reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam

Ja dopiero wróciłam do domu, bo byłam z synem u lekarza i w labolatorium. Spędziłam z nim tam prawie 2h, bo tyle ludzi było a bez sensu też jeździć po mieście, bo to dzisiaj duży ruch. Syn się rano budzi a on ma tak powiększony węzeł chłonny, że aż cały spuchnięty z jednej strony.

Magicka witaj. Ja też mam niskie ciśnienie i piję kawę, bo mnie głowa boli, ale funkcjonuję w miarę normalnie. Liliana mi się bardzo podoba to imię.

Niesia_88 ale mysz jak zdechnie to się wysusza wiec nie czuć. To może coś innego?

Basi89 to miłego i spokojnego lotu.

Afrodyta92 w ciąży są takie zachciewajki, że sama czasem jestem zdziwiona.

Evelina89 ja też czuję ruchy gdzieś od tygodnia. Jeszcze nie są mocne i częste ale dość wyczuwalne.

reklama
Magicka i Ewelina ​ja też jestem "wyliczona" na 2 maja ;-) choć z prenatalnych wyszło kilka dni do przodu.

Jak można się dowiedzieć o ciąży w 5 miesiącu ;-) nie wiem, ale różne rzeczy łażą po babach ;-)

Oglądam się i patrze, gdzie polazło te 5 kg- chyba z 1 kg w cycki; ale brzuch mam taki wypukły do przodu, żołądek pod gardłem, że pewnie tam też ;-)
Ruszam się i słodyczy mało- widocznie owoce tuczą ;-) trudno, nie odpuszczę sobie owocków

Przypominam o pozostalych tematach Majoweczek. Nasz galeria troszke stanela w miejscu, nie wstydzmy sie naszych brzuszkow ;)
Kwiat lotosu mamy zakladeczke z lista Majoweczek i tam namy podane terminy, napisz do naszego admina na priv to zostaniesz dodana.

Malutka466 na kiedy wyliczyli Ci termin ? Bo chyba mamy podobnie ja 23-24/05/2016 :)
Z OM wychodzi 21 maj, a z pierwszego usg wyszło mi 26 maja. Położna w kartę ciąży wpisała 21 maja.

Evelina, ja mam wrażenie, że mój brzusio stoi w miejscu :)

Jak któraś chce być dodana do listy, niech napisze tutaj albo wiadomość do mnie :)

Jeśli chodzi o imiona dla chłopca to mam typy Wojciech, Paweł, Maciej. Mój synek ma na imię Bartosz i jestem b. z tego imienia zadowolona bo można sobie różne zdrobnienia z niego robić.Problem mam z imieniem żeńskim.Tak rozmyślam nad Leną, Natalią, Julią. Tylko, że ponoć teraz są one na topie i żeby potem nie było, że pełno dziewczynek o tym samym imieniu. Mojemu m nie podobają się typy moich imion dziewczęcych. On obstaje za Moniką, Mariolą a te z kolei mi się nie widzą. Jak wyjdzie chłopak to szybko sprawa się rozwiąże bo mamy podobne typy a jak dziewczynka to będzie ciężko.

reklama
Malutka mnie możesz wpisać do listy. Termin mam n a 30 maja więc na razie na samym końcu listy. Synka urodziłam 1,5 tyg. przed terminem i teraz też mam nadzieje, że tak będzie.

Do góry