reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Małka to spora dawka. Tak mi się wydaje.

Ewa mi brzuch też tak twardnieje czasem. Dzisiak sprzątałam łazienkę i przy myciu kabiny skurcz mnie aż złapał. Się przestraszyłam, ale odpoczęłam i brzuch miękki, ale jak tylko chodzę to zaraz twardnieje. Jak się mały rusza to dobrze. Może te bóle to skurcze przepowiadające. W pierwszej ciąży ich nie czułam. Jak są pojedyncze to normalne. A jak masz ból jak na okres i nie przechodzi i się nasila to do lekarza.

reklama
A ja po kolejnej dawce basenu i tym razem okazało się że aqua aerobik to nie jest dobry pomysł. Złapały mnie takie skurcze że miałam gwiazdki przed oczami. Na szczęście jak wyszłam z wody to od razu puściły. Pozostaje mi tylko delikatne pływanie ;-)

A u mnie dalej masakra:/ ewidentnie dopadła mnie grypa. Gorączka rozgoscila się na dobre, standard to około 38 stopni czasem nawet więcej. Jedynie po apapie trochę spada, ale później wraca jak bumerang. Leżę w łóżku, czytam Internet i się zamartwiam. Niby wszędzie piszą, że grypa w ciąży jest niebezpieczna do 16 tygodnia, ale i tak się martwię. W ogóle w tej ciąży łatwo się rozklejam, więc jak tylko widzę że temperatura znowu rośnie,to od razu chce mi ssię płakać. Jeszcze przy okazji zarazilam narzeczonego, też wrócił z pracy z gorączką:/ niech ta gorączka już sobie pójdzie...

Witam i gratuluje wszystkim udanych wczorajszych wizyt :-) milo sie czyta sane dobre wieści.

Kylla współczuję :/ oby Wam obojgu jak najprędzej przeszlo.. i faktycznie tez tak słyszałam, ze wszelkie choroby najbardziej niebezpieczne sa w I trymestrze, więc nie zamartwiaj sie niepotrzebnie tylko sie kuruj. Masz jakis antybiotyk przepisany?

Dzien doberek!
Szyszunia moje dziecko roznosi 'na zewnatrz' a drugie w brzuszku hihi zywe charakterki nie da sie ukryc.
Takze ja na nude nie narzekam :biggrin2:
Od przyszlego tygodnia moj Mlody zaczyna ferie to juz wgl bede miala co robic.

Kallya domyslam sie co przechodzisz, chorobsko potrafi wykonczyc czlowieka.
Ja wlasnie koncze antybiotyk i powiem Wam, ze mimo moich poczatkowych obawow co do tego leku to malo, ze pozbylam sie chorobska to poprawily sie mi wyniki moczu i nie mam anemii:happy:
Takze na moj organizm bardzo dobrze go przyjal;-) ;) kaylla szybkiego powrotu do zdrowka!;-) ;)

Ewka tez mam takie dolegliwosci, jakos trzeba to przebolec. Jesli bol jest nieznosny to nospa, bo magnez chyba zazywasz-on tez pomaga?

Malutka bardzo sie ciesze, ze nasz nieliczny majowy rodzyneczek zdrowo sie rozwija!:tak:

Ja też mam lekkie bóle w czasie gdy brzuch się napina, wydaje mi się że jest to efekt napięcia mięśni, póki jest tak że zaraz przechodzi i ból nie narasta to jest dobrze.
Moja mama zawsze mówiła że jak dużo dziewczyn się rodzi to przynajmniej wojny nie będzie. Gratulacje udanych wizyt oby tak dalej. Jeszcze trochę a będziemy tu wchodzić aby zobaczyć która już się rozpakowała z dwupaku...

reklama
Również witam :)
U mnie wczoraj masakra, wieczorem złapała mnie taka zgaga, że nie szło wytrzymać - całe szczęście że mięta pomogła. Ogólnie noc nieprzespana budziłam się co jakieś 30min a o 5tej już pobudka. Jak narazie o dziwo czuje się jakbym spała co najmniej z 10h! :)

Dziś zaczynam oglądać się za ubrankami :) z racji tego, że większość otrzymanych były dla chłopca a tu jednak Nam się dziewczynka pojawiła mam co robić :D

Malutka - dostałaś już te butelki? :) też je zamówiłam :D - nie mogłam się oprzeć takiej ofercie :) hehe

Do góry