reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kupie sobie dodatkowo ta witaminę B i zobaczymy - mam nadzieje ze zniknął:)
Z tym termentiolem tez się w sumie trochę boję w ciąży stosować :/ ale zapytam położna co sądzi i czy nie zaszkodzi jak raz na jakiś czas posmaruje
.Dzięki dziewczyny :)
A mi jakoś od wczoraj często twardnieje brzucho nie wiem już czy to mały mi się tak wypina czy macica ćwiczy :/

reklama
Ewa i nie zjadłaś fasolki :D? Moze to już ćwiczenia twojego ciała...
A z ta maścią, to mnie polozna mówiła, żeby nie za często bo to jednak antybiotyk. W internecie zjowu są informacje ze nie szkodzi...

Ja śpię dobrze, mam problem z zaśnięciem, jak mąż wstaje o 5 rano do pracy. Zasypiam po jakiejś godzinie znów i do 10.00 drzemka.

Dzisiaj mam połówkowe. Trzymajcie kciuki.

Malutka na ktora idziesz? Ja mam na 12.30... I chyba stad dwie noce z rzedu srednio przespane. Mam nadzieje ze juz bede mogla dzis spokojnie zasnac. Kciuki za nas ;)

Na 13.40 mam wizytę.
Przed chwilą wymiotowałam, ale nie ze stresu. Dwa razy dzwonił domofon i ja biegiem leciałam, żeby odebrać. a byłam w trakcie śniadania :( Mały się chyba wystraszył, bo wierci się bardzo.

Siasia kciuki!

Ale tutaj sie rozkrecilo, bardzo dobrze - mozna sobie z Wami umilic czas

Dziewczynki kciuki zacisniete!;-) ;)
Moje polowkowe to juz przeszlo do historii, teraz to o 3d mysle, bo w okolicy 26tc najladniej dzidzie widac:biggrin2:

Ja jak zasne w nocy to juz spie, ALE
nie jest to predzej niz 2 godzina
i wystarczy delikatny szmer i po spaniu, taki mam delikatny sen,
koszmarow narazie nie niewam, wg snow nie pamietam:-p

Spałam dziś 12h
Jak rano M wstał do pracy, to myślałam że jest 3 w nocy a on się tłucze i mnie budzi
Chyba mi ciśnienie zeszło po tym USG i Echu serca -wszystko jest w porządku -471 g zdrowego szczęścia -skóra zdjęta z ojca grrrrrr:-D:-D

Ja też idę do szkoły rodzenia i nikt mi położnej nie kazał wybierać i nie mam żadnych warunków na to, zeby była za darmo -nawet nie muszę być zameldowana (kiedyś bbył taki wymóg)

happymamusia jest karencja, jednak myślę że jeśli w razie czego będziesz z nimi pisała, że w momencie zawarcia umowy nie mogłaś wiedzieć że jesteś w ciąży a od zajścia w ciążę do PLANOWANEGO porodu minąłby wymagany czas to może coś ugrasz. Karencja oczywiście jest po to, żebyś nie ubezpieczała się nagle jak już wiesz ze jesteś w ciąży. Ale jeśli urodzisz wcześniej to już nie jest od Ciebie zależne i tu pytanie do RPK co wtedy -bo nie chcesz nikogo oszukać, umowa była zawarta kiedy jeszcze w ciąży nie byłaś, gdybyś urodziła w terminie spokojnie byś otrzymała świadczenie -wiec reszta to przypadek a za to nie odpowiadasz. Ciekawy temat prawniczy warto byłoby na googlach poszukać

Maui święte słowa !!!!!!!!!!!!!!!! ale nigdy nie mów nigdy:-D teraz zatroskane otoczenie potrafi być gorsze niż to dziecko:-D:-D

Ewa90
ja smarowałam miodem. A zajady to brak vit b12 bodajże -tej na receptę

Dziś już raczej nie zajrzę bo jak się śpi do 11 to później trzeba nadrabiać kilka godzin:-D miłego dzionka kobiety!!!

reklama
Dziewczyny na pewno bedzie dobrze ;) trzymam ksciuki ! :) Ja posprzatałam sobie mieszkanie i teraz usiadłam by poczytac co piszecie ;) za troche ide obiadek robic ;)dzis na spokojnie rybka ;) wiec nie mam za wiele do roboty bo rybke juz przygotowalam :p wlasnie maly sie wypina czuje jak sie wypina i za chwile ucieka:D to jest rojber :D

Do góry