reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

He he zgadzam sie z dziewczynami.
No zeby nie miec wyniku w rece (pomijam brak konsultacji z lekarzem) i taka panike siac?? Oj oj musimy z wiekszym dystansem do tego podchodzic:)

Widze, ze wiekszosc z Was bedzie robilo polowkowe na nfz. Ehh ja pewnie bede musiala zabulic:/ Ale trudno, warto zrobic to badanie.

reklama
Happymamusia gratuluje udanej wizyty. Na to wyglada, ze moja dzidzia tez jest wieksza z usg :)
Powiem Ci, ze ja tez bardzo chcialabym wiedziec co nosze pod serduszkiem, ale trzeba sie z tym liczyc, ze plec dziecka rozwija sie bodajze do 21tyg dlatego czym pozniej tym lepiej. Wystarczy zajrzec do kwietniowek u ktorych pojawila sie niespodzianka ze zmiana pluci:)

Malutka widzisz dla mojej (naszczescie poprzedniej ) ginekolog urodzenie dziecka z wada genetyczna przez moja mame czyli najblizsze korzenie - nie bylo powodem abym dostala skierowanie. Powiedzcie mi jak to jest? Obecnemu lekarzowi mam o tym przypomniec? Nie powinien mi odmowic? Wiem, ze wiek jest wskazaniem i jakies nieprawidlowosci w ciazy.

Happymamusia gratuluje udanej wizyty. Na to wyglada, ze moja dzidzia tez jest wieksza z usg :)
Powiem Ci, ze ja tez bardzo chcialabym wiedziec co nosze pod serduszkiem, ale trzeba sie z tym liczyc, ze plec dziecka rozwija sie bodajze do 21tyg dlatego czym pozniej tym lepiej. Wystarczy zajrzec do kwietniowek u ktorych pojawila sie niespodzianka ze zmiana pluci:)

Malutka widzisz dla mojej (naszczescie poprzedniej ) ginekolog urodzenie dziecka z wada genetyczna przez moja mame czyli najblizsze korzenie - nie bylo powodem abym dostala skierowanie. Powiedzcie mi jak to jest? Obecnemu lekarzowi mam o tym przypomniec? Nie powinien mi odmowic? Wiem, ze wiek jest wskazaniem i jakies nieprawidlowosci w ciazy.

Koniecznie powiedz!! A czy nie będzie już za późno na badanie? Jestem na komórce u nie widzę, w którym tygodniu jesteś.

Ale mi się nudzi. Siedzę na tym L4 i totalnie nie wiem, co z sobą zrobić. Na początku było jeszcze fajnie, ładna pogoda itp. A teraz? Potwornie się nudzę. Wszystkie dni są takie same - rano nie mam siły się podnieść z łóżka, bo i tak nie mam żadnych planów, więc nie mam mobilizacji, cały dzień wymyślam sobie na siłę jakieś zajęcia, głównie zabijam czas przed kompem lub z książką, wieczorami mam już totalnie brak pomysłów, a w dodatku nie mogę zasnąć i w nocy też się męczę, bo za mało spałam.
Nie mam siły, nie mam mobilizacji do zrobienia czegokolwiek. Jak raz na jakiś czas muszę coś zrobić - jadę do kosmetyczki czy na spotkanie z koleżanką, to nawet jest ok. Mam cel, mam siły do tego. Ale w normalnej sytuacji? Totalny marazm.
Dziewczyny na L4 - co wy robicie? Jak spędzacie wolne dni?

Ale mi się nudzi. Siedzę na tym L4 i totalnie nie wiem, co z sobą zrobić. Na początku było jeszcze fajnie, ładna pogoda itp. A teraz? Potwornie się nudzę. Wszystkie dni są takie same - rano nie mam siły się podnieść z łóżka, bo i tak nie mam żadnych planów, więc nie mam mobilizacji, cały dzień wymyślam sobie na siłę jakieś zajęcia, głównie zabijam czas przed kompem lub z książką, wieczorami mam już totalnie brak pomysłów, a w dodatku nie mogę zasnąć i w nocy też się męczę, bo za mało spałam.
Nie mam siły, nie mam mobilizacji do zrobienia czegokolwiek. Jak raz na jakiś czas muszę coś zrobić - jadę do kosmetyczki czy na spotkanie z koleżanką, to nawet jest ok. Mam cel, mam siły do tego. Ale w normalnej sytuacji? Totalny marazm.
Dziewczyny na L4 - co wy robicie? Jak spędzacie wolne dni?

Ja w tej chwili mam sporo rzeczy związanych ze szlachetną paczką, więc jakoś bardzo się nie nudzę. A tak to książki, filmy, seriale, gry i spanie. A i czsem duolingo robilame. Jutro jadę do szkoły rodzenia wiec jakieś dodatkowe zajęcia będę mieć.
Zaraz będziemy buszować po sklepach to ten czas też zleci.

Malutka - już do szkoły rodzenia chodzisz? Tak wcześnie? Ja myślałam, że to dopiero gdzieś koło stycznia. A jakie seriale oglądasz? Polecisz coś? Chociaż ja ich już tyle obejrzałam, że ciężko mi znaleźć coś, czego jeszcze nie widziałam:/

Malutka - już do szkoły rodzenia chodzisz? Tak wcześnie? Ja myślałam, że to dopiero gdzieś koło stycznia. A jakie seriale oglądasz? Polecisz coś? Chociaż ja ich już tyle obejrzałam, że ciężko mi znaleźć coś, czego jeszcze nie widziałam:/

Jutro na spotkanie organizacyjne jadę. Poznam wtedy grafik itd. Mogę już chodzić na zajęcia.

Ja oglądam ostatnio- switched at birth, pamiętniki wampirów. Skazane, reign, revenge, polecam wyspę harpera, ale to serial w którym co odcinek ktoś ginie. Serial stalker jest super!

I polecam też kilka kanałów na YT: https://www.youtube.com/user/mariolawpodrozy - podróżują na rowerach po Azji, codziennie nowy filmik.
https://www.youtube.com/user/maniekRODZINKA - polska rodzina mieszkająca w Anglii, codziennie nowy filmik z ich życia, a wcześniejsze są dużo ciekawsze, jak podróżowali po Azji z dwójką synków.

Malutka466 a jakie są terminy w tej szkole rodzenia? Bo ja myślę się zapisać do jakiejś szkoły ale dopiero od lutego jak już będę na L4 :) pisałaś też, że tam chyba nie ma problemu jak jest się zameldowanym poza Poznaniem wiec to by mi odpowiadało bo na początku roku w końcu chcę się przemeldować z Poznania na moją wioskę ;)

Malutka466 a jakie są terminy w tej szkole rodzenia? Bo ja myślę się zapisać do jakiejś szkoły ale dopiero od lutego jak już będę na L4 :) pisałaś też, że tam chyba nie ma problemu jak jest się zameldowanym poza Poznaniem wiec to by mi odpowiadało bo na początku roku w końcu chcę się przemeldować z Poznania na moją wioskę ;)
Wiesz co, nie wiem.... nie chcę Cię tu w błąd prowadzać. Może jutro dopytam, jak nie zapomnę.
Tak, nie ma problemu z zameldowaniem poza Poznaniem :) Wówczas, jak pojedziesz rodzić Ty lub ktoś bliski dzwonicie do położnej z tej szkoły, mówicie: "rodzimy" i oni wówczas umawiają położną z Waszej miejscowości. Mają listę położnych z miejscowości pod poznańskich, więc możesz dopytać.

reklama
Do góry