reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kylla przy tym wzroście to nadwaga od 71,5 -72 kg. A niestety nie da się zachować bmi w normie przy ciąży nawet jak się jest w dolnej granicy. Ja przy wzroście co ty długo po ciazy ważyłam 72 kg, potem udało mi się zjechać do 68-69 a dopiero na wiosnę wzięłam się za siebie i za bieganie i zeszłam do 64. Chciałam więcej,ale zaszłam w ciążę. Nawet mój mąż do mnie mówi teraz, że nadprogramowe kg wybiegam. Ciążą to wyjątkowy stan i te nasze brzuszki też są fajne i ta myśl, że tam jest dzieciątko, spróbuj w ten sposób myśleć a nie jak o złych kg. Szczególnie, że jak piszesz przytyłam te max 2 kg - to tyle co dziecko, macica, płyn owodniowy, łożysko.

Sukienkę wieczorową widziałam w h&mie, mieli jeden model, nawet ładna, ale nie pamiętam ceny

Wioletta no z tym moczem to na szczęście po ciąży minie :) Ale jest krępujące.

Basi89 no nie wiem co na tę Twoją szyje, bo przeciwbólowe maści to tak kiepsko, chyba, że coś na paracetamolu.

ja po wizytach i ciągle nie wiem kto siedzi w brzuszku. Dziecko jest ułożone poprzecznie, nóżki ma z lewej strony brzucha od dołu, główkę, po prawej stronie od góry, To by się zgadzało jak mam kopniaki głównie. No i w związku z tym lekarz stwierdził, że gorzej jest podejrzeć. Następne usg mam 29 stycznia i tym razem będzie to inny lekarz. To może lepiej podejrzy. Poza tym moje dziecko waży 580 g wg usg i termin wg usg wychodzi na 2 maja a wg om mam na 10.05. Ja mam cały czas praktycznie ciążę starszą o tydzień z usg więc może i tak być

reklama
No ja z tym moczen tez nie mam za kolorowo co chwile ubikacja. Maly tak czesto kopie ze zaczelam sie zastanawiac czy to dobrze czy zle

Cześć dziewczyny czytam na bieżąco....nic się nie odzywałam wszystko było po staremu . Dziś miałam wizytę maleństwo rośnie
waga 500gram hmm...to już pół kg;)
Lilla aktywna kopniaki mocno wyczuwalne.
Troszkę mam upławy nieprzyjemne zapisał globulki na noc.
Martwi mnie to że ułożenie miednicowe:( mam nadzieję że się obróci i miejsca i czasu ma jeszcze sporo.
No ale już czytam w necie czy są sposoby na obrócenie;)

U mnie juz 23tydzien czyli 6miesiac;)

ja juz po urlopie wracam do was. dzis bylam pierwszy dzien w pracy po polrocznej przerwie. jutro wizyta i ciekawe co lekarz na moj powrot do pracy powie. czuje sie fatalnie. boli mnie kosc czy cos w pachwinie i nie moge zbytnio chodzic, do tego kregoslup i codzienne krwawienie z nosa.

ja juz po urlopie wracam do was. dzis bylam pierwszy dzien w pracy po polrocznej przerwie. jutro wizyta i ciekawe co lekarz na moj powrot do pracy powie. czuje sie fatalnie. boli mnie kosc czy cos w pachwinie i nie moge zbytnio chodzic, do tego kregoslup i codzienne krwawienie z nosa.

Lepiej uważaj na ten ból w pachwinie. Mojej koleżance rozeszło się spojenie łonowe właśnie tak ok.21 tyg ciąży i musiała leżeć, a jak już chodzić to o kulach bo ból był nie do zniesienia. A krwawienie z nosa niestety też przeżywam, nie jest to przyjemne :/

Szyszunia no to przy takich dolegliwościach to ja nie wiem czy ten Twój powrót do pracy to aby na pewno adekwatny, podejrzewam, że lekarz wyślę Cię jednak na zwolnienie.

Dziewczyny też mam problem z popuszczaniem.. ogólnie w ciągu dnia czy nocy nie latam aż tak strasznie często do wc.. podczas 8 h w pracy potrafię ani razu nie być w toalecie, ale zdarza się przy kichnięciu, i to tak totalnie niespodziewanie.. sama przed sobą aż się zawstydziłam jak mi się tak pierwszy raz przytrafiło. A co do śluzu to dzisiaj mi spłynęła taka jakaś większa, nie typowa dawka, co prawda biały i bez wonny ale dużo go tak jednorazowo jakoś.. mam nadzieję, że to nic niepokojącego. A co to za paski o których któraś z Was pisała? Takie te lakmusowe czy jakieś?

Basi nie proponowałabym niczego rozgrzewającego na tą szyję.. raczej niekoniecznie wskazane.

Gratuluje udanych wizyt!

Gosia to nadal masz niespodziewajke ;) mam koleżanke tu na forum, na innym wątku, która do samego porodu nie znała płci :D

Tak Duomox jest niby bezpicznym antybiotykiem zalecanym na sporo dolegliwości.

plucik a może masz jakąś infekce dróg moczowych? Ehh te nasze pęcherze ciężko mają:unsure: i pomysleć, że lepiej nie będzie :huh:

Jeeeej już 0,5kg Szczęścia:rolleyes2: Ciekawe ile ta moja Rozbójnica :D
Dziś po raz pierwszy słuchała muzyki klasyczne i jak się roztańcowała to myslałam, że mi wyskoczy - chyba jej się podobało :-) :)

szyszunia0803 to pewnie chwilowe odwiedziny w pracy i dalse zwolnienie skoro masz takie dolegliwości.. nie ma co się męczyć, już za wysokie tygodnie

Happymamusia moje też ciągle nieodwrócone

Kasik90 no juz wcześniej pisałam, że syn to mi się do 32 tc skrywał. A inny doktor i sprzęt. Nich czekam do 29 stycznia

Szyszunia spojenie łonie może teraz boleć tak czytałam. Mnie boli wszystko jak za dużo chodzę więc nie wyobrażam sobie powrotu do pracy

Ewelina89 jak lekarz zapisał to lepiej brać. Ja jak byłam przeziębiona to też miałam doła.

Moja siostra, która teraz jest w 9 tc i z przeziębieniem poszla do lekarza to ten jej przepisal amotax 2 razy dziennie.

Evelina no chyba lekarz wie co robi, skoro taki lek Ci przepisal. Lepiej lykac.

Gosia to ciekawe ile teraz będziesz musiała czekać na ujawnienie sie płci.

reklama
To co laski- już bliżej niż dalej mamy :-) Spać mi się chce wyjątkowo, męczy mnie nawet wyjście na 3 godziny, a potem śpię dobrą godzinę a nawet dwie..... Pracuję w większości w domu, ale już ostatnie tematy i nowej roboty nie biorę. Na styczniu kończę karierę zawodową w tym roku. Czeka mnie między czasie jeszcze tydzień urlopu w górach - oczywiście rodzina na nartach będzie, a ja z książką w ręce. Niestety grzańca to sobie nie popiję, no ale co zrobić...

Siusiu w nocy znów 3 x wstaję, ale z newsów apetyt mi zmalał bardzo. No i dobrze. Po świętach na słodkie patrzeć nawet nie mogę.
Wszystkim mamom polecam książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą"- nie wiem czy już pisałam, bo zaczęłam czytać w grudniu, a teraz dopiero kończę w wolnej chwili o ile nie śpię. Jestem nią zachwycona!

Do góry