reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Dziś sobie uświadomiłam, że jestem największą marudą na tym forum:-D
wiecznie mi coś dolega i wiecznie jest coś nie tak:eek:
ale ja naprawdę się czuję jakby ktoś przeniósł mnie w jakieś obce, bezradne, chore ciało
postaram się już nie siać paniki ani narzekać;-)

kameleon wiem, teraz już wiem. Mam leki, mam leżeć i nic więcej zrobić nie mogę... teraz to już bardziej działa psychika
GosiaLew o jejku no nie powinnaś wśród chorych dzieci teraz przebywać a młodemu podawaj probiotyki w kropelkach -5 na język to nie zwymiotuje tego a może trochę uregulują stan flory i małymi łyczkami coś co mu nie wróci... trzymajcie się dzielnie!!
DrAsia ja czytałam, że podczas zego samopoczucia w ciąży należy jeść o na co się ma ochotę -nie ważne czy jest zdrowe czy nie, to taki trudny okres, który minie i niestety jak się nie da wcisnąć mróweczki to trzeba wcisnąć big maca i już...
sjokolade jeśli po wysiłku fizycznym boli to nie powinno się wysilać -tak przynajmniej mówi mój lekarz, albo to pracujące mięśnie albo lekkie skurcze. Nie ma co walczyć jak się nie da -lepiej może dłuższy spacer sobie zafundować...
Patrycjakot może wszystko będzie dobrze po badaniach, nie martw się za wcześnie
Etka1 wszystko będzie super, nie bój się!!
madzia0903 o super!!!
dominiacela no ba! pewnie, że się wkurzam i drę ale wcale nie uważam, że bez powodu:-D jestem w ciąży, mam wahania hormonów i jak się wkurzę to jestem wkurzona, wtedy wszyscy mi schodzą z drogi bez dyskusji i jest lepiej

Jeszcze raz dziękuję za kciuki,
dziś leżę i nic nie robię bo znowu duphaston w ruchu a ja go za dobrze nie znoszę...
no i mam wymówkę dla lenistwa już na całego...

13x13 dzisiaj chyba ja dla odmiany ponarzekam. Wczoraj miałam najgorszy dzień w tej ciąży prawie zmdlalam i zaczęłam wymiotowac. To możliwe żeby na tym etapie się takie dolegliwosci zaczynaly bo wlasnie wchodze w 12 tydzien :-/
dominiacela ja o ile przed ciążą byłam dość impulsywna tak teraz wszystko mi jedno co się dzieje. Za to chodzę ciągle przygnębiona. Wkurza mnie tylko to że na nic nie mam siły :-( Może to efekt tego, że dziecko dosyć niespodziewanie mi się udało znaczy brałam pod uwagę ta ewentualnosc ale co innego brać pod uwagę a co innego stanąć przed faktem dokonanym :-D I tak zawsze mówiłam, ze ja muszę wpaść bo inaczej nigdy się nie zdecyduje tak panicznie się bałam złego samopoczucia w ciąży

PatrycjaKot nie obawiaj się że nie dasz rady robić zastrzykow czesto robi się je tzw penem to urządzenie które przykładasz do miejsca gdzie ma byc zrobiony zastrzyk i naciskasz u góry tak jak byś długopis włączała takie zastrzyki nawet dzieci robią sobie same a z resztą jak będzie konieczność nauczą cię...
co do humorów to też mam, w sumie to ja zawsze miałam dość wybuchowy charakter, jak coś mnie zdenerwowało to na maxa ale staram się nad sobą panować szkoda mi otoczenia (i talerzy) a zwłaszcza dzieci bo o ile mąż zrozumie że to hormony to dzieci już nie
ja dziś trochę mam stresa wczoraj rano wziełam ostatnią tabletkę duphastonu dziś będzie pierwszy pełny dzień bez leku jakoś tak mam stresa

To całe szczęście że nie Jestem sama [emoji2] niestety tylko kobieta która była już w ciąży albo jest zrozumie drugą w podobnej sytuacji. W domu patrzą na mnie jak na ufo i się zastanawiają czemu się denerwuję [emoji16] jutro mam badanie usg po tych plamieniach i juz mam stresa. Juz mi się w nocy śni usg i mój gin. Jak dzwoniłam w poniedziałek to stwierdził, że już i tak nic mi nie da bo biorę leki, bez sensu przyjeżdzać na cito, a do piątku się " wyklaruje" sytuacja i co ma być to będzie. Więc czekam na sądny dzień[emoji33]

13x13 dzisiaj chyba ja dla odmiany ponarzekam. Wczoraj miałam najgorszy dzień w tej ciąży prawie zmdlalam i zaczęłam wymiotowac. To możliwe żeby na tym etapie się takie dolegliwosci zaczynaly bo wlasnie wchodze w 12 tydzien :-/
dominiacela ja o ile przed ciążą byłam dość impulsywna tak teraz wszystko mi jedno co się dzieje. Za to chodzę ciągle przygnębiona. Wkurza mnie tylko to że na nic nie mam siły :-( Może to efekt tego, że dziecko dosyć niespodziewanie mi się udało znaczy brałam pod uwagę ta ewentualnosc ale co innego brać pod uwagę a co innego stanąć przed faktem dokonanym :-D I tak zawsze mówiłam, ze ja muszę wpaść bo inaczej nigdy się nie zdecyduje tak panicznie się bałam złego samopoczucia w ciąży

Może tak być. Niektóre kobiety mają całą ciąże wymioty, inne mdłości przez 1 trymestr albo i nie. Każda ciąża jest inna, nawet u tej samej kobiety. Trzymam kciuki

:crazy: te plamienia to jakies fatum tylko się stresujemy pomijam ze większość z nas jedzie na duphastonie ja zresztą tez :/ mam nadzieje ze jeszcze z max tygodnie i wszystko się uspokoi

reklama
Ja tez mam problem z utrzymaniem nerwów na wodzy:D do pracy przestałam chodzić bo niekompetencje moich wspołpracowników mnie zaczęły przerastać:p
Marcelina23 ja mieszkam w Niemczech ale pracuje w Holandii i jestem jak to się mówi zwykłym robolem:D pracuje na magazynie z elektronika, robię w sumie wszystko, od przyjęcia towaru, rozładunku i załadunku kontenerów, zbierania zamówień, packingu etc:D z racji tempa pracy i polskiej mentalności naokoło postanowiłam zostać w domu na zwolnieniu lekarskim.

Do góry