reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej :)

U mnie waga na minus 2,5kg ale ja jestem w plecy za Wami i pewnie mdlosci mnie jeszcze troche pomecza a potem nadrobie ;)
Za mna chodzi od jakiegos czasu "szejk" ale nie mam odwagi zeby spelnic ta zachcianke :p chociaz z drugiej strony... dobrze by wracal :D

reklama
U mnie to już 4 dobry dzień. Jestem w szoku, dzisiaj porobiłam porządki jesienne w ogrodzie, jestem z siebie taaaaaka dumna :-) Mdłości brak, sił jakby więcej, apetyt powoli wraca, jeszcze tylko żebym znowu gotować zaczęła normalnie to życie wróci do normy :) A jak na razie dam zarobić pani gotującej polskie dania i dzisiaj wepchnę w siebie pyszne gołąbeczki :tak:Oby tylko jeszcze w przyszłym tygodniu na badaniach dzidziuś był zdrowy to już będę happy :)

A w ogóle mam ostatnio mega wielką ochotę na placki ziemniaczane ze śmietaną i z cukrem na obiad. Tylko po pierwsze brak energii, żeby je zrobić, po drugie, trochę się obawiam, ze przy moich mdłościach śmietana nie jest wskazana:/

Powitać :)

Super wiesci!

Ja mam -2 kg od poczatku ciazy

U mnie to samo :) lekarz kazał mi w miare możliwości do końca I trymestru nie przytyć i póki co - udaje mi się tego dotrzymać :D ale pewnie nie na długo.. i jak hulnie później to się przestrasze swojego widoku w lusterku.

Kachaa też muszę włosy ufarbować, bo odrosty już mega i kolor wypłowiały, zwłaszcza u czubka głowy. Jaką farbe kupiłaś? Jakąś specjalną, bez amoniaku czy coś?

Niesia też mam w poniedziałek genetyczne :)

Apropo, dziewczyny orientujecie się czy na badania prenatalne (test PAPPA) trzeba być na czczo? Bo dowiadywałam się, że nie, ale wolałabym się upewnić.. mam badania na 16 i wątpie abym nic nie zjadła od rana, ale może ileś godzin przerwy czy coś. Nie orientuje sie :)

Ja mam dużą zachciewajke na... lody! Mogłabym codziennie jeść :D

Raczej nie trzeba być na czczo. Ja robiłam o godzinie 17, bo mi lekarz z zaskoczenia zrobił USG genetyczne i kazał od razu tego samego dnia zrobić Pappa. W laboratorium nikt nic nie wspominał, że to trzeba na czczo, a zakładam, że raczej nikt rozsądny nie oczekuje, że o 17 człowiek jest na głodniaka:)

Wyvtubo zachciewajkach a ja o suchych bułkach, boję się jeść żeby nie wymiotować.

Do pracy dojechałam na 13 dopiero. I siedzę i robie grafik.

Ja juz sie dowiadywalam i nie trzeba byc na czczo na papp-a. Musze jeszcze zadzwonic do lekarza bo usg mam o 17 a krew pobieraja do 16 wiec musi albo przelozycnmi termin na wczesniejsza godzine albo pozwoli mi zrobic krew przed usg

U mnie -2 kg a już myślałam, ze nadrobiłam..
Śmietanę jem w ilościach hurtowych... jeden wielki kubek dziennie, z chlebem i z cukrem, w mizerii, ze śledziami -ze wszystkim...
.
kaylla ja też choruję własnie na takie placki!!!

reklama
To może się zdecyduję, ale to już po weekendzie. Dzisiaj już za późno, jutro obiad u przyszłej teściowej, w niedzielę też musi być coś szybkiego. A placki jednak do najszybszych dań nie należą.

Do góry