reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

kaylla, z tego co wiem można piwko raz na jakiś czas. Moja znajoma piła nawet codziennie, była w ciąży w te upały, więc takie schłodzone piwko dawało jej ulgę i gasiło pragnienie. Co do rozgadywania moje babcie pochwaliły się chyba każdemu, włącznie z listonoszami :tak:

madzia, też mam prenatalne dzisiaj. Trzymam kciuki. Już wiem, że mężowi udało się oddać krew, więc będzie ze mną.

kameleonleon, ja też wołam o znieczulenie zawsze :D czuję się bezpieczniejsza i jestem spokojna, nie martwię się bólem. Zamykam oczy, otwieram usta i czekam co dentystka będzie robić.

reklama
Cześć dziewczyny.czytam wszystkie wasze posty ale na napisanie czegos od siebie brak czasu.ostatnio bardzo duzo pracuje i musze przystopowac bo zaczelo mi brakowac sily. Nie bede sie odnosic bezposrednio do wypowiedzi kazdej z was bo juz nie pamietam co komu mialam napisac.ale tak ogólnie :
Kaylla nie ma piwa bezalkoholowego ktore ma 0% najsłabszy jest wlasnie lech free a warka radler ma 2,0% alkoholu.
13x13 podziwiam corke ja sie panicznie boje dentysty.a bez znieczulenia nie otworze buzi ;-)
Jak mieszkalam w bloku tez slyszalam sasiada z dolu ktory harczy i steka w łazience i jego babe wiecznie drącą pyska na niego.teraz mieszkam w domu i jedyne co mnie budzi to szczekania i wycie mojego wlasnego wilczura.
Spanie na rogalu to genialna sprawa nie wiem jak ja do tej pory przez cale zycie sie wysypialam!!
U nas seks jak przed ciążą jesli chodzi o czestotliwosc. Chociaz bywa ze w tygodniu jestem za bardzo zmeczona wiec nadrabiamy w weekendy. Seks w ciąży jest super.wszystko bardziej odczuwalne i intensywne!! Jak poczujecie sie lepiej to goraco polecam
:-)
Ja czuje ruchy mojego malca. Tylko wieczorem jak leze spokojnie to czuje takie laskotanie od srodka w podbrzuszu i tak jakby kilka baniek powietrza pękło albo jakby ktos pod woda wypuścił powietrze. I jestem pewna ze to nie jelita bo to zupelnie inny bulgot :-)
Super ze w tym roku jesien taka ladna ciepla i słoneczna. Przynajmniej mozna korzystać i spacerować dopoki jeszcze nie musimy sie toczyc w zaspach.ja nie wiem jak bede funkcjonowala w zimie bo jestem ogólnie fujarą i często przewracam sie na lodzie i slizgam.a teraz to bedzie niedopuszczalne!!
Ja przez ostatnie dwa dni na obiad miałam pomidorowa z makaronem a na drugie dla urozmaicenia makaron w sosie z suszonych pomidorow i tuńczyka ;-) a dzis pyszna pieczarkowa mniaaam.zaopatrzylam sie w sokowirowke i maz mi sok z pomaranczy wyciska.dzien bez soku to dzien stracony.chyba to jedyna moja zachcianka. Zauwazylam ze bardzo pociemnialy mi brodawki.oczywiście moj sie smieje ze jak murzynka mam teraz biust.
Prenatalne mam w czwartek ale jakos sie nie denerwuje poki co.w czwartek moze byc inaczej.
Ten sen z krwawieniem straszny ale sny zwykle sa na odwrot i sie nie sprawdzaja wiec glowa do gory. Mnie dzis moj kot spal na nogach i snilo mi się ze spie w butach narciarskich. A propos nart dotarlo do mnie ze w tym roku ominą mnie narty i deska :-( smutna sprawa.
Miłego dnia :-)

Czacha mi dzisiaj pęka I znów mnie mdli. Mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi objawów pierwszego trymestru. Zrobiłam wczoraj aromatyczne spaghetti do pracy I już wiem, że dziś nawet nie rzucę okiem w jego kierunku

:baffled:

kaylla,
mnie do piwa nie ciągnie, ale gdybym miała ochotę to pewnie wypiłabym taką Warkę Radler. Wino za to wygląda dla mnie przepysznie, ale trzymam się z daleka, chociaż słyszałam opinie, że raz na jakiś czas lampkę wypić można. Wolę jednak nie kusić losu.
13x13, cieszę się, że Twoje samopoczucie się poprawia :)

Trzymam kciukasy za wszystkie dziś wizytujące mamusie :)

waiting4beans - warki radler są różne. Są te standardowe, które mają właśnie 2% alkoholu i jest warka radler, taka niebieska, która ma właśnie 0,0% alkoholu podobno. Nawet na butelce nie ma napisu, że alkohol od lat 18:) Ona jest tylko cytrynowa. Wiem, że to smakuje jak lemoniada, ale ja radlery w sumie lubię i tak rozkminiałam ostatnio, czy to na pewno jest bezalkoholowe:)

A to sory to nawet nie widzialam takiej niebieskiej warki i myslalam ze tylko te 2 sa. I jak jechalam gdzies na impreze i na mnie padla nieprzyjemna rola kierowcy to zawsze Lecha free pilam. Jak sie wypije trzy lechy to na alkomacie w wydychanym powietrzu nic nie wskazuje po czterech cos tam pika.
Jak od czadu do czasu wypijesz troche to nic sie nie stanie. Ja ostatnio na imprezie dostalam slinotokow jak znajomi whiskey cytrynowe pili i musialam napic sie malusienkiego lyczka bo chyba bym sie tam przekrecila od zapachow. Potem mi sie odbijala tym whiskaczem przez caly wieczor :-) z reszta ja bardzo rzadko ale czasem jak gdzies idziemy to napije sie od mojego lyka czy dwa piwa albo wina ( oprocz tego whiskey to nie probuje jakis wysoko %) nawet w ten weekend idziemy na impreze i wlasnie tez zamierzam saczyc przez caly wieczor lecha free ( w czwartek jak pojde do lekarza to sie spytam dla uspokojenia sumienia) :-)

A mi dzisiaj w nocy dość dobrze się spało.Nawet mi się śniło, że byłam na usg i widziałam bardzo wyraźnie dzidziolka- dziewczynkę.W tej ciąży mam tak b. silne przeczucia, że to dziewczynka. Myśleliśmy w sumie o chłopcu aby synuś miał kompana.Ale nie ważne jaka płeć byleby było zdrowe. Macie jakieś przeczucia co do płci? W pierwszej ciąży czułam, że chłopak i się sprawdziło.
Rano czułam się dobrze, póki nie zaczęłam myć zębów. Mięta na mnie działa odrzucająco. Miałam 3 razy odruch wymiotny. Mam teraz problem z załatwieniem się i czuję się dyskomfortowo.
Co do zachcianek za mną chodzi rosół i frytki. Pomidorową już przechodziłam. Jak zrobiłam zupę 2 tyg. temu to tego dnia 3 talerze jej zjadłam.Ogólnie jakoś apetyt mi zmalał. Już nie jestem wiecznie głodna. Chyba to przez te mdłości.
Jeśli chodzi o sexik to rzadziej u nas. Jak już coś to korzystamy kiedy weekend, wtedy synek jedzie do dziadków. Ale raz nac 2 tyg.wychodzi bo ja strasznie zmęczona jestem. A mojemu marudzę to jemu też pewnie się odechciewa. Czekam na ten drugi trymestr bo mam nadzieje, że odzyskam energię. W piątek wizyta u ginki. Mam nadzieje, że z moimi wynikami wszystko ok i tam w środku też.

Ja radlera 0% pije czesto do towarzystwa meza który pije piwo. Ja w ogole piwosz jestem i cierpię strasznie teraz jego brak. W tamtej ciazy w upały to nawet ta Warkę 2% pilam. Wtedy nie było jeszcze tej 0%. Zwykle piwo bezalkoholwe jest dla mnie obrzydliwe i nie przełknę go. Choc jest taka Bawaria 0%.

Kciuki za wszystkie prenatalne dzisiaj!!!!

Współczuje koszmarnych snów. Ja tez sie mecze. Albo koszmarne sny albo zle mysli i bezsenność.

Dzień dobry! Jeżu jaki mam dzień! Głowa mi pęka, zrobiły mi się wstrętne zajady, beczalabym cały czas i mdli mnie strasznie. Chyba przechwalilam...:( co do piwek to mnie jak nigdy ciągnie do karmi. I chociaz palenie rzuciłam przed potwierdzeniem ciąży, bo "przestało" mi "smakować" to ostatnio ciągnie mnie do śmierdzieli okrutnie. Los ciężarówek jest niesprawiedliwy;D

Mnie jeszcze mdlosci trzymaja glownie wieczorami... Ale energii juz jakby wiecej bo cos tam czasem juz posprzatam, porobie :) tylko wieczorami jestem nie do zycia i spie jak maly jeżyk. Apetyt niby juz lepszy choc wiekszosc mies omijam nadal. Pasztet rzadzi! Na pomidorowke faze tez przechodzilam... nagotowalam caly gar i po jednym dniu juz nie moglam na nia patrzec... Teraz mi sie barszczu chce (chyba przez braki w zelazie) i juz mam zamowiony na sobote u tesciowej :D mmmm
Nie przypominajcie mi o dentyscie bo az sie boje jakie szkody poczynilo moje karmienek piersia przez rok i ten pierwszy trymestr... A ja bezznieczuleniowa jestem :/ bardziej sie igly boje niz bolu wiec wszystko na zywca :/

Ciesze sie ze Wam juz dziewczyny lepiej powoli i oby kazda tego juz doswiadczyla bo w koncu 2 trymestr to ten najlepszy :D

Powodzenia na dzisiejszych prenatalnych! :)

reklama
Bez paniki z ty piwem serio.
Ja teraz tak nie mam ale z córką -już kiedyś pisałam -jak nei wypiłam łyka takiego gorzkiego piwa na wieczór to umierałam
lekarz powiedział prosto -skąd się wzięło że kobiecie w ciąży się niczego nie odmawia? właśnie po to, żeby nie czuła się źle i pokrzywdzona

Słuchajcie tak wpadłam bo mi macki opadły, wyskoczyła mi reklama tej bazy
https://www.feedo.pl/sklep/wozki-i-...book&utm_medium=cpc&utm_campaign=REM-produkty
i myślę sobie -jak może być lepiej w tym kraju skoro ja 6 lat temu w tej cenie to kupiłam i bazę i fotelik do tego...

i jeszcze to
Ile Polska daje na dzieci? Nie zgadniesz! - Finanse - WP.PL

Mi tez śnią się głupoty aż się dziwię że coś takiego mój mózg potrafi wygenerować:-D:-D:-D

PS co do kłótni z gorszą połową, nasza poranna dyskusja
Ja -dobrze, że masz jutro wolne to trochę ogarniemy bałagan
M -ale ja mam wolne, żeby trochę odpocząć
Ja (jedynie zdziwione spojrzenie)
M -no Ty się już trochę lepiej czujesz....
Ja -czyli to znaczy, że mnie do pługa można zaprzęgać TAK!!!!

M -dobra, z babą w ciąży nie pogadasz, nic już, dobre, leż ja posprzątam

Do góry