reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja też mam dzisiaj dobry dzień. Pierwszy raz od wielu tygodni wyszłam z domu i pojechaliśmy z mężem na zakupy. Oczywiście zaopatrzyłam się w spodnie ciążowe i sukienkę, i milion innych drobiazgów. Teraz jedziemy do przyjaciół trochę się zsocjalizować. Oby to trwało jak najdłużej ;-)
Mnie nie swędzi ale naokoło ust strasznie mnie piecze skóra. Nie mam pojęcia od czego :-/

reklama
Najedzone i szczęśliwe:) czytałam o problemach z cera, ja od zawsze często łapie jakieś plamy, zajady przy ustach, sypie mnie.... Odkąd jest we mnie bobas jest oczywiście gorzej:/ taki urok mojej ciąży...;/

Jak fajnie - widzę zbiorową poprawę ;-)

Dziś w Piotrze i Pawle kasjer pyta o kartę klienta- mówię że już już, bo ja stały klient. Kasjer na to, że może też być "Karta dużej rodziny"- też daje zniżki i nie od 50 zł tylko na każdą kwotę, Żartował, a ja mówię, że za kilka miesięcy będę ją wyrabiać, żeby wiedział ;-) Najwyraźniej trzecie się opłaca ;-) hhe

13x13 – czyli jest jakaś „baza” do fotelika? Bosie, 13 lat temu nie było żadnej bazy ;-) wszystko kupuję od początku i w temacie akcesoriów jestem jak dziewica z odzysku.

A ja zobaczyłam na fb przepis na kokosanki. Nie było mocnych. Pomimo nakazu leżenia musiałam zrobić. Stresują mnie jutrzejsze badania, ale skoro robię awantury, nerwowa nie z tej ziemi i zachcianka na coś czego nie jadłam chyba 20 lat to dowód na szalejące hormony [emoji2] chyba w normie [emoji23] heh

Ja za to dzisiaj jestem bez życia. Z synem lepiej, ale jest trochę przeziębiony, przynajmniej już nie wymiotował.Mama przyszła mi pomóc dom ogarnąć, bo masakra. Cały dzień w domu a czuję się jakbym nie wiem jak harowała a zrobiłam tylko obiad i poskładałam pranie.

Jeżeli chodzi o mnie i nastroje, to ja jakoś tak bez huśtawek nastrojów. Na początku miała, czasem w pracy się mniej kontroluję i coś komuś odwalę, bo mam dość głupoty ludzkiej, jakoś nie mam zahamowań. A w domu to ja spokojniutka jestem, raczej taka bez życia, bez energii.

Maui baza isofix jest fajna i na pewno bezpieczna. Jeśli chodzi o wózki to na pewno sporo się pozmieniało, bo nawet ja teraz jak przeglądam, to widzę różnicę nawet w kształcie gondol teraz a 5 lat temu :).

Hej,
Dziewczyny powiedzcie mi koniecznie jaką dawkę wit D3 przyjmujecie? ja jem Pregnę Plus, i w niej jest m.in. 2000 jednostek wit. D3. A na ostatniej wizycie lek. przepisała mi dodatkowo po 2 krople dziennie Vigantol-u. Wychodzi na to, że razem z tym co w Pregnie przyjmowałabym dziennie 3000 jednostek wit D3, a jest to dopiero 11 tydz.. nie wiem, mam wątpliwości czy to nie za dużo. Lek uzasadniła to tym, że jest ona na wzmocnienie a ja na wizycie byłam przeziębiona i mam zły wynik cytologii (zmiany łagodne 1 stopnia, no ale jednak nie najlepiek :( ).
Napiszcie prosze jak to z ta dawką u Was.

kacha10 widze, że masz podobne porównianie swoich dwóch ciąż;) U mnie też synek pierwszy wystartował, a teraz mam przeczucie, że bedzie mami księżniczka :)
Przykre, że Twoja mama tak zaragowała,
ale pewnie masz rację w takiej sytuacji dobrze będzie ograniczyć trochę kontakt żeby unikać niepotrzebnych napięć, a z czasem być może wszystko się unormuje ;-)

madzia0903 swędzenie może być spowodowane lekami, jedzeniem, kosmetykim, niedoborem czegość..ciężko znaleść przyczyne
Może zaczni o wapna, a jak jest to bardzo uporczywe to może zaopatrz się w aptece w jakiś kremik nr.emulium

13x13 w końcu super wieści u Ciebie:tak: Być może najgorsze za Tobą i apetyt wróci na dobre;-)

Kachaa87 mi się podobają te kocyki z minky i napewno go będe mieć, kwestia tylko kolorystyki :-)
https://www.google.pl/search?q=kocy...A8sHWg&biw=1350&bih=643#imgrc=GqOEgQhNrJA7_M:

Ja dzisiaj nie miałam wyjścia i musiałam pojechać po synka do szkoły rowerem ( 15min w jedną strone ).
Dzidzi chyba to się nie spodobało, bo po powrocie miałam strasznie napięte i obolałe podbrzusze i odrazu się położyłam.
Czy rzeczywiście mogło to się stać od mojej wyprawy rowerem?
Dzisiaj było w miare ładnie na dworze, więc chciałam to wykorzystać no i mam.. oby tylko dzidzi to nie zaszkodziło :(

reklama
A ja zobaczyłam na fb przepis na kokosanki. Nie było mocnych. Pomimo nakazu leżenia musiałam zrobić. Stresują mnie jutrzejsze badania, ale skoro robię awantury, nerwowa nie z tej ziemi i zachcianka na coś czego nie jadłam chyba 20 lat to dowód na szalejące hormony [emoji2] chyba w normie [emoji23] heh

Jestem zwolenniczką nieodmawiania niczego kobiecie w ciąży ;-) WIDOCZNIE DZIDZIA LUBI KOKOSANKI ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry