reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej:tak:
Gratuluje udanych wizyt:tak:same dobre wiesci;-)na prenatalnym tez miałam nikla nadzieje, ze może lekarz co podejrzy to odburknal, ze to nie jest przedmiotem badania i na określanie plci przyjdzie jeszcze czas:sorry:
Katar chyba od corki zlapalam:wściekła/y:chyba wole mieć już gardlo chore niż katar...
Niesia co do 2 trymestru to pisza roznie - raz, ze od 13 tc a raz ze od 14 i w sumie tez nie wiem komu wierzyc?jedynie co do tyg to mój gin liczy, ze jak jestem np. w 12tc i 3 dniu to jest to 12 tydz ciąży( pow, ze licza się skończone tyg)

reklama
Dziewczyny całkowicie się z wami zgadzam. Z tego co ja zauważyłam to ludzie jak potrafią to oszukują, robią przekręty ale co w tym jest najlepsze to nigdy nie mają problemów z prawem.A ci co starają się wszystko legalnie robić spotykają ich nie miłe niespodzianki.

A jak dziewczyny dzisiaj się czujecie?ja dziewczyny zaczęłam 14 tydzień i jak były mdłości tak dalej są, do tego wymioty od czasu do czasu. W sobotę przeprowadzamy się na nowe mieszkanie i nie wiem jak dam radę czuć płyn do naczyń. Dzisiaj po proszku do prania byłam już puszczać pawika. Masakra. Jak ja bym chciała, żeby to się skończyło już. A najgorsze w tym ,że boję się coś zjeść bo zaraz mdłości i nie tylko...

Hej:tak:
Gratuluje udanych wizyt:tak:same dobre wiesci;-)na prenatalnym tez miałam nikla nadzieje, ze może lekarz co podejrzy to odburknal, ze to nie jest przedmiotem badania i na określanie plci przyjdzie jeszcze czas:sorry:
Katar chyba od corki zlapalam:wściekła/y:chyba wole mieć już gardlo chore niż katar...
Niesia co do 2 trymestru to pisza roznie - raz, ze od 13 tc a raz ze od 14 i w sumie tez nie wiem komu wierzyc?jedynie co do tyg to mój gin liczy, ze jak jestem np. w 12tc i 3 dniu to jest to 12 tydz ciąży( pow, ze licza się skończone tyg)

A mi zawsze lekarz mowi ze np 9tc i 3 dni to jest 10

A mi na prenatalnych pani doktor pow ,że na 60 % syn.Ale ja raczej w to nie wierzę jeszcze.Dopiero gdy pojadę na drugie prenatalne i wyjdzie w 100% pleć to wtedy będę tego pewna. Znajomej raz powiedzieli,że córka teraz ,że syna będzie mieć....Więc trochę to takie gdybanie ich jest.

Witam majowe mamy.. Jestem w 10t4d. mam termin na ok 26.05
Witaj!! Jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży :) Termin wyliczony przez gina 26 maja, a z ostatniego usg wyszło mi 22 maja już.

Ja Wam powiem, że mdłości nie mam, ale np wczoraj zjadłam przed snem jabłko. I chyba skórka mi się przykleiła, bo biegłam do toalety.
Dziś kiepsko spałam, od 7 już po rusztowaniach chodzili, a zasnęłam po 1 chyba.

Dostałam już odpowiedź od PZU :) Kasa pokryje chociaż leki, które kupowałam :D

EDIT: Co do tego, który tydzień i wgl. Ja korzystam z kalendarza bellybestfriend i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tygodniu już. I tak samo ginekolog mówiła. Tam pokazuje mi, że II trymestr zacznę 14 listopada.

Ostatnia edycja:
Witaj!! Jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży :) Termin wyliczony przez gina 26 maja, a z ostatniego usg wyszło mi 22 maja już.

Ja Wam powiem, że mdłości nie mam, ale np wczoraj zjadłam przed snem jabłko. I chyba skórka mi się przykleiła, bo biegłam do toalety.
Dziś kiepsko spałam, od 7 już po rusztowaniach chodzili, a zasnęłam po 1 chyba.

Dostałam już odpowiedź od PZU :) Kasa pokryje chociaż leki, które kupowałam :D

EDIT: Co do tego, który tydzień i wgl. Ja korzystam z kalendarza bellybestfriend i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tygodniu już. I tak samo ginekolog mówiła. Tam pokazuje mi, że II trymestr zacznę 14 listopada.

Idziemy równo bo mi sie pierwszym trymestr zaczyna 13 listopada [emoji85]

Cześć dziewczyny...u mnie samopoczucie ok żyje nadzieja że plamienia nie wrócą od dziś już nie biore duphastonu.
Ogarnelam trochę mieszkanko i zaraz szykuje się na badania kurcze to już dziś nerwy są ale małe...
Myślę o tym cały czas co powie lekarz..
już chciałabym być po zleci jakoś.
Trzymajcie kciuki napiszę po....
pozdrawiam

reklama
Heeejjjj
Gorszy dzień mam dziś... ale to przynajmniej utwierdza mnie w przekonaniu, że z maluchem wszystko ok... skoro od rana wiszę nad wc
Jutro zaczynam 14tc, nawet licząc że dzidzia jest o tydzień młodsza -zaczynam 13tc... maaatttko już chyba dosyć tych atrakcji
o 14.45 lekarz -choć nie liczę na żadne rewelacje, ot taka wizyta, nie zarezerwowałam usg wiec

Wioleta93 super wieści, a czy Ty już się lepiej czujesz??
Justyna Siorek fantastycznie!!!
GosiaLew no zależy, kolega M mówi tak -co to dla mnie 500 zł? skoro zarabia 300 tys. miesięcznie, to go nie zachęci do posiadania dzieci, ale ulgi w podatkach i inne zasady rozliczania już tak.
jajeczko89 nie sądzę, żeby takie były a jeśli są to pewnie kwota składki jest ogromna...
itucha nawet sobie nie wyobrażasz na jakie bzdury są marnotrawione nasze pieniądze, z tego niejedno 500 zł byśmy mogły dostać...
kameleon gratuluję zdrowego syna!!!!
Niesia_88 mi lekarz mówił o tym właśnie -że dziecko w 1 trymestrze nie nadrabia -to kwestia pomiaru. W 1 trymestrze dzieci rosną identycznie dopiero od 2 to się zmienia i jedno zwalnia drugie przyspiesza, dlatego już wtedy nie zmienia się terminu porodu
Tirli zazdroszczę tego jedzenia ech... fryzjer u mnie też odpada póki co, aromaty by mnie zabiły
Marcelina ja nadrabiam mdłościami za Ciebie...
bindeczka ja się ratuję rennie i gumą miętowa do żucia. Na 100% wiadomo na połówkowym jak już się pokaże, wcześniej to też nie liczę na nic.
Sylwia.ka witaj!
Mlutka dzięki za stronkę jest super

Ale mi się chce tatara!!!! o matko!!!!!!

Do góry