reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam dziewczyny:)

L-oka trzymaj się przykro mi:(
Ja chce dołączyć do dziewczyn umówionych na 14go do lakarza dziś też przesunèlam wizyte;)ide na 15stà w poniedziałek
jutro odbieram bete zobaczymy na chwile obecną 6tydz.

Witam również nowe koleżanki fajnie że nas coraz wiecej
pozdrawiam serdecznie.

reklama
Dziewczyny zazdroszcze Wam już tych wizyt, u mnie dopiero 25.09 to będzie 6tc+3 akurat na zobaczenie serduszka :)

Dzięki wszystkim za słowa otuchy, jeszcze Was wszystkich nie znam, ale trzymam kciuki za wszystkie :)

L-oka bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, ale dobrze, że jak już wystąpiła to na tak wczesnym etapie..

Cześć Dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale czasu brak na pisanie :no: Loka przykro mi :-(, witam nowe mamusie i trzymam za wszystkie kciuki.
Co do NFZ i prywatnych lekarzy - ja zdecydowanie prywatnie. Mam jednego lekarza, do którego chodziłam w I ciąży i teraz też będę. jestem na 16.09 umówiona (to będzie 6+3, sprawdziłam - w I ciąży widziałam i słyszałam serduszko w 6+1 :) ) Z tego co sie orientuję serduszko zaczyna bić dokładnie 22 dni po zapłodnieniu.

Co do płci, tym razem obstawiam u siebie syna - jeszcze nie wiem co o tym myślę :-D bo będąc mamą córci nie widzę siebie w roli mamy synka :-D a tak na poważnie - najważniejsze zdrowe dzieciątko- płeć bez znaczenia. Ale sexik był 3 dni przed owu (może ktoś z dziewczyn dożył? ;):-D i w dniu owu i dzień po.

Byłam dziś na mega nudnym szkoleniu i niestety jutro powtórka.
Dobranoc. Idę spać, nawet nie udaję, że mi się chce cokolwiek :-D

Witam z samego rana pędze do pracy odebralam bete wynik
12 087,28 prosze o podanie tyg.kolezankom tym bardziej doświadczonym ja myślę 6tydz.
kurcze ale mam nerwa.
pozdrawiam

Hej:tak:
Bylam dzisiaj w pr zdac klucze i uslyszalam sapniecie, ze zostawiłam z dnia na dzień sklep i musza same sobie radzic...sorry ale kto mi kazal normalnie pr i dostawe przyjmować?
Happymamusia rozpietosc jest duza - u mnie jest tak:
1000 - 50 000 ciaza 4-5 tydz
10 000 - 100 000 5-6 tydz

No i jestem.
Długo by opowiadać -w skrócie USG 22.09, wizyta 25.09. Ciśnienie 80/60 czyli dobijam do ciążowej normy 60/40. Duphaston 2xdziennie i gratulacje przemiłej Pani Doktor :)

Kachaa87 jak się połamałam w marcu zaczęłam haftować -no mega zajęcie!!! wrócę do tego po moich egzaminach i do czytania książek i do spania długo i namiętnie:-D bo od stycznia jak wszystko dobrze pójdzie... znowu nauka:baffled: Niecierpliwe bo jakoś tak byśmy chciały czas przyspieszyć ale w marcu będziemy chciały go zatrzymać. Ten czas tak szybko leci a jak się brzdąc pojawi to nawet nie ucieka tyko znika:sorry:

Jagoda1331 usg wiele nie dało, było jakieś ciałko żółte i coś tam za bardzo nie słuchałam. Generalnie spec od usg powiedział ze wszystko będzie widać od hcg 3000 więc hmmmm co mogę powiedzieć -na serduszko też muszę poczekać ale się doczekam :-)

Justyna jak Ty to robisz??? czyli masz 4 dzieci a to będzie 5?? podziwiam -serio. Ja jakoś nie mam serca do dzieci, jestem po prostu mega wymagająca choć moja córka uważa, że nie ma lepszej mamy niż ja -no ale skąd może to wiedzieć;-) Fakt jest jeden -kocham Ją nad życie i ona to czuje :-)

happymamusia no ja poszłam za szybko ale już miałam te wizyty umówione w ciut innym celu więc nie przełożyłam, nie odwołałam ale i w sumie dobrze bo dostałam zalecenia -ponoć najnowsze trendy to witamina D (w moim składzie witamin jej nie ma więc mam osobno) kwasy DHA, dużo magnezu i kwasu foliowego.... choć ja dość dobrze się odżywiam, wyniki mam super więc myślę, że będzie ok:tak: każde laboratorium ma swoje odczynniki i przedziały wyników -nie masz w nawiasie albo pod spodem norm???

anno ja się dziś prawie poryczałam jak mi lekarz powiedział że on w usg niewiele widzi hehe choć spodziewałam się tego bo to ledwo początek :-D bez stresu to 7-8 tydzień (licząc od @ bo ja tak liczę) wtedy to już wszystko wiadomo a tak? czasem serduszko jest, czasem jeszcze nie ma bo cykl dłuższy, więc i tak trzeba przyjść za 2 tygodnie i takie łażenie po ścianach z nerwów:sorry:

DrAsia dlatego staram się pisać 1 post dziennie do wszystkich -wtedy nie zaśmiecam forum:-D bo jak już wszystkie będziemy się nudziły w domu to nam się tu czat zrobi i te które będą miały mniej czasu nie będą biedne nadążały:no: Ja tak niestety odpadłam z kwietniówek 2010:-( miałam dziecko, pracę, studia, szkolenia i przerobienie 20-30 str. dialogu dziennie było nie do pokonania. Ale zawsze na ploty i rozmowy możemy stworzyć nowy wątek a tu wrzucać tylko istotne sprawy -albo na odwrót:-p

Kasik90 no ładnie :-) super

No i jestem padnięta, pogoda nie jest moja -zimno, deszczowo, spać się chce a do nauki trzeba się zabrać.
Taka szczęśliwa jestem -choć akurat czas najmniej odpowiedni -mam nadzieję, ze wszystko będzie super:tak:
(PS. SORRY ZA TYLE EMOTEK ALE JE PO PROSTU UWIELBIAM:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D)

reklama
Do góry