reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dzień dobry mamusie :)za mną kolejna bezsenna noc... Nie mogę spać boli mnie kręgosłup i to ciągle chodzenie na siku... Wy tez tak macie ?? Kiedys spalam jak si normalnie dlugo lubiłam spac a teraz męczarnia :-(

madzia wstaję w nocy na siku ;-) a kręgosłup mnie nie boli- śpię na tym rogalu ;-) świetna poducha na ciążę i nie tylko uważam
13x13 no biedna jesteś bardzo, ja mam doły, ale przy wiecznym pawiu to nie ma porównania... nie lubię być w ciąży i czekam na jakieś wyjście z sytuacji ;-) na razie mogę wyjść tylko drzwiami ;-) z siebie...
.
Byłam dziś na prenatalnych - to mnie też denerwowało jednak. Jak zobaczyłam baby w ciąży z pierwszym dzieckiem po 40 - tce to poczułam się jak młody Bóg i wieloródka pełną gębą ;-) no muszę powiedzieć, że przynajmniej z wyglądu ciąża mi służy i jak sobie popatrzyłam, to nie jest źle; wyprysków zero, skórka głaciudka, tylko charakter bardziej wredny, ale tego na pierwszy rzut oka nie widać ;-) W każdym razie - dzidzia wszystkie rączki i nóżki ma, narządy ok, jakiś tam pomiar "przeziorności" bardzo ładnie- doktor mówi, że wszystko "bardzo ładnie", ale opis dostanę dopiero za 10 dni z wynikami krwi, bo coś tam zestawiają. W każdym razie jakoś mnie to uspokoiło.
Wstawałam o 6.30 więc jestem wykończona, ale nadzieja na zdrowe dziecko jest ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja po wizycie i cóż...
smutno mi, cały czas mam plamienia, duphaston w końcu zmieniłam na luteinę bo jaki sens łykać te prochy jak zaraz je zwymiotuję...
lekarz kazał być dobrej myśli ale jak tu nie zwariować.. mam leżeć, leżeć i leżeć
i wszystko okaże się 04.11 na badaniach genetycznych...
lux med nie prowadzi tak skomplikowanych ciąż więc wracam do swojego lekarza -niestety prywatnie, plus jest taki że z karta ciąży na skierowania wystawione przez innych lekarzy mogę wykonywać wszystkie badania w pakiecie lux med. To dobrze, bo już miałam przed oczami te koszty prywatnych skierowań i prywatnych badań.

Malutka jeśli moze Ci to pomóc to korzystaj z pomocy, wiem że po porodzie niektórym mamą taka pomoc się przydaje
Basi89 ja też późno chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam, tam mówili dużo ciekawych rzeczy, które można zastosować wcześniej, wykorzystać wcześniej dlatego plułam sobie w brodę że poszłam już prawie pod koniec ciąży
Wioleta93 może to też nerwy, nerwy wzmagają nudnosci i wymioty, mi pomaga rennie -bardzo, jak mi niedobrze to biorę pastylkę i jest lepiej
bineczka ja nie pomogę z proszkiem
kasik90 super!!! moja Alicja w 17tc na 100% była chłopcem hehe
Szpillka a co za różnica i tak będziesz kochała nad życie! ja pamiętam jak w szpitalu podali mi dziecko i położna zapytała "nie chce pani na 100% wiedziec czy chłopczyk czy dziewczynka??" a ja popatrzyłam na to małe sino-czerwone, pomarszczone stworzenie i powiedziałam jej "a co to za różnica" i tak wpadłam po uszy
kameleon udanej wizyty
kaylla na pewno są w porządku, nic się nie martw
Maui ja poszłam wczoraj w Twoje ślady i załapałam doła, ryczałam z 3h... bo już nie mam siły -ani normalnie funkcjonować, ani z dzieckiem się pobawić, ani zrobić cokolwiek a teraz jeszcze nie wiadomo co z tym krwawieniem... oszaleć można

Alicja już gada do brzucha, upiera się, że to Zosia i życzy jej miłego dnia, kolorowych snów i żeby mamie dała trochę odpocząć... a ja jak to warzywo leżę i myślę czy wszystko ok.
Jutro idę do lekarza swojego starego, prowadził moje 2 poprzednie ciąże i jakoś chyba bezpieczniej się poczuję z nim..

13x13 ja poprostu chciałabym mieć już brzuszek:) wiec do szkoły rodzenia wybieram sie w styczniu, to będzie start naszej drugiej połowy:D a i przy pierwszej ciąży uczestniczyłam w takiej szkółce, wiec dla mnie będzie to poprostu zabicie czasu i spotkanie z ludźmi :)
Dziś usg tarczycy, ostatnio na badanie krwi ucywilizować lekarza czekałam prawie dwie godziny.... Mam nadzieje ze dziś pójdzie sprawniej:/ jakoś nie mogłam sie pozbierać z łóżka:p i dopadł mnie katar i dziwne pieczenie w gardle... Uroki jesieni.
Miłego dnia!

13x13 nie wiedzialam ze mozna badania na lux med musze o to dopytac bo ja ich tyle mam ze juz boje sie liczyc. U mjie jest tak w pakiecie ze z faktura mam 70 % refundacji za wizyte usg do 450 zl w kwartale. O badania musze zapytac, a ciaze prowadze prywatnie bo wiem ze mam lepsza opieke lekarza ktory mnie zna i moje przejscia i mam go na biezaco a to dla mnie wazniejsze niz kasa..

Z tym krwiakiem to mozna plamic jeszcze jakis czas, nie wchlania sie tak szybko, znajoma wyszla ze szpitala po 2 tyg bo miby juz nie plamila i wtedy sie z niej wylala taka brunatna krew- bardzo duzo , wrocila przerazona do szpitala i sie okazalo ze calkowicie sie oczyscilo i juz wszystko bylo ok, a wygladalo to przerazajaco. Lez lez i tylko do wc, zadnych kapieli i sie postaraj nie denerwowac, wiem jskie to trudne. Bierzesz tez nospe? Dużo tej luteiny? Jeszcze jak plamisz to nie powinno sie brac dopochwowej tylko doustna, ale znowu wymiotujesz. Mi lekarz polecal tez taki progesteron podawany podskornie gdyby luteina byla za slaba, ale okazalo sie wystarczajaco.

A ja dzis po raz pierwszy od daaaaawna przespalam cala noc, ale sie ciesze no myslalam ze juz jestem skazana na bezsennosc. I jak nie zjem co 3 h to x glodu mnie brzuch boli, wczoraj o 23 jadlam kanapke a rano obudzilsm sie mega glodna.

Basi ja się zastanawiam czy drugi raz iść ale M bardzo chce bo to jego pierwszy raz więc może na styczeń też się zapiszemy gdzieś, tylko co wtedy z córką począć....

kameleon własnie dla Ciebie o tym napisałam, mnie pani dr od razu poinformowała, ze wpisuje mi w zaleceniach prowadzenie ciąży w klinice preferencyjnej (innymi słowy -umywamy ręce bo po co nam problemy w prywatnej klinice) ALE z kartą ciąży wszystkie badania jakie muszą być wykonywane w ciąży mam w pakiecie i mogę je robić na podstawie zlecenia zewnętrznego lekarza. W sumie to logiczne bo nie umawiam się na sztukę do ich lekarza tylko po to, żeby przepisać skierowania -a tak bym pewnie roiła bo wiem jakie to są koszty pod koniec:szok:

Nie umiem dziecku sniadania zrobic.... Co sie do kuchni zblize to mam odruch wymiotny :/ siedze w kibelku i czekam na rzyg a moje biedactwo nie wie o co chodzi jeszcze i tylko pyta "cio mamusiu cio" :( :( obiadu dzis nie bedzie!
Wam juz powoli mijaja te rzygawki a ja jestem teraz w najgorszym czasie. Byle do 14 tygodnia...
Bylam w poniedzialek upuscic troche krwi, wczoraj odebralam wyniki i juz mam anemie :/ ostatnio mnie dopadla dopiero w 3 trym. No to ladnie sie zaczyna... Ale przynajmniej mam wytlumaczenie na pismie mojego samopoczucia pt "zwlok w dzien i noc". Pomarudzilam.

Ciesze sie z wszystkich udanych badan :) oby tak dalej :)

13x13 Ty i tak duzo wytrzymujesz. Na Twoim miejscu ryczlabym nie 3h a 24h... Trzymaj sie i nie martw.

Ide robic kolejne podejscie do kuchni... Trzymajcie kciuki :D

Hej!

Ja wczoraj wróciłam do pracy. Mdłości I brak energii (odpukać!) odpuściły. Chyba wracam do żywych.

Męczy mnie za to codziennie ból głowy. Czy jest jakiś limit zażywania APAPu? Biorę 1 tabletkę dziennie ostatnio, bo inaczej pękłaby mi czaszka.

13x13, trzymam za Ciebie kciuki.

Hej!
U
Ja wczoraj wróciłam do pracy. Mdłości I brak energii (odpukać!) odpuściły. Chyba wracam do żywych.

Męczy mnie za to codziennie ból głowy. Czy jest jakiś limit zażywania APAPu? Biorę 1 tabletkę dziennie ostatnio, bo inaczej pękłaby mi czaszka.

13x13, trzymam za Ciebie kciuki.

Apap 1max 2 dziennie po 4 h . Czasem bierze sie przez tydzien przy grypie np.

Ja 2 tyg temu mialam bol przez 3 dni myslalam ze sie wsciekne i tez na apapie sie skonczylo choc kiedys na mnie nie dzialal.

reklama
Dziewczyny powiedźcie mi jak to jest, gdy urodzi się dziecko dostaje się tysiąc zł becikowego, ale słyszałam ,że można dostać jeszcze jeden tysiąc tylko nie wiem gdzie to załatwiać i to zależy podobno od dochodów które się ma.Macie o tym jakieś pojęcie???

Do góry