reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej Mamuśki. Dzisiaj byłam u gine. Maluch rośnie i ma się dobrze :))) Mam podwyższony poziom cukru i wysłał mnie na test 75,czyli wypicie tego słodkiego obrzydlistwa. Mam też iść do endokrynologa. Boje się bo to może być cukrzyca ciazowa ale raczej taka rozpoznaje się o wiele później. Martwię się ze będę musiała wstrzykiwax sobie insulinę. :(:(:(

reklama
13x13 ufff. Wszystkie Nasze kciuki pomogły [emoji2] leż koniecznie !
Zazdroszczę Wam tego mało zdrowego jedzenia [emoji14] Ja od stycznia mam nietolerancję pokarmową, więc mam wykluczony: nabiał, gluten, owoce, słodycze, mocno ograniczone warzywa i powiem Wam że to jest dramat ! Do tego przytyłam na tej diecie i w kółko jem to samo. Całe szczęście, że zachcianek jeszcze nie mam.

Ja jakos na takie fastfoody nie mam ochoty ale na takiego burgera prawdziwego z wołowinki to wyciagnełam Mka. Tylko ze ja to w ciaxy mam obawy czy dobrze te warzywa a szczegolnie salate umyli...

Patrycja z cukrzyca nie pomoge bo zupelnie nie znam tematu. U mnie cukier w dolnej normie ale mi sie wogole od kiedy jestem w ciazy nie chce slodyczy i nie jem

czesc dziewczyny,
melduje sie I ja. ciekawe czy mnie pamietacie?
now mamusie witam. ja zniknelam na prawie miesiac bo nie moglam sobie poradzic z tymi awersjami jedzeniowymi.....wogole psychcznie bylam zalaana.
jutro mam wizyte u gienekologa to taka tak na prawde 1sza z tym ktory bedzie prowadzil I ciaze I mam nadzieje porod. boje sie...
tak bardzo ze nie moge sie uspokoic!!

Patrycja rzeczywiście ciążową cukrzycę z reguły rozpoznaje się w okolicach 20-23 tygodnia, ale jeśli masz już teraz podwyższony cukier to już lepiej zrobić obciążenie. Niekoniecznie musi być to insulina, najpierw zalecają dietę i pomiary cukrów. Czasem lepiej już ta insulina niż sama dieta, bo dzięki insulinie można więcej jeść. A cukrzyca ciążowa bez nadzoru powoduje wiele szkód dla dziecka.

Na fastfoody też miewam ochotę, ale raz tak mnie naszło na cheesburgery z maca i jak zjadłam i wróciłam do domu to tylko do kibelka. Chociaż dzisiaj pozwoliłam sobie na stripsy z kfc.

Hejka byłam u lekarza jest w 10tc dzidzi ma 3cm ma zalążki raczek i nóżek super te plemienia to przez to ze kawałek lozyska mi się odkleiło i dlatego ale ze jest juz w porządku.. teraz 3.11mam prenatalne mam.nadzieje ze będzie ok

Dziewczynki ! Czy zdarza Wam się być nerwowymi, oczywiście bez powodu ? Czy z moimi hormonami jest coś nie tak ? Ja dzisiaj nie Jestem w stanie się opanować i wszystko wyprowadza mnie z równowagi, kipię jak wulkan a byłam taka spokojna [emoji22]

reklama
Do góry