reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Madzia chociażby to byl najlepszy ginekolog to zawsze to FACET ktory choxiaz nie wiem ile mial fakultetow,specjalizacji i lat praktyk,to nigdybw ciazy nie byl i nie bedzie wiec akuray co do ruchow to nie kazdy je czuje ksiazkowo w danym tygodniu. Jak sadzisz ze to dzidzia to tak pewnie bylo zwlaszcza ze to inny ruch niz bulgocace kichy itp.
Ja jajka na miekko kocham mmmmm jeszcze jak swieza bagietka zamoczonanw zolteczku. Jedzeniowy orgazm wiec jajek nie dam sobie zabronic.podobnie jak wedzonej makreli.
To ja nie powiem bo zdarzy mi sie czesto wrzucić do zupy zaczepne skrzydelko ale lubie smak zupy z kostka rosolowa. Do mies i sosow jej nie wrzucam ale w zupie musi plywac. Nawet w rosole chociaz pol do smaku. A jesli o maggi chodzi to moje male zboczenie to polewanie maggim pierogow ruskich lub kopytek. Pycha...
Ograniczylam natomiast jedzenie smieciowe typu mc donald ( czasem na frytke sie skusze:p), rzeczy smazone na glebokim oleju,cukier,kawe,chipsy,ciastka, nie kupuje rzeczy juz gotowych tylko do odgrzania i mrozonek tu wyjatkiem jest szpinak.

reklama
Tez tak uważam jak wy ja jestem w ciszy i ja czuje ruchy bobasa. Basi89 wczoraj jak brałam prysznic to strumień na brzuszek leciał i mala się wierciła zawołałam męża i nawet on poczuł trwalo to chwile :) kiedyś leżałam a mala się przemieszczała z boku na bok a on będzie mi tu gadal książkowo. :p fakt ruchy tle ciagu dnia trwają naprawde rzadko może z 8 min :p my mamy wiemy najlepiej :)

Madziu na mojej poprzedniej wizycie (16) lekarz odznajmil mi, ze niebawem moge poczuc pierwsze ruchy, ja na to, ze od 2 tygodni czuje moje Malenstwo i tez na to zrobil glupia mine.
Tak jak dziewczyny wspominaly ginekolodzy faceci moga tylko o tym poczytac a to wspaniale uczucie tylko my mozemy poczuc i to my najlepiej znamy swoj organizm i zachodzace w nim zmiany.
Moj Maluszek to juz nie da o sobie zapomniec:)
choc w nocy to wogole jego pora i najwiecej sie wierci
z dnia na dzien coraz bardziej :) Uwielbiam te piateczki i kopniaczki <3

Dziewczyny, ktore sprawiaja prezenciki swoim partnera zainsirujcie mnie, bo nie
wiem co sprezentowac Mezusiowi..
Tatuaz fajny pomysl, ale u nas chyba nie przejdzie.. Ja tam lubie i mam jeden natomiast mojego M to raczej nie kreci..

Evelina89 mój pan szaleje na punkcie Star Wars. Jak dziecko:D w Polsce kupiłam w Empik'u kubek termiczny, grę na PS i kalendarz na ścianę. Uśmiech na twarzy faceta... Bezcenny:) jeśli Twój partner jest jak mój dużym chłopcem porozgladaj się, teraz jest tego opór, bo 18.12 wchodzi do kin (?) ostatnia część:)
Albo wypad we dwoje? Spędzenie wspólnie czasu zawsze na plus:)

Moj maz dostal na rozne okazje Juz od mła chyba wszystko. Poczawszy od standardow czyli perfumy,ciuchy,paski,krawaty,spinki do mankietow portfel,zegarek,bokserki,smieszne t shirty a skończywszy na rzeczach dziwnych i hobbistycznych czyli gry na konsole,kierownice do gier wyscigowych na ps2, jazde gokartem,tatuaz właśnie,mase rzeczy potrzebnych do wędkowania,gadzety survivalowe typu scyzoryki, krzesiwa,kompasy jakies dziwne buklaki,wypasione termosy itp, rzeczy do majsterkowania typu wkretarki pilki,zestawy kluczy,płyty cd z ulubiona muzyka, bilety na meskie granie,dostal kalendarz noworoczny taki scienny z naszymi zdjęciami,kubek termiczny,

Wiola kwestia kilku dni,tygodni i tez sie doczekasz. Z jednej strony jest czego zazdroscic bo to wspaniale uczucie nie do opisania z drugiej strony kladziesz sie wykonczona spac a maly wtedy zaczyna makarene tanczyc no i pospane... to dopiero poczatek nie chce myslec co bedzie potem :-D a najlepsze jest to ze jak maz przyklada reke to maly w sekunde sie uspokaja noe chce sie jeszcze dac wyczuc tacie

Ja od wielu lat nie uzywam żadnych polepszaczy smaku. Nie dlatego ze jestem eko, bo raczej nie jestem. Ale do jedzenia podchodzę slowfoodowo i nauczyłam sie wydobywać smak zup czy sosów z naturalnych przypraw. Teraz mam tak wyczulony smak ze jak jem na miescie zupę to wyczuje wegetkę na kilometr jak juz wejdę do domu lub miejsca gdzie sie gotuje. Wiem ze to kwestia przyzwyczajenia tak jak z przesadnym soleniem, jak sie odstawi to po kilku dniach zaczyna sie wyczuwać naturalne smaki potraw. Rosół gotuje z lubczykiem który ma wlasnie aromat przyprawy maggi. Mojej przyjaciolki mama robi świetna domową vegete z termomixie na lubczyku, soli, kurkumie i własnej ususzonej włoszczyźnie. A fajna jest tez domowa kostka rosołowa w formie takiej pasty która sie w lodowce przechowuje. Mozna podkręcić smak a nie trzeba kupować tych wszystkich świństw sklepowych. Wiadomo ze od tego sie nie umiera ale ja nienawidzę. Jeszcze 20 lat temu nasze mamy i babcie nie używały a gotowały pysznie wiec staram sie tego trzymać.

Co do termomixu to jest to genialne urządzenie. No magiczne po prostu bo wszystko wyczaruje,obiad,ciasta, nawet alkohol (pyszny ajerkoniak) ale niestety jego cena juz nie jest magiczna :-(

reklama
Ewelina89 mój mąż za życzył sobie jakiś model czołgu. Może podpytaj swojego co by chciał.

Moje dziecko w brzuszku po kilku dniach ciszy dziś sobie fajnie szaleje i smera mnie. Rwa dalej trzyma i chodzenie to masakra.

Do góry