reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Marcelina mnie ostatnio 3 dni bolał brzuch właśnie tak jakby mi go ktoś naciągał. Aż napisałam do koleżanki która jest teraz w czwartej ciąży czy to normalne i mnie uspokoiła. Wszystko rośnie i się rozciąga, a u mnie to mam wrażenie że podwójnie bo brzuszek mam już dość widoczny.

reklama
Ciągnięcie jest normalne! Mi sama Pani Doktor powiedziała to, że będzie bolało. Jeśli na tym etapie nie jest to ból podobny do miesiączkowego, nie ma krwawienia czy skurczy to wszystko ok.

Ja miałam takie uczucie już w 7 tygodniu :)

Jeśli chodzi o cytrusy w ciąży
https://parenting.pl/portal/jakie-owoce-jesc-w-ciazy
Czy w ciąży mogę jeść cytrusy? - BabyBoom.pl
mi gin powiedział że należy jeść wszystkie owoce zwłaszcza sezonowe a teraz akurat pomarańcze,mandarynki, pomelo, kaki są najlepsze należy tylko dobrze myć i obierać
mnie ciągnie tak w podbrzuszu i pachwinach w poprzednich ciążach nie było to tak uciążliwe ale wtedy mogłam sobie pozwolić na więcej odpoczynku a poza tym starość nie radość podejrzewam że wiek ma też znaczenie...

Hmm... mnie nic nie boli aż się zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest ok, ze 2 razy mocniej mnie zakulo przy gwaltownej zmianie pozycji ale to może dlatego że i brzuszek dopiero co zaczyna mi się pokazywać a i tak nie wiem czy to nie wzdęcia :-D
Mi tu ktoś wczoraj narobił ochoty na chipsy cebulowe i się nie opamietalam. Ogórki kiszone też u mnie królują po nich robi mi się jakby lepiej :-)
Co do pomarańczowy czytałam o nich w mojej książeczce o ciąży i tam było napisane, żeby unikać ich przy zgadze bo potęgują. Ja dzisiaj robię bananowca może kogoś skuszę :-D

Ala te kłucie takie prz naglej zmianie pozycji to tez czasem mam tak z boku jakby wiezadla. Czasem jak szybko wstane z kanapy na przyklad.
A jak tak udslo Ci sie z pimafucinem czy zdecydowalas sie na pimafucort?

?Mnie dzis meczy pecherz wiec urosept poszedl w ruch i woda woda.....
ech jeszcze tydzien i drugi trymestr. Niby nic takiego nie znaczy a jakas taka magiczna linia...

Musze w tskim razie poszukac tez położnej.
Czytałam o tym, że nie każdy wie ale z pomocy takiej położnej można już korzystać w ciąży , jak czegos potrzebujemy od jskiegos 26 tyg.

Kameleonleon na razie nic nie biorę bo trochę jak bym się poprawiło ale ja tak często miałam już przed ciążą zanim wybrałam się do lekarza to okazywało się że już po infekcji

Ja męczę się z katarem. Staram się nie psikać do nosa kroplami, jak już to przed snem raz. Teraz robię sobie inhalację z szałwi i amolu.
A i oglądam szkołę rodzenia on-line :) fajne materiały, ciekawe jak będzie dalej.

reklama
Do góry