reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
kameleonleon, moja fasolka też ostatnio wystrzeliła. W równo 10 tc miała niespełna 3 cm, a na usg w 12t4d było już 7,01 cm I wygląda na to, że teraz jest znacznie większa niż wskazuje termin OM. Patrzyłam na siatki centylowe I niby wszystko w normie. Czytałam, że dzieci od początku drugiego trymestru zaczynają rosnąć w różnym tempie. Już nie idzie to tak równo. Dziś mam wizytę I szczegółowe omówienie usg genetycznego, może poproszę gina, żebyśmy dzisiaj też malucha zmierzyli :)

Powiem Wam, że porównując to jak czułam się 2 tygodnie temu, a jak się czuje teraz to jest po prostu NIEBO A ZIEMIA. Mdłości jeszcze czasem się pojawiają, ale są słabe I chwilowe. Czuje, że odzyskałam swoje życie :-)

Niesia_88 to zazdroszczę lepszego samopoczucia, bo ja mam wrażenie że u mnie gorzej. Dodatkowo pojawiły się zawroty głowy i ogólnie jest mi słabo.

Co do terminu porodu to właśnie dlatego najczęściej zostawia się z om, bo potem to dzieci różnie rosną. Chyba ze ciąża od początku wygląda na młodszą lub starszą.

oj dawno nic nie pisalam, ale czytalam was na biezaco. ja tak siedze w domu jak u pana Boga za piecem. w poprzedni piatek bylam u fryzjera na farbowanie wlosow, wczoraj na regulacje i henne brwi no i zageszczenie rzes. w koncu wygladam jak czlowiek. moja cera sie odrobine uspokoila z tymi wypryskami, mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. za to paznokcie rosna u mnie jak szalone. w sobote jedziemy na tydzien do pl na urlop. mam nadziee ze jakos bez wiekszych atrakcji przejade 1250 km w aucie.

Dziewczyny, tak technicznie rzecz biorąc - jak dziś mam wg. suwaczka równo 13 tc to dziś oficjalnie zaczynam II trymestr? Jak to się liczy?

szyszunia też bym się chętnie wybrała do fryzjera (daleko nie mam piętro niżej do teściowej) ale jak czuje te typowe zapachy to nie mogę :eek:
ja ostatnio mam straszny apetyt aż muszę się hamować żeby nie przesadzić- wczoraj zrobiłam schab ze śliwką ukroiłam sobie plasterek żeby ostygł a w między czasie ukroiłam sobie kawałek ciasta. Siedzę i jej to ciasto mąż mnie po coś zawołał do kuchni a ja ciach kawałek schabu- m się śmieje że ciasto mięsem zagryzam a ja mu na to że jeszcze bym chętnie śledzia ze śmietaną zjadła. M stwierdził że zwariuje ze mną.

Mi mdlosci juz tez minęły chyba na dobre , teraz mam jedynie cos takiego ze cos bym zjadła ale nie wiem co a jesli cos wymyślę to i tak mi to nie smakuje [emoji20] no i jeszcze potworne zmęczenie..... Ciagle.

reklama
Do góry