reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam przyszłe mamy :)

wg ostatniej miesiączki jestem w 5+1 :) Beta w 27 dc 99, 30 dc - 420 w 32dc 1350 wtedy również byłam u giekologa ponieważ spadł mi progesteron z 22 do 16 i się wystraszyłam dostałam duphaston 3x1 i widziałam maciupki pęcherzyk 2,3mm. Kolejną wizyte mam 14 września i mam nadzieje że będzie już serduszko no ale zobaczymy :). Czuje się dobrze, nie mam zachcianek, mdłości, jedyne co to czasami boli mnie brzuch jak na okres i piersi są bardziej tkliwe. Mam nadzieje że to nie jest zły znak… Myślicie że powinnam jeszcze tak kontrolnie zrobić sobie bete np w tym tygodniu ?

reklama
Witaj Pola :) świetnie, że do nas dołączyłaś! Przyrost bety prawidłowy :) ja kochana też nie mam wielu objawów i pierwszą wizyte mam w środe. Dziś u mnie 4t6d. Jestem w pierwszej ciąży więc aż tak bardzo się nie znam, ale z tego co mi wiadomo to tkliwe piersi to jeden z pierwszych objawów a pozostałe mogą pojawiać sie z czasem a nie muszą. Jeśli będziesz czuć sie lepiej to dla pewności możesz betke zrobić i sprawdzić przyrost :)

Witaj Pola:tak:masz kolejna wizyte jak ja:-pja nie robie już bety - dostałam za to caly zestaw badan do zrobienia:szok:biedna kieszen:-(mi pokazuje 6 tydz jak wrzucam w kalkulator:tak:

Kasik - to też moja pierwsza ciąża :) Bardzo się boje, tyle sie naczytałam o tych przeklętych poronieniach że masakra ;/ Ale trzeba być dobrej myśli !

Kacha teoretycznie 5 tydz + 1 dzień to też 6 tydzień :) Ja wiekszość badań miałam zrobionych przed ciążą wiec póki co nie musze nic robić :p 14 powinnyśmy zobaczyć juz zarodek a może i serduszko :) To będzie bardzo miły początek tygodnia !!

Witaj Pola i gratuluję. Cieszę się, że póki co nie masz bardziej męczących dolegliwości. Tak jak wspominała Kasik90 tkliwosci piersi to normalny objaw więc się nie martw :) Jak kolejna beta ma Cię uspokoić to ją zrób. Czy nie najważniejszy jest spokój ducha ?

Kachaa87 a badania w ciąży nie są refundowane? Trochę się nie orientuję mam opiekę w luxmed i prócz 16 zł odbijanych z pensji za nic nie płacę.

Jajeczko jak się chodzi na nfz to sa refundowane ale prywatnie niestety nie a teraz na 1 trymestr mam dużo badan:sorry:jedynie grupe krwi mam oznaczona z poprzedniej ciazy:tak:serduszko powinno już bic na kolejnej wizycie ale stresik jest:tak:oby ta ciaza była szczesliwa

reklama
Do góry