reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
13x13 Ty masz leżeć i pachnieć ! Pamiętaj !!!
Ja za to dzisiaj pierwszy raz w życiu poczułam zapach balsamu bezzapachowego [emoji23] normalnie octem śmierdzi. Chyba miszę się jeszcze raz wykąpać. Kokosanki zjadłam wszystkie [emoji2] miłego dnia i trzymajcie kciuki za moją wizytę u gina [emoji110]

Nie no malutka ja cie chyba zabije za te chipsy. Teraz też nabralam ochoty!!!! :-)
Za mną (teraz oprocz chipsów) chodzi od kilku dni Coś i za cholere nie wiem co. Snuje sie po sklepach ogladam,szperam po polkach i nie wiem. Strasznie to irytujące!!
Wybacz, hahaha! Zaraz je zjem, bo nie mogę już patrzeć na to opakowanie.

Jej<3 zobaczyć bobasa machającego na wszystkie strony- bezcenne:) to początek 11 tygodnia, bombelek rozwija się prawidłowo, lekarz mówi, ze w drugim trymestrze będę mogła spróbować wrócić do pracy:) oczywiście powoli, bez szaleństw, ale, ale! Zostałam tez skierowana na badania w 21 tyg w Düsseldorf, maja tam wszystko dokładnie pooglądać, pomierzyć i mnie uspokoić. Czyli święta w tym roku spędzę pierwszy raz bez rodziny swojej i A. Ah i moja waga....:D mogłoby się wydawać że wcale dużo nie przybrałam a tu 3 kg w 4 tygodnie. Jak u was? Dobrego dnia!
Oo, ale super!! Ja nie wiem za bardzo o co chodzi z moją wagą. Stoi w miejscu, lub waha się w okolicy 1kg w górę.
Waga w domu chyba jest popsuta, więc nie będę się na niej jakoś specjalnie ważyć.

Basi super, ze wizyta udana:tak:
Ja codziennie rano kanapki z nutella -roztyje się i tyle z tego bd:sorry:na razie 1kg plus ale tak na pewno nie zostanie:no:byloby milo jakbym przytyla tylko 9 kg jak w poprzedniej ciąży:-D
Kupilam tez farbe do wlosow i musze ufarbować bo czuje, ze już dluzej nie dam rady:no:

Moja waga tez stanela w miejscu. Na samym poczatku schudlam dwa kilo a pozniej wrocilo i od miesiaca ani drgnie w jedna czybw druga chociaz napycham sie taka iloscia jedzenie ze lodowka pustoszeje!! Oj takie 9 kg tez mi sie marzy. Kolezanka mnie zalamala bo jest na początku 6miesiaca i przytyla juz 20kg!!!! Masakra jakas pewnie do porodu dobije jeszcze z 15!!! Straszne.

Uff, wcinam właśnie drugie sniadanie - twarożek ze szczypiorkiem i stwierdzam z radością, ze znów jedzenie mi smakuje! Mdlosci jakby brak i samopoczucie lepsze. Oby tak juz pozostało. Od wczoraj zjadłam cały ser pleśniowy, oczywiscie pasteryzowany - jeju, jak on mi smakowal! To cudowne znów jesc z przyjemnością a nie z rozsądku...

U mnie waga taka sama jak przed zajściem w ciaze, z małymi wahaniami w dół. Mieszczę sie jeszcze we wszystkie jeansy, ale brzuszek ewidentnie sie zaokrąglil.

Bylam juz dzisiaj na badaniach - znów mocz, morfologia i glukoza, a w poniedziałek usg genetyczne.

reklama
U mnie waga cały czas mniej więcej taka sama.

Ech, chciałam dzisiaj jechać do sklepu, rozejrzeć się za jakimś wygodnym dresem, ewentualnie zerknąć na ubrania ciążowe. Do tego chciałam sobie nakupić owoców, bo chodzi za mną od kilku dni sałatka owocowa, taka z jogurtem. I co? Od rana kiepsko się czuję, mdli mnie, aż się rozkleiłam z tego wszystkiego.

Kiedy te mdłości w końcu ustąpią?

Do góry