reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Siedze i zadaje sobie kilka pytan na ktore nie znam kompletnie odpowiedzi. Napewno większość z was miala badanie prenatalne i czy to jest dopochwowo czy przez brzuszek?? Kolejna moja myśl czy to jest normalne ze lekarz nie pokazał mi glosu bicia serduszka tylko na monitorze pokazal jak tetno sie rusza ?? Zaczynam sie juz martwic czy wszystko ok z dzieciątkiem za tydzien badania prenatalne :(

reklama
Prenatalne sa przez brzuch. Tak kie zamartwiaj sie to normalne ze pokazał Ci na ekranie i na pewno wszystko w porzadku. Nam raz dał posłuchać chwilę ale potem powiedział że już nie będziemy meczyć dzidziusia.

GosiaLew ja sobie dawkuje, na spokojnie po 15/20min max 30 w swoim tempie razem z panią z YouTube , która pokazuje zestawy ćwiczeń odpowiednie do naszego odmiennego stanu. Ćwiczę, bo boje się braku ruchu. Zwolnienie z pracy mam z powodów psychicznych, wiec trochę ruchu poprawia krążenie, zmienia tok mojego myślenia i daje mi świadomość, ze robię coś zeby się totalnie nie zastać:]
U mnie z tym oddawaniem moczu jest tak, ze np w nocy jak długo zwlekam z pójściem do toalety to po czuje jakby przemieszanie się macicy na miejsce opróżnionego pęcherza. Nie przyjemne i dziwne uczucie.

Basi89 podaj linka do ćwiczeń, proszę.

Ja się zorientowałam, że sok pomarańczowy mi nie służy. Zaraz wymiotuje. I całe popołudnie mnie mydli, do tego czuje jak macica się rozciąga i jajniki mnie bolą.
Wzięłam rennie, bo nie da się wytrzymać.

Ja mam prenatalne 3 listopada. Będę wtedy w 11tygodniu plus 3dni. Jadę sama, bo mąż w pracy. Zadzwonię do mamy, może ona da radę ze mną jechać. Też się stresuje, czy wszystko będzie ok z dzieckiem.

Malutka466 zaczęłam od tego: https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
https://www.youtube.com/watch?v=O_oWbDKhJPk
A teraz to, żeby zapewnić sobie różnorodność lecę po kolei:) później jeśli uważasz się za osobę kreatywną zawsze możesz sama z ćwiczeń, które zawarte są w filmikach tworzyć jakieś sesje, ja jednak wole gdy widzę jak mam wykonać ćwiczenie. Więc wpisuje w wyszukiwarkę YT ćwiczenia dla ciężarnych, rozkładam karimatkę, biorę litrową butelkę wody (to mój ciężarek:D) i lecę:p ćwiczenia które wymagają sprzętów omijam, biorę wtedy czas na napicie się wody czy siku:)

Ja tez nie byłam skora do wysiłku, ale po rozmowie z moim gin i położna, którzy zapewnili mnie, ze ćwiczenia napewno nie zaszkodzą dzidzi postanowiłam spróbować. I powiem Wam, ze z dnia na dzień mniej boli mnie głowa, mam więcej zapału i pozytywnej energii. Nie mam 100% pewności, ze to machanie rekami i kręcenie bioderkiem, może to poprostu drugi trymestr nadciąga i objawy które spędzały mi sen z powiek odchodza w niepamiec, ale skoro działa to żal w tym nie trwać :)

Jestem dziś chyba bardziej żywa...
córka została ze mną dziś w domu więc nie ma wyjścia, trzeba funkcjonować.
Po wczorajszym, zaskakującym, dramatycznym dniu dziś mam nadzieję trochę odżyć...

Malutka nie znoszę imbiru, nawet do potraw M nie może go zetrzeć bo mnie odrzuca i wyczuję jak kminek -też nie znoszę
Tirli no tak, to tylko z korzyścią skoro byłaś taka chudzinka
kameleon ja mam straszne bóle pęcherza ale to przez uciskanie na bank bo w dzień mi nic nie jest, za to w nocy budzę się z taką chęcią do wc a tam 4 krople grrr
itucha może nie będzie tak źle, moja koleżanka nawet zgubiła w ciąży kilka kg ale ona miała spora nadwagę
GosiaLew to chyba wczoraj wieczorem mi wszystko oddałaś bo ja zdychałam
madzi0903 skończą się mdłości i wymioty zaczną się wszelkie bóle i dziwne rzeczy... tak normalne -bo włączenie dźwięku to jakies inne fae i męczą dziecko, ja też nie chcę słyszeć, wystarczy że widzę serduszko i widzę ile razy na minutę bije
Basi89 jeśli tak szybko straciłaś wagę po ciąży to pewnie w większości była to woda i puchłaś. Nie jest problemem to, że się przytyje -problemem jest to co robi się świadomie i z wizją konsekwencji a co robi się bezmyślnie a później zdziwienie "ojoj jak to się stało". Chociaż sami lekarze są teraz bezwzględni i drą się na kobiety, które dużo tyją w ciąży
Szpillka proszę cię, nie chcesz mnie widzieć... nikt z pracy by mnie nie poznał gdyby mnie zobaczył teraz...
Evelina89 ja nie robię badań ani progesteronu ani bety ani niczego innego, co ma być to będzie a myślę, że wszystko będzie ok
Marcelina23 po porodzie trzeba minimum 3 miesiące nic nie robić, żadnego wysiłku. To wynika z potrzeby regeneracji organizmu -oczywiście co mądrzejsze wiedzą lepiej ale to się odbija na zdrowiu i samopoczuciu po roku.
kaylla ja jak muszę to też coś zrobię ale czuję się jakby tajemnicze moce wyssały ze mnie wszystkie siły..
Niesia_88 nie pamiętam ale moja córka jakoś rok i 2 miesiące? ja czekałam na ciepłe dni z tym odstawianiem pieluch -teraz też pewnie przyjdzie roczek i maj i pieluchy out

Oj dziewczyny, które martwią się, ze przytyją za dużo albo takie tam -luz, serio
Urodzimy w maju -piękny czas na długie spacery, czas na dworze, cyc -butla, pielucha, ciastka maślane i w teren,
kilogramy nawet jeśli będą to szybko znikną

reklama
Do góry