reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Mojemu mężowi to najlepiej coś związanego z bieganiem kupić.

Tak mnie na wieczór rozbolał brzuch, że leżę już w łóżeczku ;) Zrobiło mi się nagle słabo i musiałam się położyć, czekam aż mąz wróci z pracy, żeby się pójść umyć, bo boję się, że padnę jak długa na ziemię.

reklama
a gdzie ta grupa zamnknieta? ja tez tam chce !!!

mam problem kobitki od 3 dni ciagle kreci mi sie w glowie i robi mi sie slabo i ciemno przed oczami. boje sie chodzic bo niewiem czy nie upadne. czym to moze byc spowodowane? przedwczoraj mnie to meczylo, wczoraj mialam spokoj i dzis znowu to samo. nie moge sie z lozka podniesc chodziaz i na nim tez mi sie kreci w glowie

Ja tez dostałam maila od admina i to nie chodzi o to ze trzeba natychmiast stworzyć grupę zamknięta tylko ze przez chwile moze byc to utrudnione jak wejdzie nowy system. Jako stara forumowiczka i moderator grupy zamkniętej jednak uważam ze jestesmy na stanowczo za wczesnym etapie zeby zrobic grupę zamknięta bo ten wątek padnie znając zycie a wiele dziewczyn jeszcze dojdzie do porodu i grupę sie robi kiedy juz sie mocno stabilizuje forum personalnie. Na grupie trzeba byc i pisac a nie wpadać co jakis czas bo takie nieaktywne osoby sie usuwa. Zrobicie jak uważacie ale moim zdaniem to nie jest ten etap jeszcze. Nie ma po prostu takiej potrzeby.

Wszystkie prośby o aktualizacje na liście mamuś zostały zrealizowane. Dostałam również wiadomość od administratora z prośbą o zakładanie wątku zamkniętego ponieważ mają nadejść jakieś zmiany na forum i później może być to bardzo utrudnione. Tak więc zgodnie z waszymi wiadomościami jakie jakiś czas temu wysyłałyście, wszystkie te mamy które o to poprosiły zostaną dodane do takiego wątku. Jeżeli jeszcze ktoś jest chętny to zapraszam do informowania mnie w prywatnej wiadomości.

odniosłam się wcześniej do tego postu. Nawet nie wiedziałam,że ktoś już chciał tworzyć grupy zamknięte. Dla mnie też to jest za wcześnie jeszcze. Szczególnie, że nie wszystkie osoby piszą regularnie.

Szyszunia też miewam zawroty głowy i jest mi słabo. Niby w ciąży to normalne, ale w sumie nie powinno. Może masz niskie cisnienie, kiepskie wyniki morfologii, za mało zjadłaś, za dużo itd. Pomyśl, czy jest coś czym może być to spowodowane. Ja np. musze się pilnowć, żeby dużo pic, bo zapominam, nie mogę doprowadzać się do zbyt dużego głodu, bo potem też mi słabo jak zjem. No i jednak piję tę kawę jedną to nie jest tak źle.

Dziewczyny rwa kulszowa mnie ciągle trzyma. Ledwo chodzę po domu. Dodatkowo w nocy znowu bolało mnie podbrzusze, ale jakoś wytrzymałam, usnęłam i rano nie bolało.

A ja mam dzis chłopaka w domu do 14 wiec korzystam:) a pozniej czeka mnie piatek w kuchni... Jutro mamy domówkę, trzeba gości wyżywić:p energia nie odpuszcza, oby tak dalej:)

Zakupiłam książkę "Magia sprzątania" i jestem "w ciągu" ;-) polecam, zwłaszcza tym, które się nudzą i w-słuch-ują w swoje ciało ;-)

Ja właśnie wcinam śniadanie:) co prawda mało pożywne, bo płatki czekoladowe z mlekiem, ale ja przed ciążą prawie wcale śniadań nie jadłam, więc i tak jest postęp. A kanapki mi jakoś rano nie wchodzą. A za 2 godzinki przyjeżdża do mnie TŻ na weekend, a potem już razem wracamy do Poznania. Szkoda tylko, że jeszcze nie do siebie, a znowu do jego mamy, bo remont u nas dalej trwa:/

Też dostałam tę wiadomość i wczoraj zapomniałam się odnieść do niej. Mam podobne zdanie co część z Was, że to za wcześnie na grupę zamkniętą. Może być utrudnione stworzenie zamkniętych wątków, a nie że jest to mozliwe tylko teraz przed przejściem na nowy system.

Ja wstałam, wszamałam ogromne śniadanie i zaczynam "walkę" ze Szlachetną Paczką. Oj ciężkie przypadki, oj ciężkie.

GosiaLew, kurde... może spróbuj pójść do kogoś na masaż, żeby chociaż zminimalizować ból. Ja pamiętam, że mi pomogło na trochę, lepiej się czułam. Ale wtedy nie byłam w ciąży. Ja mam w domu taki wałek: rollery_03.jpg i czasem siadam na niego i rozmasowuje pośladki, jak czuje, że zaczyna się coś dziać.

Załączniki

• rollery_03.jpg
    rollery_03.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Szyszunia0803 - ja tak miałam w poprzednim tygodniu. Mało jadłam, dużo spałam, byłam zmęczona, kręciło mi się w głowie i o wyjściu z domu nie było mowy. Mi pomogło to, że zacząłem regularnie co 2 godziny jeść, podjadać owoce i orzechy i po 3 dniach tej regularności czułam się jak nowy człowiek.
Czytałam, że często mdłości i zawroty głowy w tygodniach 14-16 powodowane są albo dużymi przerwami w posiłkach albo przemęczaniem się.

Omdlenia i zawroty są też teraz powodowane tym, że akurat w tygodniu, w którym Ty jesteś (ja też jestem ten tydzień) - powiększają się naczynia krwionośne nasze - co może powodować, że robi się nam częściej słabo.

Ja wmówiłam sobie wtedy, że to anemia :) naczytałam się, że dużo kobiet w ciąży ma anemię, szczególnie jak wcześniej dużo wymiotowały i mało jedzą. Cały czas wydawało mi się, że jestem blada i stąd te zawroty, ale przeszły.

Do góry