reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Nie miałam Internetu przez 2 dni a tu tyle się dzieję!

Super dziewczyny wam bety wyszły, zazdroszczę tym co już po wizycie lub przed. Ja niestety wizytę mam 17.09, będę wtedy w 7 tygodniu i 1 dniu ( czyli początek 8 tyg. ) więc myślę, że lekarz wszystko potwierdzi. Natomiast nie wiem czy mi zrobi usg w poprzedniej ciąży pierwsze miałam dopiero w 11 tyg. Widocznie co klinika lub lekarz to zwyczaj. Kusi mnie żeby zrobić wcześniej usg zupełnie prywatnie ale niestety mam teraz bardzo dużo wydatków więc muszę poczekać.

Przez tę kilka dni źle się czułam : mdłości ( w sumie to tylko mi nie dobrze na szczęście nie wymiotuje ), ból głowy i pleców.

Przepraszam, że tak zbiorowo odpisuje a nie do każdej z osobna ale czasu mi brakło.

A czy kontrolujecie wagę od początku ciąży ? Półtorej tygodnia temu waga pokazywała 51,5kg a wczoraj 50 kg. Zmartwilo mnie to , szczególnie, że mam duży apetyt. Macie podobnie ?

reklama
13x13 jeszcze trochę i bd widzieć nasze serduszka:tak:martwimy się bo dużo się przykrych rzeczy wokół dzieje i to dlatego...watek zamknięty może jak najbardziej powstać:tak:
Jajeczko w 1 ciąży spadla mi waga - ze 3kg i nie ma co się martwic:no:teraz chyba mi sporo przybedzie:-pzgage mam i bol krzyza doskwiera, piersi tez daja niezle ale najbardziej na wieczor i w nocy:szok:

Pęcherzyk powinien być widoczny przy becie 5000 a czynność serca przy 10000. Odpowiada to mniej więcej 4-5 tc i 6 tc. Tydzień ciąży liczymy zawsze od daty ostatniej miesiączki, o ile wiek ciążowy nie zostanie skorygowany na podstawie USG do 12 tygodnia. No i zawsze podajemy skończone tygodnie. JEśli jest 4tc+6 to nie jest to wg ginekologów tydzien piąty tylko nadal czarty ;)

Hej mam nadzieje ze dolacze pisalam jakos na poczatku ale sie nie udalo , teraz kolejne dni plodne 22 mam miec @ wiec trzymajcie kciuki jakby sie udalo to zalape sie na koncowke maja☺ tez chciala zobaczyc bijace serduszko zycze wam spokojnych 9 miesiecy obym i ja doczekala tego momentu

Anno mi gin ostatnio pow, ze pęcherzyk widać przy wartości 1500, moja miała mniej a okazało się, ze był piękny pęcherzyk z plamka:tak:chyba nie ma reguly:no::tak:

Anno, ja też wiem, że pęcherzyk jest widoczny od bety min 1000 a nie 5000, a serduszko zaczyna bic dokladnie 22-24 dni od zapłodnienia.

Justyna to Ty weteranka jesteś! Pogratulować gromadki :) ja tez jutro wizytuje. Trzymam za Ciebie kciuki! :)

Luska to kciuki za Ciebie aby @ sie nie pojawila przez co najmniej najbliższych 9 mscy :)!

Anno dziekuje za dokładne wyliczenia, przydatne informacje :)

Jajeczko u mnie tez spadek wagi w granicy 1kg a nie wymiotuje ani nic więc jestem lekko zaskoczona..

No to chyba czas sie kłaść :) poproszę tez o kciuki jutro kolo 9:30.

Dobrej nocki :*

reklama
Do góry