reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dzień dobry w ten pochmurny poniedziałkowy poranek :-)
Dziś wizyta u gina. Wiem, że nic jeszcze nie będzie widać ale skierowania na badania dostanę itd. No a potem chyba czas będzie powiedzieć mojemu facetowi...
Ech... nie wczas to moje maleństwo będzie ale miłości mu nie zabraknie :-) Przynajmniej matczynej. No i oczywiście liczę na dziewczynkę. Sexik był długo przed owulacja (stąd moje zdziwienie na widok dwóch kresek) więc szansa jest :-)
Trzymam kciuki za nas, żebyśmy wszystkie szczęśliwie ciążę donosiły. Pozdrawiam

reklama
Witam :)

Loka bardzo mi przykro i trzymam za Ciebie kciuki, żebyś jak najszybciej wróciła do starań i niebawem wstąpiła do innego wątku przyszłych mam!

Witam nowe przyszłe mamy, bardzo się cieszę że robi się u nas tak tłoczno! :)

Justyna Siorek tez mam wizyte 9.09 :) już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że będzie coś widać.

Choć nie sprawdzałam tak dokładnie owulacji - w sensie nie sprawdzałam temp ani testów ovu nie robiłam, ale według wyliczeń kalendarzyka to u mnie seksik był dzień przed owu i dzień po, więc może i u mnie chłopczyk - bardzo byśmy z mężem chcieli pierwszego chłopca :)

Zbieram się do pracy, a na dworze tak paskudnie, buuu.. miłego dnia kochane :)

Witam się dziś, jutro mam usg... matko jak się stresuję :-D myślałam, że jestem ponad to a aż mi niedobrze z nerwów:baffled: trzymajcie kciukasy hehe

jagoda1331 ja chodziłam do tego samego lekarza, ale to był człowiek anioł. Jakoś nie obwiniałam go za to co się stało. Oczywiście rób tak jak czujesz się bezpieczniej i bardziej komfortowo, Twój spokój jest teraz najważniejszy, im Ty będziesz lepiej się czuła tym lepiej będzie czułą się dzizia:-)

Tirli ja nie mam zachcianek, chociaż powinnam się zorientować, że coś jest nie tak bo tydzień temu zjadłam 2 wstrętne, ostre zupki chińskie:-D było mi po nich tak źle i miałam taką zgagę ale nie mogłam się powstrzymać hehe. Ja mam nadzieję, że mdłości i wymioty mnie tym razem miną -miałam wszystko, ciągle i bez przerwy:baffled:

Kasik90 super -ja nie wiem co to za moda w tych klinikach, że osobna umawiam się na usg a osobno do lekarza. Teraz postaram się to zgrać w 1 dzień -lekarza po usg, no ale teraz miałam iść kontrolnie i po krążki.... co do zachcianek -ja urodziłam córkę a ciągnęło mnie do ostrego i do... piwa. To było coś strasznego, takiego gorzkiego, ciemnego -którego nie znoszę:-D

nusia86 w 8 miesiącu idealnie poczujesz się w ciąży:-D wyśpij się ile możesz na brzuchu i w jakiej pozycji lubisz bo wtedy pozostanie jedna słuszna -ta w której dziecko się nie obudzi i nie skopie cię po nerkach;-)

Anno tym razem już wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki żebyś się nie denerwowała &&&&

anncka -witaj:tak:

L-oka bardzo Cię ściskam, chociaż wirtualnie -mam nadzieję, że za miesiąc napiszesz nam tu że jednak czerwiec jest lepszym miesiącem niż maj i zdecydowałaś się rozgościć na czerwcowym wątku. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści &&&&

Kachaa87 aaa to się zgadza, ja kiedyś poszłam na NFZ (akurat w ciąży nie byłam) a tam kartka "nie wymuszaj L4 ciąża to nie choroba" nawciskałam mu i powiedziałam, że jest chyba nienormalny. Pod tą kartką powinien powiesić drugą "ale prywatnie mam inne zdanie". A Agatka -cóż moja imienniczka -silna i charakterna dziewczyna :-D

Justyna -witaj :tak:

Kami.p -dzieci zawsze są w dobrym czasie, to faceci po prostu w czas się nie zwiną z naszego życia:-D

Kogo pominęłam przepraszam ale jakoś ta pogoda mnie ogłupia, Miłego dnia dziewczyny!!!!

13x13 kciuki zaciśnięte! :) tez nie sądzilam ze będę sie tak tym wszystkim martwic a juz sama sie środy nie moge doczekać.. chyba nie da sie nie przeżywac :D

Dziewczyny bd czekac niecierpliwie na wizyty - na jakie godz macie?
Lekarze się oburzają, ze o L4 się prosi ale rozne sa warunki pr...bedac kasjerem zostałabym dluzej ale bedac asystentka to już inaczej to wygląda...poza tym nie chcą trzymać kobiet w ciąży za długo bo nie mogą stworzyć odpowiednich warunków a maja już kogos na miejsce ciężarowy, ktora zrobi wszystko a nie jak ciazowa pelna ograniczen:sorry:nudno mi teraz w domu - chyba znow zaczne szyc dla lalek barbie:-D
Kasik masz racje, ze nie da się przezywac i choć trochę martwic:no:
Agatka to dziewczynka bardzo delikatna, wrazliwa ale kiedy trzeba to charakter swój ma:tak:dzisiaj ma pierwsze teatralne zajecia - ciekawe jak się jej bd podobalo:-p

13x13 z tego wynika ze Ty pierwsza masz wizytę bo już jutro :D ( ja miałam tydzień temu usg ale było widać tylko 4,3 mm pęcherzyk wiec się nie liczy).
Trzymam kciuki żeby zarodek już był :)

reklama
Do góry