reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hej:tak:
Gratuluje udanych wizyt:tak:same dobre wiesci;-)na prenatalnym tez miałam nikla nadzieje, ze może lekarz co podejrzy to odburknal, ze to nie jest przedmiotem badania i na określanie plci przyjdzie jeszcze czas:sorry:
Katar chyba od corki zlapalam:wściekła/y:chyba wole mieć już gardlo chore niż katar...
Niesia co do 2 trymestru to pisza roznie - raz, ze od 13 tc a raz ze od 14 i w sumie tez nie wiem komu wierzyc?jedynie co do tyg to mój gin liczy, ze jak jestem np. w 12tc i 3 dniu to jest to 12 tydz ciąży( pow, ze licza się skończone tyg)

reklama
Dziewczyny całkowicie się z wami zgadzam. Z tego co ja zauważyłam to ludzie jak potrafią to oszukują, robią przekręty ale co w tym jest najlepsze to nigdy nie mają problemów z prawem.A ci co starają się wszystko legalnie robić spotykają ich nie miłe niespodzianki.

A jak dziewczyny dzisiaj się czujecie?ja dziewczyny zaczęłam 14 tydzień i jak były mdłości tak dalej są, do tego wymioty od czasu do czasu. W sobotę przeprowadzamy się na nowe mieszkanie i nie wiem jak dam radę czuć płyn do naczyń. Dzisiaj po proszku do prania byłam już puszczać pawika. Masakra. Jak ja bym chciała, żeby to się skończyło już. A najgorsze w tym ,że boję się coś zjeść bo zaraz mdłości i nie tylko...

Hej:tak:
Gratuluje udanych wizyt:tak:same dobre wiesci;-)na prenatalnym tez miałam nikla nadzieje, ze może lekarz co podejrzy to odburknal, ze to nie jest przedmiotem badania i na określanie plci przyjdzie jeszcze czas:sorry:
Katar chyba od corki zlapalam:wściekła/y:chyba wole mieć już gardlo chore niż katar...
Niesia co do 2 trymestru to pisza roznie - raz, ze od 13 tc a raz ze od 14 i w sumie tez nie wiem komu wierzyc?jedynie co do tyg to mój gin liczy, ze jak jestem np. w 12tc i 3 dniu to jest to 12 tydz ciąży( pow, ze licza się skończone tyg)

A mi zawsze lekarz mowi ze np 9tc i 3 dni to jest 10

A mi na prenatalnych pani doktor pow ,że na 60 % syn.Ale ja raczej w to nie wierzę jeszcze.Dopiero gdy pojadę na drugie prenatalne i wyjdzie w 100% pleć to wtedy będę tego pewna. Znajomej raz powiedzieli,że córka teraz ,że syna będzie mieć....Więc trochę to takie gdybanie ich jest.

Witam majowe mamy.. Jestem w 10t4d. mam termin na ok 26.05
Witaj!! Jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży :) Termin wyliczony przez gina 26 maja, a z ostatniego usg wyszło mi 22 maja już.

Ja Wam powiem, że mdłości nie mam, ale np wczoraj zjadłam przed snem jabłko. I chyba skórka mi się przykleiła, bo biegłam do toalety.
Dziś kiepsko spałam, od 7 już po rusztowaniach chodzili, a zasnęłam po 1 chyba.

Dostałam już odpowiedź od PZU :) Kasa pokryje chociaż leki, które kupowałam :D

EDIT: Co do tego, który tydzień i wgl. Ja korzystam z kalendarza bellybestfriend i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tygodniu już. I tak samo ginekolog mówiła. Tam pokazuje mi, że II trymestr zacznę 14 listopada.

Ostatnia edycja:
Witaj!! Jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży :) Termin wyliczony przez gina 26 maja, a z ostatniego usg wyszło mi 22 maja już.

Ja Wam powiem, że mdłości nie mam, ale np wczoraj zjadłam przed snem jabłko. I chyba skórka mi się przykleiła, bo biegłam do toalety.
Dziś kiepsko spałam, od 7 już po rusztowaniach chodzili, a zasnęłam po 1 chyba.

Dostałam już odpowiedź od PZU :) Kasa pokryje chociaż leki, które kupowałam :D

EDIT: Co do tego, który tydzień i wgl. Ja korzystam z kalendarza bellybestfriend i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tygodniu już. I tak samo ginekolog mówiła. Tam pokazuje mi, że II trymestr zacznę 14 listopada.

Idziemy równo bo mi sie pierwszym trymestr zaczyna 13 listopada [emoji85]

Cześć dziewczyny...u mnie samopoczucie ok żyje nadzieja że plamienia nie wrócą od dziś już nie biore duphastonu.
Ogarnelam trochę mieszkanko i zaraz szykuje się na badania kurcze to już dziś nerwy są ale małe...
Myślę o tym cały czas co powie lekarz..
już chciałabym być po zleci jakoś.
Trzymajcie kciuki napiszę po....
pozdrawiam

reklama
Heeejjjj
Gorszy dzień mam dziś... ale to przynajmniej utwierdza mnie w przekonaniu, że z maluchem wszystko ok... skoro od rana wiszę nad wc
Jutro zaczynam 14tc, nawet licząc że dzidzia jest o tydzień młodsza -zaczynam 13tc... maaatttko już chyba dosyć tych atrakcji
o 14.45 lekarz -choć nie liczę na żadne rewelacje, ot taka wizyta, nie zarezerwowałam usg wiec

Wioleta93 super wieści, a czy Ty już się lepiej czujesz??
Justyna Siorek fantastycznie!!!
GosiaLew no zależy, kolega M mówi tak -co to dla mnie 500 zł? skoro zarabia 300 tys. miesięcznie, to go nie zachęci do posiadania dzieci, ale ulgi w podatkach i inne zasady rozliczania już tak.
jajeczko89 nie sądzę, żeby takie były a jeśli są to pewnie kwota składki jest ogromna...
itucha nawet sobie nie wyobrażasz na jakie bzdury są marnotrawione nasze pieniądze, z tego niejedno 500 zł byśmy mogły dostać...
kameleon gratuluję zdrowego syna!!!!
Niesia_88 mi lekarz mówił o tym właśnie -że dziecko w 1 trymestrze nie nadrabia -to kwestia pomiaru. W 1 trymestrze dzieci rosną identycznie dopiero od 2 to się zmienia i jedno zwalnia drugie przyspiesza, dlatego już wtedy nie zmienia się terminu porodu
Tirli zazdroszczę tego jedzenia ech... fryzjer u mnie też odpada póki co, aromaty by mnie zabiły
Marcelina ja nadrabiam mdłościami za Ciebie...
bindeczka ja się ratuję rennie i gumą miętowa do żucia. Na 100% wiadomo na połówkowym jak już się pokaże, wcześniej to też nie liczę na nic.
Sylwia.ka witaj!
Mlutka dzięki za stronkę jest super

Ale mi się chce tatara!!!! o matko!!!!!!

Do góry