reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Marcelina to dobrze że byłaś i sie uspokoiłaś. Mnie też dziś od rana jakoś tak pobolewa brzuszek , na razie nie biore nospy moze przejdzie jak nie to wezmę. Jutro rano zrobie jeszcze progestero.
n i mocz i po poludniu mam wizyte u lekarza w sumie po 4 tyg ( w miedzy czasie tylko byłam na tetno).

Zobaczymy jak ze mna bedzie przytyciem bo na razie na minusie, mama przytyła mało ale kiedys to wogole sie małe dzieci rodziły. Siostra za to dużo ale dzieciaczek wazyl 6 kg.

reklama
Ja startuję już z nadwagą i dlatego mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż 10-12 kg, póki co spadły mi 3 kilogramy ale właśnie rozpoczęłam 2 trymestr więc dopiero teraz wszystko się zaczyna ;)

Hej:tak:
U mnie tez paskudna pogoda:eek:dobrze, ze nie musze nigdzie wychodzic:tak:od 3 dni zauwazylam, ze rano mam taka jakby zwinieta kulke po lewej str:tak:z corka tez tak mialam:tak:

Ja przytyłam w ciąży z synem jakieś 7 kg. Ale byłam przez 4 miesiące na diecie i w 5-6 miesiącu najpierw schudłam 2 kg a potem na końcu 2 kg na drobiazgi. Ale cały czas dieta niskowęglowodanowa.

Ja to cały czas czuje się tak se. Wczoraj wieczór miałam przyjemny w miarę, czułam się ok.

Na katar można sobie psikac wodą morską, jak niemowlaka albo polecam inhalacje nawet z soli fizjologicznej.

A ja wstalam ale powiem wam ze przez jakiś tydzień cierpię na bezsenność i wstaje z bolącym kręgosłupem. Wczoraj czułam tez takie ciągnięcie brzucha i jajników ból ale juz minęło, czytałam ze to macica sie powiększa i latam do kibelka siku co chwila :) ale cieszę się ze nie mam mdłości ani wymiotów :) a wam wspolczuje jeszcze troszkę i minie będziemy tylko rosły. Ja póki co przytylam 1kg ale mam tendencje to tycia i ograniczam jedzonko bo tez sue boje ze przytyje jak mama 25kg

... Ej ja przybrałam 25kg w pierwszej ciąży... Nie żarłam cały czas jak to któraś napisała...;( i pracowałam 40h tygodniowo.... jeździłam na rowerze... I chociaz to aż 25kg to 3mc po porodzie moja waga wróciła do50kg. Boje się powtórki z rozrywki, dlatego tym razem odmawiam sobie fastfoodow, chipsów, nie pije słodkich napojów, nie jem słodyczy, ograniczyłam cukier... I chociaz jak piszecie mam dzika ochotę, to nie żre... I chociaz mam zakwasy, ćwiczę trzy/ cztery razy w tygodniu pilates.
I dziś z racji pięknej pogody A. zabiera mnie na plaże:) Hurra!

Wczoraj poszlam na zakupy, musze sie zaczac rozgladac za wiekszymi rozmiarami bluzek i spodni. Na razie mieszcze sie w najluzniejsze ale pewnie niedugo to potrwa. Jak sie wczoraj zobaczylam w duzym lustrze sklepowym to troszke mi sie zrobilo przykro... ja wiem ze to dzidzia, ale czuje sie troche tak jakbym robila sie gruba z zaniedbania. Na razie wygladam jakbym za duzo jadla. Wszyscy mi mowia ze nic po mnie nie widac ale robie sie powoli bezksztaltna. Mam tylko nadzieje, ze nie zrobie sie ogromna bochyba trudno mi bedzie sie z tym pogodzic. Troszke czuje sie nieatrakcyjna i malo kobieca :(( umowie sie do fryzjera to moze zrobienie wlosow podniesie mi troche samopoczucie.

Dzisiaj zaplanowalam sobie caly dzien spacerki i spedzenie milo czasu na dworze, a tu oczywiscie pogoda pokrzyzowala plany :/
Tez pomyslalam, ze moze basen, ale boje sie z tym moim pecherzem; moze samych chlopakow wysle a ja w tym czasie sobie jak zwykle poleniu****e:)
Odnosnie badan progresteronu, lekarz przepisuje skierowanie czy robicie prywatnie? Niedlugo WKONCU zakoncze brac duphaston i chyba dobrze by bylo skontrolowac czy progresteron jest w normie. Nic, zapytam sie mojej doktorki moze da mi skierowanie, a jak nie to chyba sam a dla siebie zbadam - majatku chyba na to nie strace ;)
Marcelina bardzo dobrze, ze pojechalas. Po co mialas sie csly czas denerwowac, a tak wiesz, ze wszystko jest wporzadku.

Pozdrawiam wszystkie Brzuchatki i zycze spokojnej niedzieli!:)

Szpilka ja też mam brzuch taki jakbym przytyłam póki co a waga bez zmian. Nawet jak się pomaluje to wydaje mi się ze gorzej wyglądam niż przed ciąża. No ale, jak się brzuszek pojawi taki ciążowy to będzie lepiej. Poza tym to tylko chwilowe.

Ja znam kobietę ci w ciąży przytyłam po dwa razy po 30 kg z każdym dzieckiem a po porodzie wracała do normy. Ja też się boje że przytyje sporo. No ale u mnie było tak ze ja więcej przytyłam po porodzie niż w ciąży żeby było ciekawiej i to nawet więcej bo plus 10 kg no ale w końcu udało się to zrzucić.

Basia89 no ze masz tak siły ćwiczyć piątek bo ja to bez silna jestem. Ja mam problem żeby pochodzić trochę.

reklama
Dziewczyny ja juz tez widzę po sobie ze tyje, strasznie boje sie ze nie wróce do formy po porodzie ale juz rozmawiałam z moim L i uznaliśmy, Ze jak juz lekarze powie ze moge wrócić do wysiłku po porodzie to on zostaje z maleństwem krę razy w tyg a ja na silke :)

Do góry