez tu produkcja idzie.. ledwo nadrabiam :p

Kurcze co do ruchów to ja mam jakieś obawy :-( bo od jakis 2 dni malej za bardzo nie czuje.. teraz sie położyłam i specjalnie cukierka zjadlam i nic.. a przeważnie wieczorem ją najbardziej czulam..

Co do brzucha to mi tez wywaliło ostatnio i taki raczej rozlazly jest :p

Malutka no fajnie ciuszki posegregowane.

reklama
Do góry