reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Słaby dzień mam. Moja starszyzna upadła na kafelki i rozgryzla górną warge. Wygląda jak po botoksie.
dobrze je ciasteczka i pije tzn ze nie boli juz ja tak mocno.
Ja ciagle mam mdłości tak że muszę coś jeść.
chciałabym żeby ten dzień się już skończył.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam drugi trymestr i co...dalej źle się czuje.Jak nie mdłości od rana to wymioty. zjem coś i tak mnie męczy w żołądku ,że i tak potem pawik jest. Myślałam ,że po 13 tygodniu lepiej będzie, ale niestety nie. Mało pije, nie wiem czy nie jestem odwodniona do tego czasem głowa mnie boli. A do szpitala nie uśmiecha mi się iść i leżeć. Jedynie to mogę się zgłosić na kroplówkę ale dłuzej zostać odpada, a nie wiem czy tak można...Miała już któraś taką przygodę z kroplówką...?

współczusia dla wszystkich z mdłościami i wymiotami

powodzenia na wizytach
a ja właśnie siedzę i jem moją upragnioną od wczoraj fasolkę po bretońsku :-D pewnie wieczorem będę miała brzuch jak w szóstym miesiącu :tak:

Hej mamusie!

Kilka dni mnie nie było, po prostu nie miałam sił. Tydzień spokoju od wymiotów i mdłości i nagle powrót wszystkiego, wczorajsze popołudnie to było apogeum, wymioty nawet po herbacie. Ehhh... tracę czasem nadzieję że to kiedyś minie i że jeszcze będę miała kiedyś ochotę coś zjeść. Na razie walczę z każdym posiłkiem. Jakoś mnie ta ciąża nie oszczędza, chyba nie będę tego dobrze wspominać.

Lilla my- nic mi z tych rzeczy nie pomaga.To jest moja pierwsza ciąża, ale nie wiem czy po tym będę w stanie mieć kolejne dziecko. Chciałabym mieć bardzo córkę, ale na pierwszym prenatalnym wyszło ,że niby na 60% będzie syn.Do końca w to nie wierzę jakoś...Będę czekała na bardziej pewniejszą ocenę płci...

Hej ;) czasem zaglądam z ciekawości i tu:p mam termin na 1.06 ale coś czuje że majówka też być mogę :) syna urodziłam dzień przed terminem.
A propo mdłości polecam opaski sea band. mi chyba pomagają a ostatnie kilka tygodni każdy posiłek wymiotowałam

reklama
Malutka wiem, że chciałoby się jak najszybciej oj wiem :-D zobacz ja mam dopiero jutro w 13t 5d bo dziecię o tydzień młodsze więc i tak wyjdzie 12t5d więc też się naczekałam do ostatniej chwili:tak: ale lekarz powiedział, że tak będzie najlepiej to czekam cierpliwie
bineczka ja tak miałam -pojechał tylko na kroplówki i do domu, pani dr chciłam się mnie pozbyć z izby ale jej powiedziałam, ze ja na serio nie marzę o tym, żeby tu zostać ale, żeby mnei trochę podreperowali. Dali kroplówki, w tym czasie zrobili elektrolity -a ze były ok to do domu. To czy chcesz zostać w szpitalu to raczej nie ma znaczenia gdyby wyniki były złe -trzeba się ratować bo będzie tylko gorzej jeśli to odwodnienie.
Wioleta będzie lepiej... ja też tracę nadzieję, raz jest lepiej raz gorzej ale przynajmniej już czasem jest ok!! nie przeszło mi całkiem ale powoli powoli nawet siły mi wracają i staram się ogarnąć chaos jaki panuje dookoła. Będzie lepiej -chociaż wydaje się, ze to nigdy nie nastąpi. Ja już zaraz zacznę 15 tc i co to zmienia? dalej mnie szarpie, ciągnie, niedobrze -ale idzie ku lepszemu.

Do góry