reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hej Mamuśki. Dzisiaj byłam u gine. Maluch rośnie i ma się dobrze :))) Mam podwyższony poziom cukru i wysłał mnie na test 75,czyli wypicie tego słodkiego obrzydlistwa. Mam też iść do endokrynologa. Boje się bo to może być cukrzyca ciazowa ale raczej taka rozpoznaje się o wiele później. Martwię się ze będę musiała wstrzykiwax sobie insulinę. :(:(:(

reklama
13x13 ufff. Wszystkie Nasze kciuki pomogły [emoji2] leż koniecznie !
Zazdroszczę Wam tego mało zdrowego jedzenia [emoji14] Ja od stycznia mam nietolerancję pokarmową, więc mam wykluczony: nabiał, gluten, owoce, słodycze, mocno ograniczone warzywa i powiem Wam że to jest dramat ! Do tego przytyłam na tej diecie i w kółko jem to samo. Całe szczęście, że zachcianek jeszcze nie mam.

Ja jakos na takie fastfoody nie mam ochoty ale na takiego burgera prawdziwego z wołowinki to wyciagnełam Mka. Tylko ze ja to w ciaxy mam obawy czy dobrze te warzywa a szczegolnie salate umyli...

Patrycja z cukrzyca nie pomoge bo zupelnie nie znam tematu. U mnie cukier w dolnej normie ale mi sie wogole od kiedy jestem w ciazy nie chce slodyczy i nie jem

czesc dziewczyny,
melduje sie I ja. ciekawe czy mnie pamietacie?
now mamusie witam. ja zniknelam na prawie miesiac bo nie moglam sobie poradzic z tymi awersjami jedzeniowymi.....wogole psychcznie bylam zalaana.
jutro mam wizyte u gienekologa to taka tak na prawde 1sza z tym ktory bedzie prowadzil I ciaze I mam nadzieje porod. boje sie...
tak bardzo ze nie moge sie uspokoic!!

Patrycja rzeczywiście ciążową cukrzycę z reguły rozpoznaje się w okolicach 20-23 tygodnia, ale jeśli masz już teraz podwyższony cukier to już lepiej zrobić obciążenie. Niekoniecznie musi być to insulina, najpierw zalecają dietę i pomiary cukrów. Czasem lepiej już ta insulina niż sama dieta, bo dzięki insulinie można więcej jeść. A cukrzyca ciążowa bez nadzoru powoduje wiele szkód dla dziecka.

Na fastfoody też miewam ochotę, ale raz tak mnie naszło na cheesburgery z maca i jak zjadłam i wróciłam do domu to tylko do kibelka. Chociaż dzisiaj pozwoliłam sobie na stripsy z kfc.

Hejka byłam u lekarza jest w 10tc dzidzi ma 3cm ma zalążki raczek i nóżek super te plemienia to przez to ze kawałek lozyska mi się odkleiło i dlatego ale ze jest juz w porządku.. teraz 3.11mam prenatalne mam.nadzieje ze będzie ok

Dziewczynki ! Czy zdarza Wam się być nerwowymi, oczywiście bez powodu ? Czy z moimi hormonami jest coś nie tak ? Ja dzisiaj nie Jestem w stanie się opanować i wszystko wyprowadza mnie z równowagi, kipię jak wulkan a byłam taka spokojna [emoji22]

reklama
Do góry