reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczyny. Czy któraś z was walczyła w ciąży z gorączką? Ja wczoraj czułam się przeziebiona, a dzisiaj obudziłam się mając 38 stopni. Byłam u lekarza, mam brać apap 3 razy dziennie, dostałam też tantum verde na gardło i prenatal gripcare. Oprócz tego stosuje zimne okłady, i chłodne kąpiele, ale gorączka cały czas oscyluje w granicy 38stopni, czasem nawet wwięcej. Trochę się martwię....

Dopadla mnie gorączka jakis czas temu, tez cos w granicy 38st, ale pomógł mi sok malinowy i lezenie pod kołdrą. Zlapalo mnie do poludnia, a wracając z pracy o 16 mialam juz takie dreszcze, ze ledwo doszlam do domu. Od razu sie polozylam i na następny dzien jakby ręka odjął.

reklama
Te zmiany u mnie to łagodne i często o ciąży znikają. Ale kontrolować muszę co pół roku.

Ksik90 nie wiem jak ci pomoc na te zaparcia? Może woda na czczo przegotowaną? Probowałaś. Ja mam co jakiś czas, ale nie ma tragedii u mnie.

Mi na.zaparcia pomagają takie mikstury jak :
- siemie lniane namoczone
- śliwki namoczone w wodzie najlepiej na noc zalać i z rana wypić ta wodę i te śliwki zjeść
- z rana owsianka (zawsze popedza)
- i ja piłam tez syropek lactulosum 3x dziennie po lyczku to tez pomogło
- woda przegotowana

Maui- hahaha no nie wytrzymałam! :-D

Malutka - pracowałam w sklepie odzieżowym w centrum handlowym, wiele razy słyszałam hasełka tego typu co wymieniłaś i dodatkowo widzisz pani już patrzy na Ciebie, widzi co robisz.. dziwne czasem rodzice mają zagrania wobec dziecka. Rodzice robią z ludzi którzy pracują w takich miejscach jakieś potwory.

Kaylla - praktycznie ciągle mam temperature 37, lekarz nic na to nie reaguje.
Parę razy miałam trochę większą, na szczęście wtedy obeszło się bez wizyty u lekarza, ale pomagały zimne okłady i sok malina z cytryną bądź lipa z miodem.

Gosia Ewa dzięki, spróbuje Waszych pomysłów :-)

Ewa tez pije lactulosum, ale niezbyt regularnie, raczej wtedy jak mi sie przypomni to moze i za to nie ma efektów :p

Kaylla, mo zawsze na temperature i przeziębienia pomaga ciepłe mleko z miodem, czosnkiem i masłem. Taki napój w wielkim kubku przed snem i rano budzę się już w dużo lepszej formie :). Zdrówka życzę :)

reklama
Do góry